فعالیت ۷۷۲ مرکز نیکوکاری/ ۶۸۵ میلیارد تومان کمکهای مردمی بین نیازمندان توزیع شد

ایرنا/ تهران -ایرنا - معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران با بیان اینکه ۷۷۲ مرکز نیکوکاری در این استان فعال است، گفت: در بهار امسال ۶۸۵ میلیارد تومان کمکهای مردمی جمعآوری و بین نیازمندان توزیع شد.
محمد دهرویه روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا، افزود : مراکز نیکوکاری مجموعههایی مردمی هستند که با محوریت مساجد، هیئات مذهبی، خیرین محلی و همکاری با نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) به ارائه خدمات حمایتی، معیشتی، درمانی و توانمندسازی به نیازمندان محله خود میپردازند.
وی درباره کمکهای این مراکز، اظهار کرد: این موارد شامل کمکهای نقدی، غیر نقدی و خدماتی است که در موضوع کمکهای نقدی برای هزینههای درمان، پرداخت اجاره منزل، ازدواج و تحصیل پرداخت میشود.
دهرویه ادامه داد: کمکهای غیر نقدی شامل توزیع بستههای معیشتی (غذا، پوشاک، لوازمالتحریر، لوازم بهداشتی) و تأمین لوازم ضروری زندگی مانند یخچال و اجاق گاز است و در زمینه ارائه خدمات نیز میتوان به حمایت از طرحهای اشتغالزایی و کارآفرینی، ارائه وامهای قرضالحسنه اشاره کرد.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در پاسخ به این سوال که همکاری این مراکز در جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی چگونه است، تاکید کرد: مراکز نیکوکاری بهصورت محلی و با شناخت دقیق از نیازهای جامعه هدف، اقدام به شناسایی خیرین محلی میکنند و با استفاده از ظرفیتهای اجتماعی (مساجد، کسبه بازار، مدارس، محلات) به جذب و سازماندهی کمکهای مردمی میپردازند.
وی افزود: این مراکز از طریق شماره حساب حقوقی با نام خود مرکز نیکوکاری اقدام به جمع آوری وجوهات مردمی میکنند.
دهرویه ادامه داد: این مراکز سامانههای پیامکی و اینترنتی برای جذب کمک دارند و با برگزاری پویشهای مناسبتی در ماه مبارک رمضان، محرم، آغاز سال تحصیلی) فعالیت دارند همچنین جمعآوری کمکهای غیرنقدی از دیگر روشهای کمکهای مردمی توسط مراکز نیکو کاری محسوب میشود.
سال گذشته بیش از ۳ همت کمک مردمی جمعآوری و بین نیازمندان توزیع شد
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران درخصوص میزان کمک های جمع آوری شده توسط مراکز نیکو کاری در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳، مراکز نیکوکاری بیش از ۳ همت کمک مردمی جمعآوری و بین نیازمندان توزیع کردند.
دهرویه در پاسخ به این سوال که کمک های این مراکز در مباحث کلانی مانند ایجاد اشتغال چقدر میتوانند مؤثر باشند؟ نیز اعلام کرد: مراکز نیکوکاری در کنار تأمین نیازهای ضروری، به توانمندسازی و اشتغال پایدار نیز توجه دارند. در این زمینه، برخی مراکز با شناسایی استعدادهای شغلی، افراد را به دورههای مهارتآموزی معرفی میکنند.
وی ادامه داد: همچنین این مراکز با استفاده از منابع مردمی، وامهای اشتغالزایی در مقیاس خرد (مشاغل خانگی، خدماتی، تولیدی) در اختیار مددجویان قرار میدهد و علاوه بر آن برخی از این مراکز به ایجاد کارگاههای اشتغالزایی کوچک در محله مورد هدف کمک میکنند.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در پاسخ به اینکه آیا این مراکز در اموری مانند جمعآوری زکات هم همکاری میکنند؟ گفت: یکی از حوزههای همکاری اصلی مراکز نیکوکاری با نهادهای دینی و اجتماعی، مشارکت در جمعآوری و توزیع زکات فطره، زکات مال و کفارات است.
دهرویه خاطرنشان کرد: مراکز نیکوکاری با مجوز شرعی و هماهنگی با دفاتر ائمه جمعه و سازمان امور زکات، سهم قابلتوجهی از زکات مناطق مختلف را دریافت و بهصورت هدفمند در همان منطقه بین نیازمندان توزیع میکنند و این مسئله موجب شفافیت و اعتماد بیشتر مردم نیز شده است.
وی یادآور شد: مراکز نیکوکاری مردمی اداره میشوند اما تحت نظارت قانونی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند و سیاست کلان نیز، حرکت بهسوی کاهش وابستگی نیازمندان به کمکهای دولتی و رشد مشارکت محلی در امور خیر است.