راه اندازی سامانههای پایش آنلاین کیفیت اینترنت

مهر/ رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: سامانههای پایش آنلاین کیفیت ارتباطات راهاندازی شده و گزارش آن بهصورت شفاف در اختیار مردم قرار میگیرد.
به گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، حمید فتاحی در یادداشتی آورده است: ۲۷ اردیبهشت ماه و روز جهانی ارتباطات، فرصت مغتنمی است تا ظرفیتهای بی نظیر حوزه ارتباطات را مرور و افقهای پیشرو را برای پیشرفت فناوری و افزایش رفاه اجتماعی ترسیم کنیم.
در این دوران ارتباطات آنقدر با زندگی روزمره مردم عجین شده است که نهتنها ابزاری برای تبادل پیام بلکه زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب میشود. بر همین اساس هدف ما همواره، فراهمسازی دسترسی مطمئن، پایدار و با کیفیت برای همه ایرانیان چه در شهرها و چه در دورافتادهترین نقاط کشور بوده است.
تلاش میکنیم هیچ خانهای محروم از شبکه پهنباند و خدمات هوشمند باقی نماند تا همه هموطنان بتوانند از ظرفیتهای اشتغال، آموزش، بهداشت، دولت الکترونیکی و کسبوکار مبتنی بر فناوری بهرهمند شوند. دستیابی به این مهم در روزهایی که بهواسطه شرایط مختلف، کیفیت خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات هنوز در نگاه مردم مطلوبیت لازم را ندارد، بهنظر دور از دسترس میآید اما اراده مدیران در حوزه تصمیمسازی و سیاستگذاری بر آن است تا با پیریزی ستونهای محکم در حوزههای زیرساختی، حذف مقررات دست و پاگیر، واگذاری منابع محدود ملی مانند فرکانس به فعالان حوزه ICT برای توسعه نسلهای بالاتر شبکه ارتباطی، رسیدن به نقطه مطلوب را شتاب دهند. امروز در جایی از مسیر هستیم که بهجز راهاندازی و گسترش شبکههای ۵G که ظرفیتهای بینظیری در سرعت، تأخیر پایین و اتصال گسترده دستگاهها فراهم میآورد و همچنین توسعه شبکه فیبرنوری و اتصال خانهها و کسبوکارها به این خدمات، راه گریز دیگری برای دستیابی به منافع فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی نخواهیم داشت.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در همکاری نزدیک با اپراتورهای ارتباطی، مقدمات لازم برای تدوین و تصویب سیاستها و تسهیلات این مسیر را فراهم کردهاست. با این فناوریها، زیستبوم استارتآپی کشور متحول میشود و زمینه رشد خدمات نوآورانه مانند واقعیت افزوده، اینترنت اشیا و هوشمندسازی صنایع مختلف فراهم میشود.
کیفیت خدمات ارتباطی ستون اصلی اعتماد عمومی است. بههمین منظور سامانههای پایش آنلاین کیفیت راهاندازی شده و گزارش آن بهصورت شفاف در اختیار مردم قرار میگیرد. ما بهدنبال تجربهای بینظیر برای مشترکان در هر لحظه و هر مکان هستیم.
همه میدانیم که موتور محرکه اقتصاد دانشبنیان، سرمایهگذاری هوشمند در زیرساختهای ارتباطی و توسعهی سکوها است. مطابق برنامه هفتم پیشرفت، سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی، باید تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۰ درصد برسد. برای نیل به این هدف علاوه بر توسعه شبکه، بستههای تشویقی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی، حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط و تسهیل مقررات صادرات خدمات فنی و مهندسی در دستور کار قرار گرفته است.
آینده اقتصاد و رفاه مردم در دستان همکاران عزیز من در زیستبوم ارتباطات و فناوری اطلاعات است. با اتکا به دانش و تخصص بومی، حضور پررنگ بخش خصوصی، همکاریهای مؤثر و همهجانبه بینالمللی و بهرهگیری از فناوریهای نوظهور تلاش میکنیم صنعت ارتباطات را چابک کرده و فرصتهای جدید در حوزههای اقتصادی نوظهور را برای مردم سرزمینمان ایران خلق کنیم.
۲۷ اردیبهشت و روز جهانی ارتباطات را به تمام فعالان این عرصه مخصوصاً همکارانم در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تبریک عرض میکنم.»