سیانان: هیچ مدرکی دال بر سرقت کمکهای بشردوستانه توسط حماس وجود ندارد

ایسنا/بررسیهای داخلی در دولت ایالات متحده نشان میدهد برخلاف ادعای وزارت امورخارجه این کشور، هیچ شواهدی دال بر سرقت کمکهای بشردوستانه ارائه شده برای غزه توسط حماس وجود ندارد.
وزارت امورخارجه آمریکا پیشتر با تکیه بر این ادعا که «حماس کمکهای بشردوستانه تامین شده توسط واشنگتن برای غزه را به سرقت میبرد» از یک سازمان خصوصی جنجالی که توزیع کمکها در این منطقه محاصره شده را به دست گرفته است، حمایت کرد.
آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) در بررسیهای خود اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر سرقت گسترده این کمکها توسط حماس وجود ندارد و تنها چند مورد هدردادن و سوءاستفاده گزارششده توسط سازمانهای همکار را بین اکتبر ۲۰۲۳ و مه ۲۰۲۵ بررسی کرده است.
بر اساس گزارشی که شبکه سیانان مشاهده کرده است، بررسی این موارد که اولین بار توسط رویترز گزارش شد، «هیچ وابستگی» با گروههای تحریمشده یا سازمانهای خارجی که از سوی واشنگتن «تروریستی» اعلام شدهاند را نشان نداد.
علاوهبراین، بررسیها نشان داد که تنها مقدار کمی از کمکهای بشردوستانه تأمینشده توسط آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در غزه به اشتباه هدایت شده و کمتر از یک درصد تحت تأثیر گم شدن، سرقت، انحراف، کلاهبرداری یا اتلاف قرار گرفته است.
یک منبع آگاه از این گزارش به سیانان گفت که «هیچ نشانهای مبنی بر گم شدن سیستماتیک به دلیل دخالت یا سرقت یا انحراف توسط حماس وجود ندارد».
دولت آمریکا بارها ادعا کرده است که حماس بهطور گسترده کمکهای بشردوستانه را «سرقت» میکند. آنها با تکیه بر این ادعا گفتهاند که تنها صندوق بشردوستانه غزه (GHF)، یک سازمان خصوصی مورد حمایت ایالات متحده و اسرائیل، قادر است بدون وقوع چنین سرقتی، کمکها را در این منطقه محاصرهشده توزیع کند.
یافتههای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده به مقامات شاغل در دفتر غرب آسیای وزارت امور خارجه آمریکا و همچنین افرادی که در زمینه کمکهای بشردوستانه و دفتر بازرس کل آژانس فعالیت میکنند، ارائه شد. این نهاد در اول ژوئیه فعالیت خود را متوقف کرد و برخی از کارهای آن به وزارت امور خارجه منتقل شد. با این حال، نهاد نظارتی آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده همچنان فعال است.
بنابر گزارش سیانان، مشخص نیست که آیا این یافتهها به رئیس وزارت امور خارجه ایالا متحده منتقل شده است، یا خیر.
طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین و سازمان ملل، بیش از ۱۰۰۰ نفر حین درخواست کمک توسط نیروهای صهیونیستی کشته شدهاند که ۶۰ درصد آنها در حین تلاش برای رسیدن به مراکز صندوق بشردوستانه غزه جان خود را از دست دادند. هزاران نفر از سوء تغذیه رنج میبرند و بیش از ۱۲ نفر در روزهای گذشته در بحبوحه محدودیتهای مداوم اسرائیل در زمینه کمکرسانی، از گرسنگی جان باختهاند.