نماد آخرین خبر

تایمز: آیا رابطه صمیمی ترامپ و پوتین به پایان رسیده است؟

منبع
جماران
بروزرسانی
تایمز: آیا رابطه صمیمی ترامپ و پوتین به پایان رسیده است؟

جماران/ اکنون دوستی روسای جمهور به دلیل ادامه بمباران روسیه در اوکراین دچار تنش جدیدی شده است.

به گزارش الجزیره، رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اظهار داشت که همتای روسی وی، ولادیمیر پوتین، "فقط می خواهد مردم را بکشد"، که نشان دهنده افزایش تنش بین دو رئیس جمهور است، در حالی که به نظر می رسد "دوستی صمیمی" بین آنها در خطر است.
گزارشی که توسط روزنامه تایمز - به قلم مارک بنتس، خبرنگار خود در روسیه - منتشر شده است، اشاره دارد به اینکه رابطه پوتین و ترامپ متزلزل است، به عنوان مثال، اگرچه ترامپ در ماه مارس گذشته "خشم" خود را به دلیل حملات روسیه به غیرنظامیان اوکراینی ابراز کرد، اما به نظر می رسد که رابطه بین آنها تا ماه مه شروع به بهبود کرده است، زیرا ترامپ پس از یک مکالمه تلفنی دو ساعته، پوتین را "مردی مهربان" توصیف کرد.

اکنون دوستی روسای جمهور به دلیل ادامه بمباران روسیه در اوکراین دچار تنش جدیدی شده است. با این حال، این گزارش بعید می داند که تنش های کنونی منجر به تغییر دائمی در سیاست آمریکا شود که مانع از عادی سازی روابط با روسیه شود.
تَرَک
این گزارش در حالی منتشر شد که ترامپ در این هفته بسته کمک دفاعی جدیدی را برای اوکراین اعلام کرد، اگرچه قبلاً به دلیل بازنگری پنتاگون در ذخایر، به حالت تعلیق درآمده بود.
در اظهاراتی که این گزارش آن را تکان دهنده توصیف کرد، ترامپ پس از تماس با پوتین گفت که هیچ پیشرفتی با او نداشته است، "و به نظر می رسد که پوتین فقط می خواهد به کشتن ادامه دهد، و این بسیار بد است."
ترامپ در یک نشست وزارتی افزود: "پوتین مهربان به نظر می رسد، اما به آنچه می گوید عمل نمی کند، ما چیزهای بیهوده زیادی از او دریافت می کنیم"، و خواستار تسریع در تولید سلاح های دفاعی برای حمایت از اوکراین شد.
تغییر دائمی؟
نویسنده به نقل از فئودور لوکیانوف، آکادمیسین روسی - رئیس مرکز تحقیقات شورای سیاست خارجی و دفاع روسیه که به کرملین مشاوره می دهد - گفت که پوتین ترامپ را ابزاری برای دستیابی به "تغییر جهانی" می داند، نه راهی برای پایان دادن به جنگ اوکراین، و به نظر می رسد که ترامپ به این موضوع پی برده است.
به گفته لوکیانوف اما درک حقیقت نیات پوتین به معنای تغییر واقعی در سیاست نیست، و بنابراین به احتمال زیاد منجر به تغییر بزرگی در سیاست آمریکا در قبال اوکراین نخواهد شد.
اگرچه ترامپ قبلاً تهدید کرده بود که تحریم های ثانویه ای را علیه کشورهایی مانند چین و هند به دلیل خرید نفت و گاز روسیه اعمال خواهد کرد، اما هیچ نشانه ای وجود ندارد که وی گام های عملی برای اجرای این تهدید بردارد، زیرا وی روز سه شنبه مجدداً گفت: "من در حال بررسی این موضوع هستم".
سام گرین، استاد سیاست های روسیه در کینگز کالج لندن، معتقد است که ترامپ کمتر به پایان دادن به جنگ علاقه مند است و هدف اصلی او عادی سازی روابط با پوتین بوده است، اما اکنون او بر مسائل دیگری مانند جنگ های ایران و غزه تمرکز دارد.
گرین این پرسش را مطرح کرد  که آیا ترامپ در صورت ادامه جنگ از هدف عادی سازی دست خواهد کشید، یا بین جنگ و رابطه با مسکو تفکیک قائل می شود؟ به نظر این استاد سیاست، این امر به نفع پوتین است.
در مسکو، مقامات از نوسان مواضع ترامپ ابراز نارضایتی کردند، به طوری که دیمیتری مدودف، رئیس جمهور و نخست وزیر سابق روسیه، ترامپ را به گونه ای توصیف می کند که غیرقابل پیش بینی رفتار می کند.
در همین راستا، یک کانال نظامی روسی طرفدار جنگ در تلگرام،  با توجه به تغییر سریع مواضع ترامپ  در مورد حمایت نظامی از اوکراین، اظهارات متناقض او را "گیج کننده و باعث ایجاد تردید در ثبات او" توصیف کرد،.
در همین حال، کی یف بر اساس این گزارش، تلاش کرد تا ترامپ را دوباره جذب کند، زیرا توافق نامه های اقتصادی با او امضا کرد و در پاسخ به خواسته های متحدان جمهوری خواه خود، سفیر خود در واشنگتن را تغییر داد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره