نماد آخرین خبر

کاسبی میلیون‌ دلاری اردن با خون کودکان غزه

منبع
فارس
بروزرسانی
کاسبی میلیون‌ دلاری اردن با خون کودکان غزه

فارس/ یک پایگاه خبری در گزارشی به درآمد گسترده‌ای که دولت اردن در طول یک سال و نیم جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه به دست آورده است، اشاره کرده است.

پایگاه خبری میدل‌ایست‌آی در گزارشی نوشت که مقامات اردنی با نظارت بر انتقال کمک‌های بین‌المللی به غزه در طول جنگ جاری اسرائیل علیه این منطقه محاصره‌شده، سود قابل‌توجهی کسب کرده‌اند، طبق اطلاعاتی که میدل ایست آی به دست آورده است.منابع می‌گویند سازمان خیریه هاشمی اردن (JHCO)، که نهاد رسمی نظارت بر کمک‌های بشردوستانه به غزه است، با هماهنگی مقامات اسرائیلی به‌عنوان تنها واسطه برای کمک‌هایی که از اردن عبور می‌کنند، عمل کرده است. میدل ایست آی با منابعی از سازمان‌های امدادی بین‌المللی و افرادی که دانش مستقیمی از عملیات JHCO دارند، گفتگو کرده است. یکی از منابع گفت که بخش زیادی از کمک‌هایی که به نام JHCO ثبت شده، در واقع از دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی خارجی و داخلی، از جمله اردنی و بین‌المللی، تأمین می‌شود، در حالی که مشارکت مستقیم دولت اردن ناچیز است. اردن برای ورود هر کامیون به غزه 2200 دلار می‌گیرددو منبع از سازمان‌های غیردولتی و دو نفر دیگر که با این طرح آشنایی دارند، اعلام کردند که مقامات اردنی برای هر کامیون کمک که وارد غزه می‌شود، ۲۲۰۰ دلار مطالبه کرده‌اند. به گفته سازمان‌های امدادی، این هزینه مستقیماً به نیروهای مسلح اردن پرداخت می‌شود. هر عملیات امداد هوایی به غزه تا 400 هزار دلار برای اردن درآمد داردعلاوه بر این، منابع می‌گویند اردن برای هر عملیات هوایی کمک‌رسانی به غزه بین ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار دلار دریافت کرده است. برای هر پرتاب تصادفی ۲۰۰ هزار دلار و برای مأموریت‌های هدفمند ۴۰۰ هزار دلار دریافت شده، در حالی که هر هواپیما کمتر از نصف بار یک کامیون کمک حمل می‌کند.
 
منابع اعلام کردند که اردن در پاسخ به افزایش درآمدهای حاصل از این عملیات، زیرساخت‌های لجستیکی خود را گسترش داده است. طبق اطلاعات میدل ایست آی، این کشور اخیراً با کمک یک شرکت خارجی ۲۰۰ کامیون جدید خریداری کرده و در حال ساخت انبارهای بزرگ‌تر با حمایت سازمان ملل برای افزایش تحویل‌ها تحت توافقات جدید بین‌المللی است. میدل ایست آی از وزارت خارجه اردن، نیروهای مسلح و سازمان خیریه هاشمی اردن درخواست نظر کرده، اما تا زمان انتشار این گزارش پاسخی دریافت نشده است. کمک‌های ناکافی به غزهاز زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه، رهبران اردنی مجبور شده‌اند در حالی که با احساسات ضداسرائیلی رو به رشد در داخل کشور مواجه‌اند، رابطه استراتژیک خود با اسرائیل را حفظ کنند. جمعیت زیادی در اردن از آوارگان فلسطینی هستند که پس از اخراج‌های گسترده سال ۱۹۴۸، معروف به نکبه، از فلسطین تاریخی آواره شدند. در ماه‌های اولیه جنگ، تظاهرات گسترده در حمایت از غزه و گروه‌های فلسطینی، به‌ویژه حماس، در سراسر اردن رایج بود. تحت فشار داخلی فزاینده، ارتش اردن حدود یک ماه پس از شروع جنگ و اعمال محاصره کامل توسط اسرائیل، عملیات هوایی کمک‌رسانی به غزه را آغاز کرد. از آن زمان، اردن حدود ۴۰۰ عملیات هوایی انجام داده که برخی با همکاری دیگر کشورها بوده است، طبق اعلام ارتش. پادشاه عبدالله دوم شخصاً در حداقل یکی از این مأموریت‌ها شرکت کرد که همه آن‌ها با هماهنگی قبلی با ارتش اسرائیل انجام شد.

عملیات امداد هوایی ناامن، ناکافی و غیرضروری استاین عملیات هوایی با انتقادهای گسترده‌ای از سوی ساکنان غزه و کارمندان بشردوستانه روبه‌رو شده است. آن‌ها معتقدند این پرتاب‌ها، که در برخی موارد منجر به کشته یا زخمی شدن فلسطینی‌ها شده، ناامن، ناکافی و غیرضروری هستند، به‌ویژه وقتی که گذرگاه‌های زمینی مسیر بهتری برای تحویل کمک‌ها محسوب می‌شوند. مقامات اردنی همچنین ادعا می‌کنند که از زمان شروع جنگ، حداقل ۱۴۰ کاروان کمک زمینی ارسال کرده‌اند که هر کدام چندین کامیون بار امدادی حمل می‌کردند. این کاروان‌ها نیز پیش از ورود به منطقه محاصره‌شده، نیازمند تأیید و هماهنگی با اسرائیل بودند. طبق اعلام مقامات فلسطینی در غزه، در شرایط پیش از جنگ روزانه به ۵۰۰ کامیون تأمین نیاز بود، نیازی که از زمان آغاز حمله اسرائیل ۱۹ ماه پیش برآورده نشده است. دو روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۹ اکتبر ۲۰۲۳، یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل که اکنون به دلیل اتهامات جنگی توسط دیوان کیفری بین‌المللی تحت تعقیب است، محاصره کامل غزه را اعلام کرد. اگرچه گاهی کمک‌ها و کالاهای تجاری محدودی وارد شده، محاصره عمدتاً پابرجاست. در ۲ مارس، اسرائیل دوباره محاصره کامل را اعمال کرد. در دو ماه گذشته، هیچ کمک یا کالایی وارد غزه نشده و این منطقه را به آنچه برخی سازمان‌های امدادی «سطح فاجعه‌بار قحطی» می‌نامند، سوق داده است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره