نماد آخرین خبر

یک مقام وزارت بهداشت: والدین نگران کمبود شیرخشک‌ متابولیک نباشند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
یک مقام وزارت بهداشت: والدین نگران کمبود شیرخشک‌ متابولیک نباشند

ایرنا/ تهران - ایرنا - مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو از جایگزینی ویژندهای(برندهای) شیرخشک متابولیک با نمونه‌های وارداتی معتبر خبر داد و گفت که والدین دارای فرزند مبتلا به بیماری‌های خاص، نگران کمبود این فرآورده‌ نباشند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، علی صفا با بیان اینکه شیرخشک‌های متابولیک بخشی از درمان بیماران خاص به‌شمار می‌رود، افزود: این فرآورده براساس نیاز بیماران، به‌صورت هدفمند تأمین می شود که تنوع برندها نیز همواره مورد توجه است.

وی با اشاره به بدعهدی و عدم پایبندی یکی از شرکت‌های واردکننده به تعهدات خود در زمینه واردات این نوع شیرخشک، اظهار کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد و پیگیری‌های مکرر، مشکل این شرکت برطرف نشد و سازمان غذا و دارو ضمن پیگیری حقوقی، تأمین همان برند از منابع جایگزین را در دستور کار قرار داده است.

صفا تصریح کرد: جایگزینی ویژندهای(برندهای) مورد نیاز بیماران متابولیک با هماهنگی کامل تیم‌های درمانی انجام می‌شود و انتظار می‌رود پزشکان با اطمینان دادن به بیماران، آنان را نسبت به مصرف این محصول جایگزین تشویق کنند.

به گفته این مقام سازمان غذا و دارو، این محصولات از کارخانه‌های معتبر اروپایی تهیه شده‌اند و در برخی موارد قیمت تمام‌شده بالاتری دارند، اما با اختصاص یارانه بیشتر، قیمت مصرف‌کننده بدون تغییر باقی مانده است.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو تأکید کرد: این سازمان با رصد مستمر وضعیت بازار و همکاری شرکت‌های واردکننده، اجازه نخواهد داد تأمین این فرآورده‌های حیاتی برای رفع نیاز بیماران، دچار اختلال شود.

به گزارش ایرنا، شیرخشک یکی از محصولات پرمصرف بین کودکان با مصرف سالیانه ۶۱ میلیون قوطی در کشور است که بخشی از این نیاز از محل واردات و بخشی نیز با تولید کارخانجات داخلی تامین می‌شود؛ به دلیل آنکه شیرخشک جزو محصولات راهبردی در تغذیه کودکان به شمار می‌رود، دولت با هدف تضمین تغذیه کودکان محروم از شیر مادر، آن را در سبد محصولات مورد حمایت خود قرار داده است.

پیش‌بینی می‌شود تولید امسال از حدود بیش از ۶۲ میلیون قوطی فراتر رود، تولیدکنندگان داخلی با افزایش ظرفیت تولید و پایداری در تامین نیازها، نقش مهمی در این حوزه ایفا کرده‌اند همچنین ورود بازیگران جدید به این صنعت، سهم قابل‌توجهی در افزایش تولید و بهبود بازار داشته است، ارائه شیرخشک یارانه‌ای به خانواده‌های دارای فرزند زیر ۲ سال با ثبت کد ملی نوزاد در سامانه تیتک امکان‌پذیر است.

به گزارش ایرنا، سالانه تعدادی از نوزادان در کشور با بیماری‌های متابولیک متولد می‌شوند، بیماری‌های متابولیک در نوزادان به گروهی از اختلالات گفته می‌شود که در آن‌ها سوخت‌وساز برخی مواد غذایی به درستی انجام نمی‌شود و می‌تواند موجب مشکلات جدی برای نوزاد شود.

این نوزادان به دلیل اینکه بدنشان در سوخت و ساز برخی مواد مشکل دارد، قادر به مصرف شیر مادر خود نیستند و باید از شیرخشک تغذیه کنند، در کنار آنها برخی از نوزادان نیز دچار حساسیت‌های شدید هستند و باید از شیرخشک‌های رژیمی استفاده کنند.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar