سازمان ملل: بیش از 60 شرکت بینالمللی در نسلکشی غزه مشارکت دارند

تسنیم/ فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، در گزارشی افشاگرانه اعلام کرد که سود اقتصادی، عامل تداوم جنایات اسرائیل علیه فلسطینیهاست؛ جنایاتی که شرکتهایی چون گوگل، آمازون و لاکهید مارتین در آن نقش دارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، در گزارشی تازه بیش از 60 شرکت بینالمللی را به همدستی در جنایات اسرائیل در غزه و حمایت از شهرکسازیها در کرانه باختری متهم کرد. وی در این گزارش 27 صفحهای این اقدامات را بخشی از یک «کمپین نسلکشی» توصیف کرده است.
این گزارش بر پایه بیش از 200 سند و اطلاعات از دولتها، مدافعان حقوق بشر، شرکتها و دانشگاهیان تهیه شده است.
آلبانیز تأکید کرده است: «در حالی که زندگی در غزه نابود میشود و کرانه باختری زیر حملات فزاینده قرار دارد، این گزارش نشان میدهد که چرا نسلکشی ادامه دارد؛ چون برای بسیاری سودآور است.» او شرکتهای بینالمللی را متهم کرد که با نظام آپارتاید و نظامیگری اسرائیل «پیوند مالی» دارند.
شرکتهای متهم در حوزه تسلیحاتی و ماشینآلات
در فهرست منتشرشده، نام شرکتهای بزرگی از جمله لاکهید مارتین (Lockheed Martin) و لئوناردو (Leonardo) بهچشم میخورد که طبق این گزارش، تسلیحات آنها در حملات به غزه مورد استفاده قرار گرفته است.
در بخش ماشینآلات نیز شرکتهای کاترپیلار (Caterpillar Inc) و اچدی هیوندای (HD Hyundai) به دلیل تأمین تجهیزات مورد استفاده در تخریب اموال فلسطینیها در کرانه باختری و نوار غزه، نام برده شدهاند.
شرکتهای فناوری در خدمت اسرائیل
گزارش آلبانیز همچنین تأکید میکند که شرکتهای فناوری بزرگ جهانی در سامانه نظارتی اسرائیل و تخریب مستمر غزه نقش محوری دارند. در این میان، از شرکتهای زیر نام برده شده است:
آلفابت (Alphabet – شرکت مادر گوگل)
آمازون (Amazon)
مایکروسافت (Microsoft)
آیبیام (IBM)
پالانتیر تکنالوجیز (Palantir Technologies)
به گفته گزارشگر سازمان ملل، این شرکتها با ارائه خدمات رایانش ابری، ابزارهای هوش مصنوعی و سامانههای نظارتی، در ادامه اشغال و حملات علیه فلسطینیها نقش داشتهاند.
درخواست برای پاسخگویی حقوقی
آلبانیز در این گزارش خواستار توقف همکاری شرکتهای یادشده با اسرائیل و پیگرد حقوقی مدیران آنها به دلیل نقض احتمالی قوانین بینالمللی شده است. وی اعلام کرد که تنها 15 شرکت به دفتر او پاسخ دادهاند، اما این پاسخها منتشر نشدهاند.
این گزارش قرار است روز پنجشنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شود. اسرائیل و آمریکا پیشتر از عضویت در این شورا کنارهگیری کردهاند و دلیل آن را «جانبداری علیه اسرائیل» عنوان کردهاند.
در واکنش به این گزارش دولت آمریکا از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خواسته است تا آلبانیز را برکنار کرده و گزارش او را محکوم کند.
انتهای پیام/