نماد آخرین خبر

بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر در ۱۳ استان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر در ۱۳ استان

ایسنا/ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت تغذیه‌ای عشایر کشور در ۱۳ استان را مورد بررسی قرار می‌دهیم، گفت: ررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر استان‌های لرستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کرمانشاه به سرانجام رسیده و یک استان دیگر که در سال جاری آغاز شده در مراحل پایانی است.  

دکتر احمد اسماعیل‌زاده درباره اجرای طرح بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر اظهار کرد: اجرای این طرح از دی ماه سال گذشته آغاز شده و اجرای این طرح همچنان ادامه دارد. پیش از اجرای این طرح، اطلاعاتی از وضعیت تغذیه‌ای عشایر کشور در دسترس نداشتیم تا بتوانیم مداخلات لازم را برای این جمعیت کشور ارائه دهیم. تمام گروه‌های سنی عشایر کشور یعنی کودکان، بزرگسالان و سالمندان مورد بررسی قرار می‌گیرند.  

وی با بیان اینکه حدود ۳۶۰۰ نفر در این طرح مورد بررسی قرار می‌گیرند، توضیح داد: طرح بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر در ۱۳ استان اجرا می‌شود و اجرای این طرح با استان لرستان آغاز شد. بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر استان لرستان در سال گذشته به سرانجام رسید و فرایند بررسی ۴ استان دیگر در سال جاری آغاز شد و کار ۳ استان به پایان رسیده است. بر این اساس، بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر استان‌های لرستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کرمانشاه به سرانجام رسیده و یک استان دیگر که در سال جاری آغاز شده در مراحل پایانی است.  

اسماعیل‌زاده درباره چگونگی اجرای طرح بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر گفت: این برنامه به صوت مشارکتی با سازمان امور عشایری کشور در حال انجام است؛ یعنی سهم هرکدام از اجرای این طرح ۵۰ درصد است. سازمان امور عشایری نتوانسته است که اعتبار مورد نیاز برای این طرح را فراهم کند؛ چرا که در روند اجرای این طرح با تغییر مدیریتی مواجه شده است. حدود یک ماه پیش، جلسه‌ای با مدیران سازمان عشایری کشور داشتیم و آنها در ارتباط با تامین اعتبار اجرای این طرح وعده داده‌اند.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت به تعهدات خود در زمینه اجرای طرح بررسی وضعیت تغذیه‌ای عشایر عمل کرده است. امیدوارم که اعتبار مورد نیاز این طرح تامین شود تا اجرای این طرح در ۷ استان باقیمانده تکمیل شود و به سرانجام برسد. هنگامی که اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری کردیم، اطلاعات را مورد بررسی قرار می‌دهیم. سپس این اطلاعات را در اختیار سازمان عشایری کشور قرار می‌دهیم تا مداخلات تغذیه‌ای لازم اجرا شود.  

وی گفت: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی که در این طرح همکاری می‌کنند، مولفه‌هایی مانند «شاخص‌های تغذیه‌ای»، «دریافت‌های غذایی» و «شاخص‌های بیوشیمیایی تغذیه‌ای» را مورد بررسی قرار می‌دهند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره