نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم

منبع
تسنيم
بروزرسانی
 ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم

تسنیم/ دونالد ترامپ تماس با رئیس جمهور چین را بسیار خوب ارزیابی کرده و گفت که دو طرف در خصوص معادن کمیاب به توافق خواهند رسید. 

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: من به تازگی یک تماس تلفنی بسیار خوب با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین داشتم و در مورد برخی از پیچیدگی‌های توافق تجاری اخیرمان که مورد توافق قرار گرفته بود، گفتگو کردم.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: این تماس تقریباً یک ساعت و نیم طول کشید و نتیجه بسیار مثبتی برای هر دو کشور داشت. دیگر هیچ سوالی در مورد پیچیدگی محصولات بدست آمده از مواد معدنی کمیاب وجود نخواهد داشت.
ترامپ اضافه کرد: تیم‌های مربوطه ما به زودی در مکانی که مشخص خواهد شد، دیدار خواهند کرد. اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری، هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی و جیمیسون گریر نماینده تجاری آمریکا در این دیدار خواهند بود.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ر طول مکالمه، رئیس جمهوری چین با لطف خود از بانوی اول و من برای بازدید از چین دعوت کرد و من نیز متقابلاً از او برای سفر به آمریکا دعوت کردم.
ترامپ تصریح کرد: به عنوان روسای جمهور دو کشور بزرگ، این روابطی است که هر دو مشتاقانه منتظر انجام آن هستیم. گفتگو تقریبا به طور کامل بر تجارت متمرکز بود. هیچ مساله ای در مورد روسیه، اوکراین یا ایران مورد بحث قرار نگرفت. ما رسانه‌ها را در مورد زمان و مکان جلسه قریب‌الوقوع مطلع خواهیم کرد.
این تماس تلفنی پس از یک دوره طولانی سکوت میان روسای جمهور دو کشور برگزار می‌شود و اختلاف نظر در مورد نحوه گفتگو یا عدم گفتگوی هر طرف در مورد این تماس تلفنی قبل از زمان مقرر، تنها اختلاف فزاینده بین دو اقتصاد بزرگ جهان را برجسته می‌کند.
سی‌ان‌ان پیش از این تماس تلفنی گزارش داد، مقامات چین که عمیقاً از غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ و سابقه او در قرار دادن رهبران خارجی در موقعیت‌های ناخوشایند یا شرم‌آور نگران بودند تماس تلفنی را به تعویق انداخته بودند، حتی با اینکه ترامپ در بهار امسال چندین بار اظهار داشت که انتظار دارد به زودی با شی جین پینگ صحبت کند.
مقامات آگاه اعلام کردند که حملات رئیس جمهوری آمریکا در دفتر کاخ سفید به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، و سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی، توجه مقامات چین را جلب کرد و مقامات می‌خواستند از هر اتفاق مشابهی، حتی در یک گفتگوی خصوصی، جلوگیری کنند.
اما ترامپ دستیابی به یک توافق جدید با پکن را هم به عنوان یک جزء حیاتی از دستور کار تجاری گسترده‌تر خود می داند. از نظر ترامپ این، یک پیگیری ضروری از دوره اول ریاست جمهوری وی است زمانی که معاملات تجاری با چین در طول همه‌گیری کرونا از مسیر خود خارج شد.

به نقل از CGTN، شامگاه پنجشنبه «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهوری خلق چین بنا به درخواست همتای آمریکایی‌اش «دونالد ترامپ» گفت‌وگویی تلفنی با وی انجام داد.

 شی خاطرنشان کرد برای اصلاح مسیر کشتی بزرگ روابط چین و آمریکا، باید سکان آن را به‌درستی در دست گرفت و جهت آن را به‌خوبی تعیین کرد؛ به‌ویژه آن‌که رفع موانع و حتی مقابله با خرابکاری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به پیشنهاد طرف آمریکایی، مسئولان اقتصادی و تجاری دو کشور در ژنو گفت‌وگوهایی انجام دادند و گامی مهم در جهت حل مسائل اقتصادی و تجاری از طریق رایزنی و مشورت برداشتند؛ اقدامی که با استقبال گسترده محافل مختلف در هر دو کشور و در جامعه بین‌المللی روبه‌رو شد و همچنین نشان داد که گفت‌وگو و همکاری تنها گزینه صحیح است. هر دو طرف باید از سازوکار مشورت اقتصادی و تجاری ایجادشده به‌خوبی بهره‌برداری کنند، با رویکردی برابر به نگرانی‌های یکدیگر احترام بگذارند و برای دستیابی به نتایجی برد-برد تلاش کنند. در این مسیر، چین با صداقت عمل می‌کند و بر اصول خود پایبند است.

وی افزود: «مردم چین همواره به تعهدات خود پایبند بوده‌اند و تا رسیدن به نتیجه نهایی از تلاش دست نمی‌کشند. اکنون که به توافق رسیده‌ایم، هر دو طرف باید به آن وفادار بمانیم. پس از مذاکرات ژنو، چین این توافق را با جدیت به اجرا گذاشت. ایالات متحده باید دستاوردهای حاصل‌شده را به‌طور واقع‌بینانه ارزیابی کند و اقدامات منفی علیه چین را کنار بگذارد. دو کشور باید تبادلات خود را در حوزه‌هایی همچون دیپلماسی، اقتصاد و تجارت، مسائل نظامی و اجرای قانون گسترش دهند، بر اشتراکات بیفزایند، سوءتفاهم‌ها را کاهش دهند و سطح همکاری‌ها را ارتقا بخشند.»

شی جین‌پینگ همچنین تأکید کرد که ایالات متحده باید با احتیاط با مسئله تایوان برخورد کند تا از کشاندن چین و آمریکا به وضعیت خطرناک درگیری و رویارویی توسط تجزیه‌طلبان تایوان جلوگیری شود.

رئیس ‌جمهور آمریکا نیز در این تماس تلفنی تأکید کرد که روابط ایالات متحده و چین اهمیت فراوانی دارد.

وی اظهار داشت که ایالات متحده از رشد پرشتاب اقتصاد چین خرسند است و باور دارد که همکاری میان دو کشور می‌تواند به دستاوردهای قابل‌توجهی منجر شود. آمریکا همچنان به سیاست چین واحد پایبند خواهد ماند. مذاکرات اقتصادی و تجاری دو کشور در ژنو بسیار موفقیت‌آمیز بود و توافق مطلوبی حاصل شد. ایالات متحده تمایل دارد برای اجرای این توافق با چین همکاری کند و از حضور دانشجویان چینی برای تحصیل در آمریکا استقبال می‌کند.

شی جین‌پینگ بار دیگر از سفر دونالد ترامپ به چین استقبال کرد و ترامپ نیز مراتب قدردانی صمیمانه خود را ابراز داشت. سران دو کشور توافق کردند که تیم‌های مذاکره‌کننده به اجرای توافقات ژنو ادامه دهند و در اولین فرصت، دور جدیدی از مذاکرات را برگزار کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم

 ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم
00:00
00:00
 ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم
1 / 1
ترامپ و شی در کوچه «آشتی‌کنان»؛ رئیس‌جمهور آمریکا: با چین توافق می‌کنیم
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره