هشدار درباره احتمال از کار افتادن پایگاه دریایی ناتو

ایسنا/ یک مقام بازنشسته نیروی دریایی انگلیس روز چهارشنبه هشدار داد که در صورت خرابکاری در کابلهایی که انگلیس را به اروپا و آمریکا متصل میکنند، ممکن است پایگاه نظامی ناتو با نام «Marcom» در تاریکی ارتباطی کامل فرو برود.
پایگاه Marcom که در هرتفوردشر انگلیس مستقر است، به عنوان مرکز فرماندهی عملیاتی نیروهای دریایی ناتو فعالیت میکند و برای برقراری ارتباط به کابلهای فیبر نوری حیاتی وابسته است.
یک افسر بازنشسته نیروی دریایی انگلیس هشدار داد که این کابلها در برابر یک حمله چندجانبه و هماهنگ آسیبپذیر هستند.
دریاسالار «جان ایتکن» در جلسه کمیته امنیت ملی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است Marcom با چنین حملهای از کار بیفتد، گفت: «بله، در چنین شرایطی پایگاه در موقعیت بسیار دشواری قرار میگیرد. یک ضعف شناختهشده در رابطه با این کابلها وجود دارد که اکنون تا حدی به به آن پرداخته شده است. سیستمهای جایگزینی وجود دارند ولی بهسرعت در دسترس نخواهند بود و توان عملیاتی محدودی ارائه میدهند. بنابراین اگر حملهای هماهنگ به کابلهای خاص انجام شود، قطعا کاهش توان رخ خواهد داد و بازگرداندن ارتباط چندین ساعت طول میکشد.»
در همین جلسه، به نمایندگان هشدار داده شد که انگلیس و ناتو اهمیت زیرساختهای زیردریایی را فراموش کردهاند. به آنها گفته شد تمرکز نظامیها و سیاستگذاران در سالهای اخیر بیشتر بر «جنگهای دوردست» بوده تا محافظت از کابلهای اطلاعاتی حیاتی.
در پی حملات خرابکارانه متعدد به کابلها و خطوط لوله زیردریایی در اروپا میزان آسیبپذیری شبکه فیبر نوری زیر آب با تردید جدی مواجه شده است.
کاپیتان «نیلز مارکوسن» از نیروی دریایی دانمارک و مدیر مرکز امنیت زیرساختهای زیردریایی ناتو نیز در این رابطه گفت: «فکر میکنم آنچه به آن توجه نکردهایم، اهمیت واقعی این کابلها و رشد تدریجی آنهاست. ما بهسادگی فراموش کردهایم که این زیرساخت چقدر حیاتی شده است.»
وی افزود: «در دورهای که تمرکز ما روی جنگهای دوردست بوده، موضوع امنیت زیردریاها کاملا از ذهن ما دور شده و واقعا درباره آن فکر نکردهایم.»
اکنون دولت انگلیس با فشارهای زیاد و فوری برای تقویت حفاظت از کابلهای حیاتی زیرساخت دادهای کشور مواجه است.
یک مقام نظامی دیگر در این رابطه عنوان کرد: «وقت آن رسیده که دولت بهطور جدی به تهدیدهای زیرساخت زیردریایی واکنش نشان دهد. در مورد ابزارهای مقابله، مثل پهپادهای زیرآبی، بحثهایی شده ولی مهمتر از آن هماهنگی کامل در سطح دولت با رهبری قوی از مرکز است.
اقتصاد دیجیتال و صنعت مالی انگلیس بهشدت به این کابلهای دادهای زیرآبی وابسته است. در صورت هدف قرار گرفتن این زیرساختها از سوی کشورهایی مثل روسیه یا چین، لندن ممکن است فلج شود.