رئیسجمهوری کلمبیا: رابطه میان واشنگتن و قاره آمریکا نباید امپریالیستی باشد

ایرنا/ همزمان با تشدید تنش دیپلماتیک میان بوگوتا و واشنگتن، رئیسجمهوری کلمبیا اعلام کرد: رابطه میان ایالات متحده و قاره آمریکا نباید امپریالیستی باشد، بلکه باید مبتنی بر همکاری متقابل باشد.
به گزارش بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «گوستاوو پترو» رئیسجمهوری کلمبیا با انتشار این پیام از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس افزود: رابطه میان ایالات متحده و قاره آمریکا نباید امپریالیستی و مبتنی بر تسلیم باشد.
وی همچنین در پیام دیگری بر اهمیت عدم وابستگی کلمبیا به «یک کشور واحد»، با اشاره به آمریکا تاکید و خاطرنشان کرد: ایالات متحده بخشی از جهان است، نه کل جهان.
وی افزود: ما در مبارزه برای آزادی متحد میشویم اما هرگز به دنبال بازگشت به بردگی نیستیم.
دادستانهای کلمبیا در هفته جاری تحقیقاتی را در مورد توطئه برای سرنگونی پترو با کمک سیاستمداران کلمبیایی و آمریکایی آغاز کردند. این تحقیقات پس از انتشار نوارهای ضبط شده توسط روزنامه اسپانیایی ال پائیس که «آلوارو لیوا» وزیر امور خارجه سابق کلمبیا را در این ماجرا دخیل میدانست، آغاز شد.
بر اساس گزارشها، پس از رسوایی پیرامون توطئه کودتای ادعایی علیه رئیسجمهوری کلمبیا، دولت آمریکا روند لغو روادید برای مقامهای کلمبیایی را آغاز کرد که در جنبش چریک شهری موسوم به M-۱۹ خدمت کرده بودند.
پس از آنکه واشنگتن سفیر خود را از کلمبیا فراخواند، دولت کلمبیا نیز در اقدامی مشابه از سفیر خود در واشنگتن خواست به این کشور بازگردد.
«تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دولت «دونالد ترامپ» اقدامات دیگری را نیز در پیش خواهد گرفت تا «نگرانی عمیق خود از وضعیت فعلی روابط دوجانبه با کلمبیا» را بهوضوح نشان دهد.
ترامپ در نخستین روزهای ریاست جمهوری خود با ارسال هواپیماهای نظامی حامل مهاجران کلمبیایی در غل و زنجیر، خشم همتای کلمبیایی خود را برانگیخت. پترو نیز از فرود دو هواپیمای آمریکایی با کلمبیاییهای اخراج شده به آن شیوه تحقیرآمیز جلوگیری کرد و دستور داد که اخراجشدگان را تحویل گرفته و بدون زنجیر به وطن خود بازگردانند.
واکنش قلدرمابانه ترامپ با تهدید به اعمال تعرفه و محدودیت ویزا برای مقامهای کلمبیایی همراه بود.
از آن زمان به بعد، دوره بیاعتمادی و بیثباتی در روابط دیپلماتیک که امروز نیز وجود دارد، نه تنها در روابط کلمبیا با آمریکا، بلکه در بسیاری دیگر از کشورهای آمریکای لاتین آغاز شد.
در این چارچوب، کلمبیا که از لحاظ تاریخی ثابتترین و سرسختترین متحد ایالات متحده بوده است، «نگاه به سایر جهان» و نه فقط به همسایه شمالی را آغاز کرد.