حماس در واکنش به ترامپ: غزه فروشی نیست

ایرنا/ یک مقام حماس در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در آن تمایل واشنگتن را برای تصرف نوار غزه و تبدیل آن به یک «منطقه آزاد» ابراز کرده بود، تاکید کرد که غزه فروشی نیست.
به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از شبکه الحدث عربستان سعودی، «باسم نعیم» عضو دفتر سیاسی حماس در بیانیهای افزود: غزه بخش جداییناپذیر سرزمین فلسطین است و ملک قابل فروش در بازار آزاد نیست.
وی تاکید کرد که ورود کمکهای بشر دوستانه به غزه حداقل شرط برای مذاکره با رژیم اسرائیل است که از اوایل ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳) محاصره شدیدی را بر نوار غزه اعمال کرده است.
عضو دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که حداقل شرط برای انجام یک مذاکره مطلوب و سازنده، ملزم کردن کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بازگشایی گذرگاهها و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه، غذا و دارو به غزه است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در یک نشست تجاری در قطر بار دیگر بر تمایل این کشور برای سیطره بر نوار غزه تاکید کرد و گفت که ایالات متحده آمریکا، غزه را به یک منطقه آزاد تبدیل خواهد کرد.
وی افزود: در سرزمینهای فلسطین، چیزی برای نجات باقی نمانده است.
ترامپ اولین بار ایده جنجالی خود را درباره غزه در فوریه ۲۰۲۵ در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی فاش کرد و گفت که میخواهد غزه را به «منطقه زیبای خاورمیانه» تبدیل کند.
این طرح با محکومیت جهانی روبرو شد و فلسطینیها، کشورهای عربی و سازمان ملل متحد اعلام کردند که این به معنای پاکسازی قومی خواهد بود.
اظهارات بیسابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنشهای جهانی را به همراه داشته است.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.
فلسطینیها هرگونه طرحی را که شامل خروج آنها از غزه باشد، به شدت رد میکنند و چنین ایدههایی را با «نکبت» یا «فاجعه» سال ۱۹۴۸ مقایسه میکنند، زمانی که صدها هزار فلسطینی در جنگی که منجر به ایجاد اسرائیل شد، از خانههای خود آواره شدند.