نماد آخرین خبر

مدیر موسسه تحقیقات جمعیت: پایین‌ترین نرخ باروری در کشور رقم خورد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مدیر موسسه تحقیقات جمعیت: پایین‌ترین نرخ باروری در کشور رقم خورد

ایرنا/ سبزوار- ایرنا- مدیر موسسه تحقیقات جمعیت کشور گفت: برای نخستین بار نرخ باروری در کشور به یک و نیم رسید که این میزان پایین‌ترین نرخ در طول ۱۰ سال اخیر بوده است.

به گزارش ایرنا، رسول صادقی روز یکشنبه در رویداد ملی جمعیت در تالار اجتماعات شهید آیت الله رییسی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: سرعت کاهش رشد جمعیت در ایران از خیلی کشورها بیشتر است، چنانکه در سطح جهانی ۷۰ سال طول کشیده باروری به نصف کاهش یافته اما در ایران طی مدت کوتاه ،۱۱ سال این روند رخ داده است.

وی تصریح کرد: روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری و تداوم این وضعیت سبب می شود، در فاصله ۲ نسل جمعیت کشور به نصف کاهش یابد که این رویداد دغدغه‌های فراوانی را ایجاد می کند.

مدیر موسسه تحقیقات جمعیت کشور ادامه داد: یکی از مهمترین سرمایه‌ها، سرمایه انسانی است که باروری و فرزندآوری از عوامل شکل دهنده این سرمایه انسانی است که به عنوان مهمترین مولفه سرمایه‌های اقتصادی و اجتماعی را رقم می‌زند.

وی بیان کرد: امروز در شرایطی سطح پایین باروری و فرزندآوری به یک چالش جهانی تبدیل شده که در ایران سرعت کاهش فرزندآوری و باروری در مدت زمان کوتاهی رخ داده است، پدیده‌ای که نگرانی‌های اقتصادی، جمعیتی و هویتی به همراه دارد.

صادقی با اشاره به تاکیدات مستمر رهبر معظم انقلاب به مساله مهم جوانی جمعیت، اظهار کرد: بایستی با سیاست‌های حمایت از خانواده و رفع موانع تحقق ازدواج و فرزندآوری زمینه افزایش باروری را در جامعه فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه کاهش میزان فرزندآوری در دراز مدت بحران جمعیتی را رقم می‌زند، گفت: مهمترین موانع فرزندآوری نسل جوان شرایط اقتصادی، خدمات و تسهیلات رفاهی دولت و عدم نگرانی از آینده فرزندها است.

مدیر موسسه تحقیقات جمعیت کشور افزود: بهبود شرایط اقتصادی، افزایش سیاست‌های حمایتی دولت از خانواده ها متناسب با واقعیت‌های زندگی روزمره در کنار بسترهای فرهنگی و اجتماعی می تواند نرخ باروری را تحت تاثیر قرار دهد.

وی با بیان اینکه اولویتی بالاتر از خانواده در ایران وجود ندارد، اظهار کرد: خانواده ستون جامعه ایرانی محسوب می شود لذا سرمایه‌گذاری دولت، نهادها و سازمان‌ها در این زمینه منجر به قوام و دوام جامعه می شود.

صادقی ادامه داد: با وجود قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیازمند تعریف بسته ای هستیم که همه طبقات اجتماعی جامعه در آن دیده شود، همچنین قانون حمایت از خانواده بایستی سیاست ملی و نه حزبی و سیاسی باشد به گونه ای که همه دولت‌ها آن را جدی بگیرند و نهادهای عمومی و سازمان‌های مردم نهاد در کنار دولت دخیل در این موضوع باشند.

تشکیل وزارتخانه خانواده

مدیر موسسه تحقیقات جمعیت کشور در ادامه خاطر نشان کرد: برای رفع این مشکلات بایستی سیاست‌های کلی جمعیت تبدیل به برنامه راهبردی شود، به گونه ای که وزارتخانه ای با عنوان «خانواده و به زیستن داشته باشیم» که به لحاظ اجرایی اثربخش تر باشد.

به گزارش ایرنا، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه حکیم سبزواری در قالب طرح جهاد علمی رویداد ملی جوانی جمعیت را با حضور برجسته‌ترین استادان و مسوولان کشوری را برگزار نموده که تحلیل علمی روندهای جمعیتی و ترسیم سناریوهای آینده از محورهای اصلی این رویداد است.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar