نماد آخرین خبر

نگرانی اسرائیل از مواضع ضد صهیونیستی اروپا

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نگرانی اسرائیل از مواضع ضد صهیونیستی اروپا

ایرنا/ به دنبال تشدید اعتراضات افکار عمومی اروپا علیه رژیم صهیونیستی به دلیل تداوم نسل‌کشی و ویرانی‌های گسترده در غزه و هشدار مقامات برخی کشورهای اروپایی نسبت به این اقدام، رسانه‌های عبری‌زبان از افزایش نگرانی رژیم صهیونیستی نسبت به تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا خبر دادند.

روزنامه یدیعوت آحارانوت با اشاره به بیانیه هشدارآمیز هفت کشور اروپایی نسبت به فاجعه انسانی در غزه و تغییر مواضع آنها در قبال رژیم صهیونیستی بیان کرد که مواضع ضد اسرائیلی مقامات اروپایی در ارتباط با جنگ غزه، نشان‌دهنده فروپاشی سیاسی و تبلیغاتی رژیم اسرائیل در میان این کشورها است.
سپس این روزنامه صهیونیستی به مواضع ضد اسرائیلی مقامات اروپایی پرداخت و نوشت که «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه که همیشه طرفدار رژیم صهیونیستی بود، به دلیل فشار افکار عمومی این کشور، به جای انکار نسل‌کشی اسرائیلی‌ها در غزه، این موضوع را تأیید و اعلام کرده است که در آینده نزدیک «کشور فلسطین» را به رسمیت‌ خواهد شناخت. این روزنامه صهیونیستی افزود: رئیس جمهور فرانسه روز گذشته نیز با تکرار سخن خود، وضعیت غزه را غیرقابل تحمل توصیف کرده بود.
این روزنامه همچنین تصریح کرد که موضع‌گیری‌های ضد اسرائیلی «پدرو سانچز»، نخست‌وزیر اسپانیا نیز که نماینده حزب چپ این کشور به شمار می‌رود، با مخالفتی در این کشور روبه‌رو نمی‌شود، زیرا احزاب راست‌گرا نیز از رژیم صهیونیستی رویگردان شده‌اند. در همین ارتباط، نخست‌وزیر اسپانیا روز چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت) ضمن تهدید به تحریم رژیم صهیونیستی تصریح کرد که کشورش با رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب آنها به نسل‌کشی در غزه تجارت نخواهد کرد.
«کاسپار ولدکامپ»، وزیر امور خارجه هلند نیز در همین زمینه اعلام کرد که دولت راست‌گرای هلند در حال بررسی اعمال برخی تحریم‌ها علیه این رژیم به دلیل نسل‌کشی در غزه است.
همزمان، «فمکه هالسما»، شهردار آمستردام، پایتخت هلند نیز در اظهاراتی از دولت هلند خواست تا در برابر ویرانی گسترده، گرسنگی و کشتار وحشیانه فلسطینیان در غزه موضع قاطعی اتخاذ کند و تاکید کرد که اروپاییها باید از فلسطینی‌ها حمایت کنند.
هالسما در جلسه شورای شهر آمستردام نسبت به استانداردهای دوگانه اروپا در قبال بحران‌های حقوق بشر هشدار داد و گفت: سرنوشت مردم غزه بسیاری از ساکنان پایتخت هلند را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. وی همچنین با استناد به گزارش‌های مؤسسه ملی مطالعات امنیتی هلند و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر افزود: صحبت در مورد خشونت نسل‌کشی در غزه غیر منطقی نیست و اکنون وقت آن رسیده که اختلافات سیاسی را کنار بگذاریم و بر نجات جان انسان‌ها تمرکز کنیم.
هالسما تأکید کرد که زمان آن است که جامعه بین‌المللی، اروپا و هلند در کنار فلسطینی‌ها و ساکنان غزه که به طرز وحشیانه‌ای به قتل می‌رسند، بایستند و موظف هستند در برابر نقض حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی در غزه ایستادگی کنند.
شهردار آمستردام همچنین خواستار اقدامات عملی دولت هلند در این باره شد و افزود: صدور بیانیه از سوی دولت درباره لزوم توقف خشونت در غزه بدون برداشتن گام‌های مشخص و عملی بی‌معنی خواهد بود.
همچنین در بحبوحه مسابقات موسیقی «یوروویژن» در اروپا و تشدید اختلاف بر سر مساله رژیم صهیونیستی، هفته گذشته اسپانیا، ایرلند و ایسلند خواستار بررسی دوباره حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی در این مسابقه شدند.
هفته گذشته، وزرای امور خارجه نروژ و ایسلند اعلام کردند که برنامه‌های رژیم صهیونیستی برای تخلیه ساکنان غزه و انتقال اجباری غیرقانونی است و منجر به افزایش خشونت خواهد شد. این کشورها پیش‌تر، به همراه دیگر کشورهای اروپایی اسپانیا، ایرلند، اسلوونی و لوکزامبورگ طرح افزایش دامنه جنگ در غزه را محکوم کرده بودند.
یدیعوت آحارانوت در ادامه تصریح کرد که تغییر مواضع کشورهای طرفدار رژیم صهیونیستی را نیز اخیرا می‌توان مشاهده کرد؛ این روزنامه افزود که ماه گذشته، وزرای امور خارجه فرانسه، انگلیس و همچنین آلمان به طور مشترک خواستار احترام رژیم اسرائیل به قوانین بین‌المللی و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شده بودند. آنها تأکید کردند که کمک‌های بشردوستانه نباید به عنوان ابزار سیاسی در غزه مورد استفاده قرار گیرد.
از سوی دیگر، از نظر این روزنامه، اشغالگران با سیاست اشتباه خود در عرصه رسانه شکست خورده‌اند. در این راستا، گزارش‌های گسترده رسانه‌های جهان از غزه که حاکی از ویرانی و کشتار مردم این سرزمین است، افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده است. از طرفی، مقامات صهیونیستی نیز در واکنش به این مسئله بسیار ضعیف عمل کرده‌اند و تلاش اطلاعاتی سازمان‌یافته‌ای در رابطه با اروپا، فراتر از سطح نخست‌وزیر، وزرا و سطوح پایین‌تر مانند روابط فشرده دیپلماتیک، مصاحبه‌های مختلف، حضور خبرنگاران در میدان جنگ و درخواست برای مشارکت اروپایی‌ها برای راه حل سیاسی را انجام نداده‌اند.
این روزنامه افزود: با این حال، اظهارات وزرای افراطی کابینه از جمله «بتصلئل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتامار بن‌گویر»، وزیر امور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در خصوص اخراج و تبعید ساکنان غزه، با خاک یکسان‌کردن این سرزمین و گرسنگی دادن مردم غزه، وجهه این رژیم را در میان افکار عمومی و مقامات کشورهای اروپایی به شدت تخریب کرده است.
یدیعوت آحارانوت نوشت: در حال حاضر، صداهایی که در اروپا به رهبری «کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به گوش می‌رسد، خواستار اتخاذ موضعی قاطع در قبال اسرائیل و پایان دادن به جنگ غزه و پذیرفتن مسئولیت این بحران است. این روزنامه افزود: مقامات اتحادیه اروپا با تشدید اعتراضات افکار عمومی در پی تصاویر منتشرشده از غزه نمی‌توانند کنار بیایند. زیرا افکار عمومی در اروپا به ویژه مسلمانان با رژیم صهیونیستی همدل نیستند و از مردم فلسطین حمایت می‌کنند.
با این شرایط، مقامات اروپایی ممکن است که مجبور شوند، توافق همکاری ۱۹۹۵ بین اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی را که به این رژیم اجازه دسترسی آزاد به کل دنیای تجارت اروپا بدون عوارض گمرکی را می‌داد، دوباره بررسی کنند.
این روزنامه صهیونیستی هشدار داد که اگر مقامات این اتحادیه تحت فشار افکار عمومی همه این دستاوردها را کنار بگذارند، اسرائیل به طور فزاینده‌ای آسیب خواهد دید. یدیعوت آحارانوت افزود: تهدید به نقض توافق همکاری حتی بدون اجرای آن نیز به اقتصاد اسرائیل و تجارتی که با شرکای ویژه خود انجام می‌داد، ضربه جدی وارد خواهد کرد.
این روزنامه افزود: با همین روند رو به رشد افزایش تنفر در میان افکار عمومی این کشورها، بیم آن می‌رود که اتحادیه اروپا به زودی (رژیم) اسرائیل را که سرگرم اختلافات داخلی است، ضمن تحریم اقتصادی، تحت فشار قرار دهد. یدیعوت آحارانوت هشدار داد که این تحریم‌ها در اروپا به حوزه دانشگاهی خواهد رسید و دانشگاه‌های اسرائیلی به زودی خود را در برابر تحریم‌های نهادی و تصمیم‌های دانشگاه‌های اروپایی کشورهای هلند، بلژیک، ایتالیا و اسپانیا خواهند دید.
این روزنامه افزود که آلمان، تنها کشور اروپایی است که به طور همه جانبه از رژیم صهیونیستی پشتیبانی می‌کند. در همین راستا، مقامات این کشور اعلام کرده‌اند که از ایده تشکیل «کشور فلسطین» حمایت نخواهند کرد.
با این حال، جایگاه این رژیم در میان سایر کشورهای اروپایی، با توجه به از دست دادن احتمالی همکاری‌های دانشگاهی با اروپا در معرض خطر است. زیرا در نهایت، کسانی که برنامه‌های افق هر کشوری را اجرا می‌کنند، دانشمندان و محققان دانشگاهی آن کشور هستند.
همچنین تحلیلگران و متخصصان حوزه روابط رژیم صهیونیستی و اروپا در ارزیابی خود نسبت به این مسأله هشدار دادند و گفتند که هرچند کشورهای دیگری مانند مجارستان، آلمان، جمهوری چک و تا حدودی ایتالیا از اسرائیل حمایت می‌کنند، اما واقعیت امر این است که با گسترش نسل‌کشی و فاجعه انسانی در غزه و اعتراضات افکار عمومی و بی توجهی رژیم اسرائیل نسبت به این مسأله موجی از همبستگی کشورهای اروپایی در تحریم این رژیم را پدید خواهد آورد.
 دیروز جمعه، مقامات کشورهای ایرلند، اسپانیا، نروژ، ایسلند، اسلوونی، لوکزامبورگ و مالت با انتشار بیانیه‌ای تأکید کردند که در برابر فاجعه انسانی غزه سکوت نخواهند کرد.
این هفت کشور اروپایی همچنین خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات آتش‌بس برای تبادل اسیران شدند و با اشاره به نقش ایالات متحده، مصر و قطر در این زمینه اعلام کردند که این اقدام می‌تواند مسیر برقراری صلحی پایدار و فراگیر و بر پایه راه‌حل دو دولتی را هموار کند.
مقامات اروپایی در ادامه با تأکید بر حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین در چارچوب سازمان ملل متحد، تشدید خشونت‌ها در کرانه باختری از جمله بیت‌المقدس شرقی، گسترش شهرک‌سازی‌های غیرقانونی و گسترش عملیات نظامی در غزه را محکوم کردند. آنها همچنین با رد هرگونه تغییر بافت جمعیتی هشدار دادند که کوچ اجباری مردم فلسطین به هر طریقی غیرقابل قبول است و نقض قوانین بین‌الملل محسوب می‌شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره