نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

جزئیات سیر نفوذ خزنده اسرائیل در سوریه

منبع
فارس
بروزرسانی
جزئیات سیر نفوذ خزنده اسرائیل در سوریه

فارس/ در سایه تحولات پرآشوب منطقه، نفوذ خزنده اسرائیل در سوریه همچنان ادامه دارد و این رژیم با به دست گرفتن کنترل جبل‌الشیخ و القنیطره و احداث پایگاه‌های اطلاعات و نظامی در قلب مناطق حساس همچنان در حال پیشبرد پروژه اشغال مناطق کلیدی این کشور است.

از زمان سقوط نظام بشار اسد در سوریه تا به امروز، تحرکات ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در استان القنیطره با سرعت زیادی ادامه دارد. این نیروها از خلأ امنیتی موجود بهره برده و حضور نظامی خود را با تسلط بر نقاط استراتژیک حساس تقویت کرده‌اند؛ برخی از این مواضع حتی در منطقه غیرنظامی مطابق با توافق‌نامه جداسازی نیروها قرار دارند. جبل‌الشیخ؛ دروازه اسرائیل به اعماق سوریه: ارتش اسرائیل کنترل جبل‌الشیخ را به‌دست گرفته است؛ نقطه‌ای کلیدی که چشم‌اندازی وسیع به اطراف خود دارد، از جمله حومه غربی دمشق، خودِ پایتخت و مناطق جنوبی سوریه. این کوه همچنین به‌عنوان نقطه اتصال میان لبنان و سوریه، گره ژئوپلیتیکی حساسی تلقی می‌شود. این کوه، مرتفع‌ترین نقطه‌ منطقه‌ای است که بر لبنان، سوریه، اردن و فلسطین اشراف دارد. پس از سقوط اسد، وقتی رسانه‌های حامی گروه تروریستی تحریرالشام، در حال مانور بر روی زندان صیدنایا بودند، اسرائیل در حال پیشروی‌های جغرافیایی و تاریخی خود برای تصرف این کوه سوق‌الجیشی بود و به راحتی آن را اشغال کرد.

پایگاه‌های نظامی اسرائیل در داخل القنیطره

رژیم اسرائیل چندین پایگاه نظامی در استان القنیطره تأسیس کرده است؛ برخی از این پایگاه‌ها حتی در مناطقی قرار دارند که طبق توافق‌نامه‌های بین‌المللی غیرنظامی محسوب می‌شوند. مهم‌ترین پایگاه‌ها عبارتند از:- تلول الحمر شمالی: نقطه‌ای حیاتی که ارتباط میان حومه غربی دمشق والقنیطره را برقرار می‌کند.- قرص النقل: به‌عنوان مرکز دیده‌بانی، تجمع و شروع عملیات در شمال القنیطره به‌کار گرفته می‌شود.- حرش جباثا الخشب: در آن فرودگاهی برای بالگردها ساخته شده که گشت‌های اسرائیلی از آن به‌سوی روستاهای اطراف حرکت می‌کنند.- پایگاه الحمیدیه: نزدیک شهر السلام واقع شده و برای نظارت بر شهر و مناطق خان‌أرنبة و الحریة مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین گشت‌های امنیتی مکرر از این نقطه آغاز می‌شود.- العدنانیه: دیده‌بانی بخش میانی منطقه و سدهای بزرگ مانند سد المنطرة و سد رویحینه، با نقطه نظارتی مستقیم بر سد المنطرة از اینجا صورت می‌گیرد.- تل الأحمر غربی در کُودنه: از بلندترین تپه‌های نظامی تحت کنترل اسرائیل، که چشم‌اندازی گسترده به حومه‌های القنیطره و درعا دارد. تمامی این پایگاه‌ها مجهز به تجهیزات سنگین نظامی مانند تانک، توپخانه، سیستم‌های پیشرفته ارتباطی و مسیر لجستیکی متصل به جولان اشغالی هستند. همچنین جاده‌های آن به نور برای جابه‌جایی شبانه تجهیز شده‌است. 

جاده سوفا ۵۳: تخریب ساختاری و تغییر جمعیتی

در ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲، اسرائیل پروژه‌ای تحت عنوان جاده نظامی سوفا ۵۳ را آغاز کرد؛ این جاده از بلدة حضر در شمال القنیطره تا بلدة العشة در جنوب امتداد دارد. عملیات ساخت آن شامل حفر خندق‌ها، ایجاد خاکریز و ساخت استحکامات دفاعی بوده و به‌عنوان خط مقدم نظامی شناخته می‌شود. اما در واقع، این جاده به منزله تخریب گسترده زمین‌های کشاورزی و املاک ساکنان محلی القنیطره تلقی می‌شود؛ آن‌هم در سکوت نگران‌کننده نهادهای بین‌المللی. این گسترش نظامی و تغییرات میدانی می‌تواند منجر به ترسیم مرزهای جدیدی شود که با توافق‌نامه جداسازی نیروها در سال ۱۹۷۴ و قوانین بین‌المللی مغایر است و هشداری جدی برای دگرگونی در چشم‌انداز امنیتی و سیاسی جنوب سوریه به‌شمار می‌رود. مقابله با این اقدامات نیازمند واکنشی روشن از سوی جامعه جهانی است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره