آخرین وضعیت مذاکرات غزه از زبان حماس

فارس/ عضو تیم مذاکره کننده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به کارشکنیهای رژیم صهیونیستی در مسیر حصول توافق آتشبس، تأکید کرد که حماس در پی یک توافق شرافتمندانه است که حافظ حقوق ملت فلسطین باشد.
«غازی حمد» شامگاه امروز شنبه تاکید کرد که این جنبش برای دستیابی به توافق آتشبس نرمش زیادی از خود نشان داده، ولی رژیم صهیونیستی همچنان به دنبال کارشکنی و جلوگیری از حصول هرگونه توافقی است. حمد در گفتگو با شبکه خبری العربی قطر گفت: «در این دور، پیشنهادات بسیار منطقی و عینی ارائه کردیم که با برخی از پیشنهادات فرستاده ویژه آمریکا استیو ویتکاف مطابقت داشت. من فکر میکنم حتی میانجیها نیز تایید میکنند که ما در آستان حصول توافقی هستیم که میتواند به جنگ و تجاوز پایان دهد و ما را به توافق پایانی برساند که وضعیت نوار غزه را بهبود ببخشد. وی به با اشاره به اینکه «ما از خروج هیأت اسرائیلی و اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکرات غافلگیر شدیم، تصریح کرد: «من معتقدم تمامی اظهارات غیر موجه و غیرمنطقی ترامپ، هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد. موضوع ما در قبال مذاکرات، مثبت و واقع گرایانه است. ما دیدگاههای خود را درباره توزیع کمکهای بشردوستانه یا تضمین تداوم مذاکرات در مرحله مابعد ۶۰ روز ارائه کردیم.
بامداد پنجشنبه حماس اعلام کرد که پاسخ خود و پاسخ گروههای فلسطینی به پیشنهاد آتش بس را در میان فضای مثبت ارائه داده است.اما ویتکاف عصر پنجشنبه گفت که هیئت کشورش از دوحه بازگشته است تا مذاکراتی را بعد از پاسخ حماس انجام دهد. وی ادعا کرد که پاسخ حماس نشان میدهد که این جنبش تمایلی به دستیابی به توافق آتش بس در غزه ندارد. فرستاده آمریکا ادعا کرد که با وجود تمامی تلاشهای گسترده میانجیگران اما حماس با حسن نیت رفتار نمیکند.در حالی که رژیم صهیونیستی از هیچ جنایتی در حق مردم غزه دریغ نکرده است و آمریکا نیز نسبت به این جنایتها سکوت اختیار میکند، ویتکاف افزود: ما در حال حاضر گزینههای جایگزین را جهت بازگرداندن اسیران اسرائیلی از غزه بررسی خواهیم کرد تا محیطی با ثباتتر برای ساکنان غزه ایجاد شود. ادعاهای فرستاده آمریکا در حالی مطرح میشود که به اذعان خود صهیونیستها نیز نتانیاهو به منظور بقای سیاسی خود خواهان دستیابی به توافق آتش بس با حماس نیست و او است که مانع تراشی میکند و میخواهد تا زمان انتخابات این رژیم، جنگ غزه را ادامه دهد.
اهمیت مذاکرات، از جنگ در میدان، کمتر نیست
حمد با اشاره به اینکه آمریکایی ها باز هم از زبان تهدید و هشدار استفاده کردند، گفت: مذاکرات مملوء از مخاطرات است؛ زیرا جای هیچ گونه اشتباهی در آن وجود ندارد. من بر این باور هستم جنگ در مذاکرات، اهمیت کمتری از جنگ میدانی ندارد؛ زیرا اسرائیل در تلاش است آنچه را در میدان و با قدرت نظامی، قتل، کشتار و گرسنگی نتوانست به دست بیاورد، از طریق مذاکرات حاصل کند.این مذاکره کننده حماس، با بیان اینکه هدف ما از مذاکرات، پایان بخشیدن قطعی جنگ است، در خصوص کمکهای بشردوستانه گفت: اسرائیل قصد داشت کمکها را به صورت به شیوه خود تقسیم کند و کنترل آن را به دست بگیرد، ولی ما حاضر به پذیرش این طرح نشدیم.وی با تأکید بر اینکه این کمکها باید به همه ساکنان نوار غزه برسد، خاطرنشان کرد: در خصوص نقشههای عقبنشینی نظامیان صهیونیست، اسرائیل ابتدا در پی اشغال ۴۰ درصد نوار غزه بود و میگفت که باید مناطق حائل گسترش یابد، مناطق مهمی را در نوار غزه به اشغال خود درآورَد و فقط آنچه شهرهای انسانی نامیده میشد باقی بماند، ولی ما اجازه این کار را نداریم.
حماس موفق به عقب راندن اسرائیل شد
حمد با تاکید بر تلاش و مبارزه حماس برای جلوگیری از ایجاد مناطق حائل در نوار غزه تصریح کرد: ما توانستیم اسرائیل را به عقب برانیم و دیدگاههای بسیار خوب و غیر قابل قبولی را در این زمینه ارائه کنیم. از جمله مسائل بسیار مهم دیگر این بود که اسرائیل قصد داشت همچنان بتواند کاری کند که در هر لحظه، آغاز مجدد جنگ فراهم باشد و به همین دلیل به وضوح میگفتند مخالف هرگونه جمله یا عبارتی هستند که بر توقف دائمی جنگ دلالت کند.وی ادامه داد: ما دو راه بیشتر نداشتیم؛ یا باید به یک توافق شکننده و سریع دست پیدا میکردیم یا اینکه یک توافق خوب میکردیم. توافق شکننده به اسرائیل اجازه میداد کنترل کمکهای بشردوستانه را به دست گیرد، منطقه حائل ایجاد کند، ۴۰ الی ۵۰ درصد نوار غزه را اشغال کند و کاری کند که بتواند مجدداً جنگ را آغاز کند.
این رهبر حماس همچنین تاکید کرد: ما ترجیح دادیم صبر و ایستادگی کنیم تا اینکه بتوانیم به توافق خوبی دست پیدا کنیم. ما توانستیم دستاوردهای بسیاری را در این توافق و این مذاکرات به دست بیاوریم.وی در پایان گفت: ما توانستیم بسیاری از توطئههای دشمن را با ایستادگی ملت خود خنثی کنیم. این ایستادگی مهمترین سلاح در دست ماست. ما از واقعیت دردناک و وحشتناک در نوار غزه مطلع هستیم، ولی بر این باوریم باید توافق خوبی برای مردم ما حاصل شود که شرافتمندانه باشد و حقوق آنها را تضمین کند.