پاریس: حملات آمریکا و اسرائیل به ایران مطابق قوانین بینالمللی نبود

ایسنا/ وزیر امور خارجه فرانسه با گفتن این که حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران مطابق قوانین بینالمللی نبود، ادعاهایی را درباره گستره فعالیتهای هستهای ایران و تاثیر حملات متجاوزانه اخیر بر آن مطرح کرده و خواستار محدودسازی برنامه هستهای ایران به شیوه «پایدار و سختگیرانه» توافق هستهای ۲۰۱۵ شد.
«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در گفتوگویی مطبوعاتی و در پاسخ به این سوال که آیا ایران واقعا درآستانه دستیابی به سلاح اتمی است، مدعی شد: حملات اسرائیل و آمریکا که مطابق قوانین بینالمللی نبود، موجب به تعویق افتادن فعالیتها در برنامه هستهای ایران شده است اما مانع از بازیابی این توانمندی در آینده نخواهد شد.
آمریکا و رژیم صهیونیستی در حالی با ادعای تهدیدآمیز بودن برنامه هستهای ایران اقدام به حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران کردند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در هیچ یک از گزارشهای فنی خود اشارهای به انحراف فعالیتهای هستهای ایران از اهداف صلحآمیز نکرده و ادعای وجود اهداف نظامی در آن را تایید نکرده بود.
علاوه بر این، جامعه اطلاعاتی آمریکا مدتی پیش از این حمله اعلام کرده بود هیچ شواهدی ندارد که نشان دهد ایران به ساختن یک سلاح اتمی نزدیک است.
حمله نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد انجام شد. طی این حملات تاسیسات اتمی، مراکز نظامی و اماکن غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، زندان اوین و محلههای مسکونی هدف قرار گرفتند که موجب به شهادت رسیدن شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هستهای و شهروندان غیرنظامی شد.
آمریکا دوم تیرماه با مداخله مستقیم در این درگیری سه تاسیسات هستهای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمبهای سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیدهاند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هستهای ایران و لغو تحریمهای ایران رخ داد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره میکرد، درحالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.
ایران طی عملیات «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به این حملات متجاوزانه پاسخ داد. درنهایت، حملات متجاوزانه به ایران با پیشنهاد آتشبس از سوی آمریکا در سوم تیرماه متوقف شد.
عملیات «وعده صادق ۳» در پاسخ به تجاوزگری رژیم صهیونیستی
بارو در گفتوگویی با خبرنگاران روزنامه کوئست فرانس با اشاره به ضرورت حلوفصل دیپلماتیک برنامه هستهای ایران با مطرح کردن ادعاهایی درباره گستره فعالیتهای هستهای آن گفت: ما باید از طریق کانالهای دیپلماتیک برنامه هستهای آنها را در چارچوبی بادوام و سختگیرانه قرار دهیم، همان طور که ۱۰ سال پیش این کار را کردیم. آمریکا در سال ۲۰۱۸ با تصمیم یکجانبه رئیسجمهور ترامپ از این توافق خارج شد. ایران از این بهانه برای احیای دستورکار خود استفاده کرد. این کشور با توسعه توانمندیهای غنیسازی اورانیوم به اندازه ۱۰ برابر بیشتر از حدود حداکثری تعیینشده و به مقدار ۳۰ برابر بیشتر از این حدود پا فراتر از ملزومات توافق منع اشاعه تسلیحات اتمی(انپیتی) گذاشته است.
درخواست بارو برای بازگشت به دیپلماسی برای حلوفصل مسئله برنامه هستهای ایران در حالی مطرح میشود که «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفتوگویی در این باره گفت: اکنون اعتماد ایرانیها بهشدت آسیب دیده است. به نظرم هیچ اعتمادی وجود ندارد و کاری که آنها کردند خیانتی به دیپلماسی بود. آنها چیزهای زیادی به ملت ایران مدیون هستند، چراکه ما تماما با حسننیت وارد این مذاکرات شدیم و هر کاری که ممکن بود برای حلوفصل صلحآمیز این مسئله انجام دادیم.
او افزود: بنابراین، همان طور که گفتم، به دیپلماسی خیانت شد و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی آسیب زیادی دید. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نقض شد و ملت و مقامات کشور من اکنون در حال بررسی اقدام بعدیمان در آینده هستند. ما اکنون درحال بررسی این هستیم که چه کاری باید انجام بدهیم. جهان باید قدردان همکاری ایران با آژانس و شیوه رسیدگی آن به مسائل هستهای باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد: با توجه به نحوه همکاری با ما آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شیوه رسیدگیمان به این مسئله، باید از رخدادهای اخیر درس بگیریم. ما هنوز عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی هستیم. ما به توافق جامع پادمانی احترام میگذاریم و آن را رعایت میکنیم که چند دهه است میان ما و آژانس برقرار بوده. به نظرم این موضوعی است که همه باید قدردان آن باشند.