نماد آخرین خبر

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

منبع
ورزش 3
بروزرسانی
حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

ورزش 3/پروژه مدنظر لوئیس انریکه بدون حضور کیلیان امباپه به خوبی پیش می‌رود و این مربی اسپانیایی بدون حضور ستاره فرانسوی در آستانه کسب سه‌گانه قرار دارد.

دقیقاً یک سال پیش، در کنفرانسی خبری در کمپ تمرینی پاری‌سن‌ژرمن، زمانی که جدایی کیلیان امباپه از این تیم قطعی شده بود، لوئیس انریکه جمله‌ای بیان کرد که بسیاری از خبرنگاران را شگفت‌زده کرد:«مطمئنم که فصل آینده، تیم بهتری خواهیم داشت.» جمله‌ای که در آن زمان، برای رسانه‌های همیشه منتقد فرانسه بسیار جسورانه به نظر می‌رسید، اکنون به حقیقتی انکارناپذیر تبدیل شده است.
در اولین فصل بدون پروژه کهکشانی و بدون ستاره اصلی‌اش، پاری‌سن‌ژرمن تنها دو پیروزی با فتح سه‌گانه تاریخی و بی‌سابقه در فوتبال فرانسه فاصله دارد. انریکه با شیوه‌ای جدید، تاریخ این باشگاه را دگرگون کرده است. زیر نظر او، پی‌اس‌جی دیگر مجموعه‌ای از ستارگان نامدار نیست، بلکه تیمی واقعی در سطح نخبگان اروپاست؛ تیمی که همه در آن می‌دوند، دفاع می‌کنند و هم‌راستا تلاش می‌کنند و هیچ‌کس بالاتر از تیم قرار ندارد.
یکی از نشانه‌های روشن این تحول، تعویض عثمان دمبله در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا است. دمبله با وجود آنکه بهترین گلزن سال ۲۰۲۵ تیم است، در شرایطی نه‌چندان آماده، جای خود را به بارکولا و دوئه داد؛ تصمیمی که نشان داد انریکه بی‌هیچ تردیدی به سایر مهره‌های خود اعتماد دارد. دمبله تاکنون در تمام رقابت‌ها ۴۵ بار روی گل‌های تیم تأثیر مستقیم داشته، دوئه در گلزنی پیشرفت چشمگیری داشته، بارکولا بهترین پاسور این فصل اروپا شده و خویچا کواراتسخلیا، جدیدترین خرید تیم، در دفاع بیش از همه بازیکنان مشارکت کرده است.

رکوردها یکی پس از دیگری شکسته می‌شوند
سرمربی سابق تیم ملی اسپانیا، در این فصل همه رکوردها را جابه‌جا کرده و تنها یک گام تا ثبت نامش در تاریخ فاصله دارد. تیمی که تا پیش از این، در اروپا بارها شکست‌های سنگینی متحمل می‌شد، حالا به تیمی تبدیل شده که به شکلی کامل، فلسفه‌ای تهاجمی و دفاعی را همزمان نمایان می‌کند. پاری‌سن‌ژرمن حالا همان تیمی‌ است که تمام نمایندگان لیگ برتر انگلیس را در این فصل لیگ قهرمانان اروپا شکست داده؛ نه منچسترسیتی، نه لیورپول، نه استون ویلا و نه آرسنال، هیچ‌کدام حریفی این تیم گرسنه و بلندپرواز نبودند.
تیم لوئیس انریکه که از ابتدای آوریل قهرمان لیگ فرانسه شده، نخستین تیمی‌ است که ۳۹ بازی خارج از خانه را بدون شکست پشت سر گذاشته است. زمانی که انریکه در جولای ۲۰۲۳ به این تیم پیوست، پاری‌سن‌ژرمن در اروپا حرفی برای گفتن نداشت. اما اکنون، با صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا و تبدیل‌شدن به نخستین مربی تاریخ باشگاه که دو فصل پیاپی پی‌اس‌جی را به نیمه‌نهایی رسانده، این تیم به پروژه‌ای باثبات و آینده‌دار بدل شده است.

باشگاه پاری‌سن‌ژرمن نیز در همین راستا، با سرعت عمل در ماه اوت قرارداد جدید انریکه را آماده کرد و در ژانویه، این قرارداد تا سال ۲۰۲۷ رسمی شد. حتی در دشوارترین لحظات فصل، زمانی که صعود تیم به مرحله بعد لیگ قهرمانان در خطر بود، لوئیس کامپوس و ناصر الخلیفی -که انریکه بارها از حمایت آن‌ها قدردانی کرده- هرگز به سرمربی خود تردید نکردند. الخلیفی در آستانه دیدار ژانویه برابر سیتی که ورق فصل را برای قهرمان لیگ یک برگرداند، گفته بود:«ما بهترین سرمربی دنیا را داریم.»
پس از سال‌ها پروژه‌های کوتاه‌مدت و اخراج‌ پیاپی مربیان به‌دلیل ناکامی در اروپا، سرانجام آرامش به پایتخت فرانسه بازگشته است. لوئیس انریکه اکنون تنها یک سه‌گانه باورنکردنی تا رسیدن به قله فوتبال اروپا فاصله دارد؛ موفقیتی که می‌تواند او را هم‌تراز پپ گواردیولا به‌عنوان تنها مربیانی قرار دهد که دو بار موفق به فتح سه‌گانه شده‌اند.

در آغاز فصل، بسیاری باور داشتند پی‌اس‌جی بدون امباپه تیمی قابل کنترل خواهد بود. اما فوتبال، با تمام پیش‌بینی‌ناپذیری‌اش، تصمیم گرفت که در سالی که امباپه پس از هفت فصل پاریس را ترک کرد، این تیم برای دومین بار در تاریخ خود راهی فینال لیگ قهرمانان شود.
لوئیس انریکه درست گفته بود و تنها تعداد اندکی به او باور داشتند.


ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره