گسترش اعتراضات در سرزمینهای اشغالی علیه تداوم جنگ و محاصره غزه

ایسنا/ همزمان با تداوم محاصره و تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شهرهای مختلف در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ امروز صحنه تظاهرات گستردهای در حمایت از مردم غزه و محکومیت سیاستهای رژیم اشغالگر بودند.
منابع میدانی و شبکه الجزیره گزارش دادند که هزاران نفر از فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی ۱۹۴۸ به سمت شهر سخنین در منطقه الجلیل حرکت کردند تا در تظاهرات سراسری علیه سیاستهای گرسنهداشتن مردم غزه و ادامه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان فلسطینی شرکت کنند.
از سوی دیگر، پلیس رژیم صهیونیستی با استقرار در مسیرهای منتهی به سخنین، تلاش کرد مانع از رسیدن اتوبوسهای حامل معترضان به محل تجمع شود.
همزمان تظاهرات گستردهای در شهر رهط در منطقه النقب و همچنین در شهر تلآویو برگزار شد.
این تجمعات با شعارهایی در حمایت از مردم غزه و محکومیت گرسنگیدادن عامدانه و ادامه جنگ از سوی رژیم صهیونیستی برگزار شد.
اعتراضات در فلسطین اشغالی و کرانه باختری در حالی شدت گرفته است که نوار غزه برای ۶۵۸ روز متوالی هدف حملات و محاصره همهجانبه رژیم اشغالگر قرار دارد و شرایط انسانی در این منطقه به وضعیت بحرانی بیسابقهای رسیده است.
در طول جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده و تاکنون ادامه دارد، این رژیم بارها اقدام به ارتکاب جنایات سیستماتیک علیه غیرنظامیان کرده است. یکی از وجوه بارز این جنایات، حملات عمدی به مراکز مسکونی، مدارس، بیمارستانها، اردوگاههای آوارگان و اخیراً مراکز توزیع کمکهای بهاصطلاح بشردوستانه تحت نظارت آمریکا و رژیم اسرائیل بوده است.
در ماههای اخیر، رژیم صهیونیستی با استفاده از «سازوکار کمکرسانی بشردوستانه» که از سوی ایالات متحده آمریکا و با مشارکت تلآویو طراحی شده، فلسطینیهای نیازمند را به مکانهای خاصی در نوار غزه هدایت کرده و سپس در اطراف همین مراکز اقدام به شلیک و بمباران کرده است. در چندین مورد مستند، دهها فلسطینی در صفهای دریافت کمکهای غذایی و دارویی هدف مستقیم تکتیراندازان یا حملات پهپادی قرار گرفتهاند. سازمانهای حقوق بشری این اقدام را «تله مرگ» توصیف کردهاند.
علاوه بر این، همزمان با گسترش قحطی و فروپاشی کامل زیرساختهای زندگی در غزه، حمله به کاروانهای کمکرسانی و مصادره یا نابودی آنها توسط ارتش رژیم اسرائیل نیز به یک رویه ثابت تبدیل شده است.
بر اساس گزارش نهادهای امدادرسانی مانند سازمان ملل و صلیب سرخ، رژیم صهیونیستی نهتنها مسیر ورود کمکها را مسدود میکند، بلکه در موارد متعدد عمداً غیرنظامیان گرسنه را به مناطق تحت کنترل نظامی کشانده و سپس آنها را هدف قرار داده است.
سیاست سیستماتیک رژیم صهیونیستی در استفاده از گرسنگی، محاصره و حمله به نیروهای امدادی، در کنار بمباران مستمر مراکز غیرنظامی، بخشی از آن چیزی است که نهادهای حقوق بشری بینالمللی آن را نشانههای آشکار «نسلکشی تدریجی» توصیف کردهاند. با وجود اسناد و شواهد فراوان، این جنایات تاکنون با حمایت سیاسی و نظامی آشکار آمریکا ادامه یافته و همچنان با بی عملی جامعه جهانی مواجه است.
به گزارش ایرنا، در ادامه تشدید بحران انسانی در نوار غزه، نهادهای محلی و بینالمللی نسبت به مرگ تدریجی کودکان و نوزادان بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه شدید هشدار داده اند.
رئیس شبکه سازمانهای مردمنهاد در غزه پیش تر به رسانه ها گفت: «هر لحظهای که بر کودکان مبتلا به سوء تغذیه میگذرد، خطر مرگ آنان را افزایش میدهد. باید فوراً فشاری واقعی و مؤثر از سوی جامعه جهانی بر رژیم اشغالگر اعمال شود تا به ورود کمکهای حیاتی تن دهد.»
«محمد ابوسلمیه» مدیر بیمارستان شفا در غزه امروز جمعه از افزایش نگرانکننده آمار کودکان جانباخته به دلیل گرسنگی خبر داد و اعلام کرد تاکنون ۸۴ کودک در تلاش برای یافتن لقمهای نان جان خود را از دست دادهاند و این آمار همچنان در حال افزایش است.