نماد آخرین خبر

بازگشت کوبا به فهرست «ضدتروریسم» آمریکا؛ جدل دوباره واشنگتن و هاوانا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بازگشت کوبا به فهرست «ضدتروریسم» آمریکا؛ جدل دوباره واشنگتن و هاوانا

ایسنا/وزارت خارجه آمریکا نام کوبا را در فهرست کوتاه کشورهایی قرار داد که به ادعای واشنگتن در سال ۲۰۲۴ همکاری کامل در زمینه مقابله ادعایی با «تروریسم» نداشته‌اند، و بدین‌ ترتیب تصمیم سال گذشته دولت بایدن را معکوس کرد.

 وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد که دست‌کم ۱۱ فراری آمریکایی در کوبا حضور دارند، از جمله چند نفر که با اتهامات مرتبط با «تروریسم» روبه‌رو هستند و دولت کوبا «به‌روشنی اعلام کرده تمایلی به مذاکره درباره بازگرداندن آن‌ها برای مواجهه با عدالت در آمریکا ندارد.»

برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا تصمیم مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکایی-کوبایی‌تبار آمریکا را به‌شدت محکوم کرد و گفت این تصمیم بر اساس دروغ است.

رودریگز سه‌شنبه شب در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت: «شایسته است به او یادآوری شود که نهادهای کشور خودش در سال ۲۰۲۴ شواهدی برخلاف این ادعا ارائه دادند.»

مقام‌های دولت بایدن در سال گذشته کوبا را از این فهرست خارج کردند و از سرگیری همکاری‌های امنیتی میان آمریکا و کوبا را یکی از دلایلی دانستند که بر اساس آن قرارگیری پیشین کوبا در این فهرست را «دیگر مناسب نمی‌دانستند.»

فهرست همکاری در مقابله ادعایی با «تروریسم» که وزارت خارجه آمریکا طبق قانون موظف است به کنگره آمریکا ارائه دهد، با فهرست «کشورهای حامی تروریسم» متفاوت است.

بایدن همچنین کوبا را از فهرست «کشورهای حامی تروریسم» خارج کرده بود، اما ترامپ بلافاصله پس از روی کار آمدن این تصمیم را لغو کرد و تحریم‌های سخت‌گیرانه جدیدی علیه این کشور جزیره‌ای در کارائیب اعمال نمود.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه آمریکا همچنین روز سه‌شنبه بار دیگر در اقدامی خصمانه نام کره‌شمالی، ایران، سوریه و ونزوئلا را به‌عنوان کشورهایی که در تلاش‌های ادعایی «ضدتروریسم» با آمریکا همکاری نکرده‌اند، تأیید کرد.

تأییدیه عدم همکاری منجر به ممنوعیت فروش یا صدور مجوز صادرات تجهیزات و خدمات دفاعی به این کشورها می‌شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره