اسرائیل نقشه جدیدی برای ادامه حضور در غزه ارائه میدهد

تسنیم/ منابع خبری گزارش دادهاند که رژیم اسرائیل قصد دارد امروز یکشنبه نقشههای جدیدی برای عقبنشینی از نوار غزه ارائه دهد که شامل کنترل بر محور موراج نیز میشود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در پی مخالفت شدید حماس با طرح رژیم اسرائیل برای ادامه حضور در 40 درصد خاک غزه، این رژیم نقشه دیگری از مناطقی که قصد دارد پس از آتشبس در آنها مستقر شود، ارائه خواهد کرد.
به گزارش شبکه 12 اسرائیل، قطر به اسرائیل اعلام کرده است که نقشههای قبلی از سوی جنبش حماس رد خواهد شد و ممکن است به فروپاشی کامل مذاکرات منجر شود.
در همین حال، یک منبع فلسطینی به خبرگزاری فرانسه گفت که مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و اسرائیل در دوحه با «پیچیدگیهای زیادی» روبهرو شده، اما هنوز از مسیر خود خارج نشده است. به گفته این منبع، علت اصلی بنبست فعلی، نقشه عقبنشینیای است که اسرائیل روز جمعه ارائه کرده و خواستار حفظ حضور نظامی در بیش از 40 درصد از خاک نوار غزه شده است. این طرح بهشدت از سوی حماس رد شده است.
همین منبع هشدار داد که اسرائیل با این نقشه قصد دارد صدها هزار آواره فلسطینی را در بخش غربی رفح محصور کند تا زمینه برای کوچ اجباری آنها به مصر یا کشورهای دیگر فراهم شود؛ اقدامی که حماس آن را «خط قرمز» دانسته و با آن مخالفت کرده است.
وی همچنین تأکید کرد که هیئت مذاکرهکننده حماس، نقشههای جدید اسرائیل را نمیپذیرد، زیرا این طرحها بهمعنای اعطای مشروعیت به اشغال دوباره نیمی از نوار غزه، منزویسازی این منطقه و بستن گذرگاهها خواهد بود؛ وضعیتی که این منبع آن را با «اردوگاههای نازی» مقایسه کرد.
بر اساس این گزارش، قطر و مصر از طرفین خواستهاند گفتوگو درباره موضوع عقبنشینی را تا زمان ورود «استیو ویتکوف» نماینده ویژه آمریکا به دوحه به تعویق بیندازند.
از سوی دیگر، یک منبع فلسطینی دیگر اعلام کرد که حماس خواهان عقبنشینی کامل اسرائیل از تمامی مناطقی است که پس از دوم مارس بار دیگر تحت کنترل ارتش اسرائیل درآمدهاند. با این حال، او از «پیشرفتهایی» در زمینه ارسال کمکهای بشردوستانه و تبادل اسرا خبر داد.
چهارشنبه گذشته، جنبش حماس با ابراز انعطاف اعلام کرد آمادگی دارد 10 اسیر اسرائیلی زنده را آزاد کند؛ اما اسرائیل همچنان بر مواضع خود بهویژه درباره حضور نظامی در غزه پافشاری میکند.
در همین راستا، منابع اسرائیلی میگویند دولت تلآویو همچنان بر ایجاد منطقه حائل به عرض 2 تا 3 کیلومتر در رفح و 1 تا 2 کیلومتر در دیگر نقاط مرزی اصرار دارد؛ موضوعی که همچنان یکی از موانع اصلی در مسیر توافق محسوب میشود.
انتهای پیام/