نماد آخرین خبر

رئیس سازمان بهزیستی ایران: توسعه اجتماعی بدون مشارکت افراد دارای معلولیت، ناقص است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رئیس سازمان بهزیستی ایران: توسعه اجتماعی بدون مشارکت افراد دارای معلولیت، ناقص است

ایرنا/ نیویورک – ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی ایران در هجدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت گفت: توسعه اجتماعی بدون مشارکت فعال افراد دارای معلولیت، توسعه‌ای ناقص است چرا که این افراد دیدگاه‌های منحصر به ‌فردی دارند که بعضاً از تجربیات زیسته آنها نشا ت می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی ایران عصر سه شنبه به وقت محلی در هجدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت که از امروز سه شنبه ۱۰ ژوئن برابر با ۲۰ خرداد آغاز شده و تا روز پنجشنبه ادامه دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران از طریق اجرای برنامه های اجتماع محور، طرح های توانمندسازی و شبکه سازی سازمانهای مردم نهادِ متمرکز بر معلولان در مسیر استفاده از ظرفیت های این افراد در توسعه اجتماعی گام بر می دارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: همه ما باید در راستای ارتقاء آگاه سازی اجتماعی نسبت به حقوق افراد دارای معلولیت و نقش این افراد در توسعه پایدار اجتماعی در جوامع خویش کوشا باشیم و امید است که شاهد تحقق این هدف آرمانی در هر جامعه ای باشیم.

متن کامل سخنان سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

رئیس محـترم، نمایندگان گرامی، خانم‌ها و آقایان

فرصت را غنیمت می شمارم تا به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران که مرجع ملی اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در ایران نیز به شمار می رود از ریاست محترم کنفرانس و سایر نمایندگان کشورهای عضو این کنوانسیون که همواره در راستای ارتقای حقوق، سیاست ها و برنامه ها به نفع به افراد معلولیت تلاش می کنند نهایت قدردانی خویش را ابراز نمایم.

تکریم افراد دارای معلولیت و تلاش برای خلق فرصتهای برابر برای آنان همواره در آموزه های مذهبی و ملی و اولویت های جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است. در همین راستا، ایران کنوانسیون را در سال ۲۰۰۹ تصویب نموده که گزارش اولیه آن در سال ۲۰۱۷ توسط کمیته مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این، قانون ملی «حمایت از حقوق معلولان» در سال ۲۰۱۸ تصویب شده است.

به عنوان بخشی از تلاش هایمان در خصوص ارتقـای آگاه سازی عمومی، علاوه بر اقدامات دیگر در سایر حوزه ها، ما به معرفی و اجرای برنامه‌های آموزشی در مدارس (نظیرگنجاندن مفاهیم برابری و احترام در برنامه‌های درسی از سنین پایین) و دانشگاه‌ها اقدام کرده ایم. ایران همچنین، حمایت خود را از آثار هنری و ادبی افراد دارای معلولیت (بویژه در خصوص بیان تجربیات آنها) ابراز داشته، کمپین‌های رسانه‌ای متعددی برای مقابله با تبعیض و کلیشه‌ها برگزار نموده، و برای مشارکت افراد دارای معلولیت در تصمیم‌گیری‌های مربوط به سیاستگزاری به خصوص با استفاده از تکنولوژی های نوظهور دیجیتال که فرصت‌های بی‌سابقه‌ای برای ارتقای آگاه سازی عمومی نسبت به حقوق افراد دارای معلولیت ایجاد کرده اند، تشویق و زمینه سازی کرده است.

در خصوص نقش افراد دارای معلولیت در توسعه اجتماعی؛ باید توجه داشت جامعه‌ای که به دنبال پیشرفت واقعی است، باید از تمام ظرفیت‌های خود بهره ببرد. ما معتقدیم توسعه اجتماعی بدون مشارکت فعال افراد دارای معلولیت، توسعه‌ای ناقص است چرا که این افراد دیدگاه‌های منحصر به ‌فردی دارند که بعضاً از تجربیات زیسته آنها نشأت می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران نیز از طریق اجرای برنامه های اجتماع محور، طرح های توانمندسازی و شبکه سازی سازمانهای مردم نهادِ متمرکز بر معلولان در مسیر استفاده از ظرفیت های این افراد در توسعه اجتماعی گام بر می دارد.

همه ما باید در راستای ارتقاء آگاه سازی اجتماعی نسبت به حقوق افراد دارای معلولیت و نقش این افراد در توسعه پایدار اجتماعی در جوامع خویش کوشا باشیم و امید است که شاهد تحقق این هدف آرمانی در هر جامعه ای باشیم.

متشکرم.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar