نماد آخرین خبر

اظهارات متناقض نتانیاهو و میانجی آمریکایی درباره اختلافات فزاینده در مذاکرات آتش‌بس غزه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اظهارات متناقض نتانیاهو و میانجی آمریکایی درباره اختلافات فزاینده در مذاکرات آتش‌بس غزه

ایرنا/ نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و میانجی آمریکایی در اظهاراتی جداگانه، مواضع متضادی را درباره پیشرفت مذاکرات تبادل اسرا و آتش‌بس در غزه مطرح کردند. در حالی که نتانیاهو حماس را مانع توافق معرفی کرد، میانجی آمریکایی خواستار پذیرش کامل پیشنهاد فعلی شد.

 به نقل از شبکه العربیه، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی در تلاش برای مقصر جلوه دادن جنبش حماس مدعی شد: «استیو ویتکاف» نماینده آمریکا در امور غرب آسیا راست می‌گوید. حماس مانع اصلی در برابر توافق برای آزادی گروگان‌ها (اسرای صهیونیست در غزه) است. ما در حال بررسی گزینه‌های جایگزین برای بازگرداندن گروگان‌ها، پایان دادن به حکومت حماس و تضمین صلح پایدار برای اسرائیل و منطقه هستیم.
در همین راستا، «بشاره بحبح» میانجی آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه العربیه، تأکید کرد: از حماس می‌خواهم که پیشنهاد فعلی را بدون تغییر بپذیرد تا اسرائیل را در موضعی دشوار قرار دهد. شرایط به‌گونه‌ای تنظیم شده است که پذیرش آن به نفع مردم غزه است.
وی افزود: دولت ترامپ با تشکیل دولت فلسطینی موافقت کرده و با منطق معامله به مسائل منطقه نگاه می‌کند. حماس باید این منطق را درک کند. تنها اختلاف نقشه‌ای میان طرفین، مربوط به چند ده متر از مناطق تحت کنترل است.
میانجی آمریکایی، افزود: بند مربوط به مدیریت نوار غزه از متن توافق حذف شده است و ران درمر، وزیر اسرائیلی نقش خطرناکی در روند مذاکرات ایفا می‌کند و نباید اجازه داد سیاست‌ورزی‌ها مانع نجات جان مردم غزه شود.

بحبح افزود: دونالد ترامپ تصمیم‌گیر نهایی در این پرونده است و تعهد داده که در صورت اجرای توافق، جنگ در غزه تکرار نخواهد شد و به همین منظور تماس‌هایی با حماس پس از اظهارات ویتکاف برقرار شده است.
وی فاش کرد: برخی فشارهای سیاسی، روند توافق را با دشواری روبرو کرده‌اند. ترامپ به‌طور قطعی سناریوی کوچ اجباری مردم غزه را رد کرده است و کشورهای عربی نیز مخالفت خود را با هرگونه اخراج فلسطینی‌ها به ترامپ اعلام کرده‌اند.
میانحی آمریکایی ادامه داد: در صورت تحقق آتش‌بس دائمی، کابینه نتانیاهو سقوط خواهد کرد.
این اظهارات در شرایطی بیان شده است که جنبش مقاومت اسلامی حماس امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از انجام مشورت‌های گسترده با گروه‌های فلسطینی، کشورهای دوست و طرف‌های میانجی، پاسخ نهایی خود را ارائه داده و با نگاهی مثبت به تمامی نکات مطرح‌شده از سوی میانجی‌ها برخورد کرده است؛ موضوعی که نشانگر جدیت حماس در همراهی با تلاش‌های میانجی‌گری و تعامل با پیشنهادهای ارائه‌شده است.
حماس همچنین نسبت به سخنان منفی استیو ویتکاف ابراز تعجب کرد و یادآور شد که بازیگران منطقه‌ای از موضع مثبت این جنبش استقبال کرده‌اند و آن را گامی مهم در مسیر رسیدن به توافقی فراگیر می‌دانند.
این جنبش در پایان بار دیگر بر پایبندی خود به ادامه گفت‌وگوها با هدف از میان برداشتن موانع و دستیابی به توافقی پایدار برای آتش‌بس تأکید کرد.
ویتکاف ساعاتی پیش در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) با طرح ادعاهایی علیه حماس گفت که واشنگتن پس از واکنش اخیر حماس که «نشان‌دهنده عدم تمایل به دستیابی به آتش‌بس در غزه است»، مذاکرات آتش‌بس غزه را نیمه‌کاره رها کرده و تیم مذاکره‌کننده خود را از قطر برای مشاوره باز می‌گرداند.
وی مدعی شد: «شرم‌آور است که حماس به این شیوه خودخواهانه عمل کرده است» و آمریکا «مصمم» به پایان دادن به درگیری در غزه است.
با بدتر شدن شرایط در غزه، ماه‌هاست که دولت ترامپ از دستیابی به موفقیت در مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس بازمانده است. این منطقه اخیراً مرگبارترین روزهای خود را برای امدادگران در بیش از ۲۱ ماه جنگ تجربه کرد و حداقل ۸۵ فلسطینی در تلاش برای رسیدن به غذا در روز یکشنبه کشته شدند.
طرفین هفته‌ها در قطر مذاکره داشته‌اند و نشانه‌های کوچکی از پیشرفت را گزارش کرده‌اند اما هیچ پیشرفت بزرگی حاصل نشده است. مقامات گفته‌اند که یکی از موانع اصلی، استقرار مجدد نیروهای اسرائیلی پس از هرگونه آتش‌بس است.
اوایل روز پنجشنبه، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با توجه به پاسخ حماس، تیم مذاکره کننده خود را به اسرائیل فراخواند.
دفتر نخست وزیر اسرائیل در بیانیه ای کوتاه از تلاش‌های ویتکاف و میانجیگران قطر و مصر قدردانی کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.
انتظار می‌رود توافق مورد بحث شامل آتش‌بس ۶۰ روزه باشد که در آن حماس ۱۰ اسیر زنده و پیکر ۱۸ نفر دیگر را در چند مرحله در ازای فلسطینی‌های زندانی در اسرائیل آزاد خواهد کرد. کمک‌های امدادی افزایش خواهد یافت و دو طرف مذاکراتی را در مورد آتش‌بس پایدار برگزار خواهند کرد.
بر اساس گزارش ها، مذاکرات به دلیل درخواست‌های متضاد برای پایان جنگ متوقف شده است. حماس می‌گوید که فقط در ازای عقب‌نشینی کامل اسرائیل و پایان جنگ، همه اسرا را آزاد خواهد کرد. اسرائیل می‌گوید تا زمانی که حماس قدرت را واگذار نکند و خلع سلاح نشود، با پایان جنگ موافقت نخواهد کرد، شرطی که این گروه آن را رد می‌کند.
وزارت امور خارجه آمریکا اوایل این هفته اعلام کرد که ویتکاف برای مذاکرات به خاورمیانه سفر خواهد کرد، اما مقامات آمریکایی سپس اعلام کردند که ویتکاف به جای آن به اروپا سفر خواهد کرد.
دونالد ترامپ نیز در پی شکست مذاکرات آتش بس غزه در دوحه قطر، جنبش حماس را به عدم تمایل برای رسیدن به توافق آتش بس و آزادی اسرا متهم کرد.
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی هنگام خروج از کاخ سفید برای سفر به اسکاتلند در گفت و گو با خبرنگاران مدعی شد: حماس نمی‌خواهد در مورد آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه به توافق برسد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره