نماد آخرین خبر

نامه سرگشاده حقوقدانان سوئیس علیه انفعال دولتشان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی

منبع
تسنيم
بروزرسانی
نامه سرگشاده حقوقدانان سوئیس علیه انفعال دولتشان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی

تسنیم/ ده‌ها تن از حقوقدانان امور بین‌الملل در سوئیس در نامه سرگشاده‌ای خطاب به دولت ضمن انتقاد از انفعال آن در برابر جنایات رژیم صهیونیستی، سختگیری بیشتر علیه این رژیم اشغالگر را خواستار شدند.

به نقل از اس‌ ار‌ اف، حدود 30 استاد حقوق بین‌الملل در سوئیس در نامه‌ای سرگشاده، خطاب به شورای فدرال این کشور از سیاست‌های دولت سوئیس در قبال جنگ غزه انتقاد کرده و درخواست‌هایی را مطرح کردند.

آن ها از جمله خواستار مشارکت سوئیس در تلاش‌ها برای ایجاد یک کشور فلسطینی مستقل شدند.

76 سال پیش در چنین روزی یعنی در 12 آگوست 1949، کنوانسیون‌های ژنو در سوئیس امضا شدند. این چهار معاهده، حمایت از مردم در جنگ را تنظیم کرده و هسته اصلی حقوق بین‌الملل بشردوستانه را تشکیل می‌دهند. به مناسبت این روز، بیش از 30 استاد سوئیسی حقوق بین‌الملل و حقوق کیفری بین‌المللی نامه‌ای سرگشاده‌ای به شورای فدرال ارائه دادند.

این حقوقدان ها در این نامه وحشت خود را از نقض جدی قوانین بین‌المللی توسط ارتش اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، به ویژه در نوار غزه ابراز کردند.

علاوه بر این، این وکلای بین‌المللی نگرانی خود را در مورد انفعال سوئیس در برابر این جنایت ها ابراز کرده و به مسئولیت این کشور در این باره استناد کردند.

در این نامه آمده است که اگر سوئیس از تعهدات خود طبق قوانین بین‌المللی پیروی نکند، با خطر پیگرد قانونی احتمالی مواجه خواهد شد.

به طور خاص، این درخواست تجدیدنظر که در این نامه سرگشاده مطرح شده است مبتنی بر چندین رأی دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در سال 2024 است که حضور اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را غیرقانونی می‌دانند و تعهداتی را برای این رژیم و سایر کشورها تدوین می‌کنند.

در این نامه آمده است: تعهد به جلوگیری از نسل‌کشی، کشورهای عضوی را که از خطر جدی ارتکاب نسل‌کشی آگاه هستند، ملزم می‌کند تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام دهند.

سوئیس نیز یکی از کشورهای متعهد به این کنوانسیون است. 

بر اساس حکم دیوان بین‌المللی دادگستری، اساتید حقوق بین‌الملل در نامه سرگشاده خود چهار تعهد را تحت حقوق بین‌الملل برای سوئیس فهرست کرده‌اند از جمله اینکه سوئیس باید به حمایت و تأمین مالی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNRWA) ادامه دهد.

به اعتقاد این وکلا سوئیس باید همچنین اطمینان حاصل کند که شرکت‌های تحت کنترل دولت از اشغال سرزمین فلسطین حمایت نمی‌کنند.  آن ها تاکید کردند که این امر به ویژه در مورد خرید و فروش تجهیزات و سلاح‌های نظامی صدق می‌کند. علاوه بر این، سوئیس باید واردات محصولات شهرک‌ های اشغالی به عنوان محصولات اسرائیلی را ممنوع کند.

بر این اساس سوئیس همچنین موظف است در تلاش‌های سایر کشورها برای ایجاد یک کشور فلسطینی مشارکت کند.

همچنین بنا به درخواست امضا کنندگان این نامه سرگشاده، سوئیس باید به طور فعال پایبندی اسرائیل به کنوانسیون‌های ژنو را به عنوان مثال، از طریق تحریم‌های هدفمند اعمال کند. سوئیس همچنین موظف است کنفرانسی در مورد وضعیت سرزمین‌های اشغالی فلسطین برگزار کند.

این اولین انتقاد از سیاست سوئیس در قبال غزه نیست. یکشنبه گذشته هم نامه سرگشاده دیگری به شورای فدرال منتشر شد که در آن چهره‌های برجسته سوئیسی در زمینه هنر و علوم خواستار موضع سختگیرانه‌تری علیه اسرائیل از جمله تحریم تسلیحاتی و تحریم مقامات عالی رتبه این رژیم شدند.

در آغاز ژوئن سال جاری میلادی هم 55 دیپلمات سابق سوئیسی از سکوت و انفعال سوئیس در قبال اقدامات اسرائیل در غزه ابراز شگفتی کردند. آنها نیز خواستار اقدام فوری، مانند به رسمیت شناختن کشور فلسطین، شدند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره