سازمان ملل: بازگشت ۱.۷ میلیون افغان نیاز به کمکها را افزایش داده است

تسنیم/ سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، با اشاره به بازگشت ۱.۷ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان، هشدار داد که با فزونی یافتن تعداد بازگشتکنندگان به افغانستان، نیازهای بشردوستانه نیز به شدت افزایش یافته است.
«استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت از آغاز سال جاری میلادی 1.7 میلیون شهروند افغانستان از ایران و پاکستان اخراج یا به کشورشان بازگشتهاند.
وی هشدار داد در نتیجه افزایش تعداد بازگشتکنندگان به این کشور، نیازهای بشردوستانه نیز به شدت در حال افزایش است.
دوجاریک افزود بیشتر این افراد ارتباط محدودی با جوامع محلی خود دارند، بنابراین برای یافتن سرپناه و فرصتهای اقتصادی با مشکل مواجه هستند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین اعلام کرد پس از چهار سال تسلط طالبان بر افغانستان، هنوز بیش از نیمی از جمعیت این کشور به کمکهای حیاتی نیاز مبرم دارند.
سخنگوی سازمان ملل همچنین تاکید کرد برای حمایت از پناهجویان افغان، صندوق مرکزی واکنش اضطراری به تازگی مبلغ 10 میلیون دلار را اختصاص داده است و بودجه اضافی از صندوق بشردوستانه افغانستان در حال بررسی است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان (اوچا) نیز، در خردادماه گذشته هشدار داده بود با کمبود شدید بودجه روبرو است. از سوی دیگر، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با استناد به این گزارش، اعلام کرد که تامین بودجه بیشتر برای کمک به مردم افغانستان یک نیاز فوری است.
به تازگی، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در گزارشی اظهار داشت از آغاز سال 2025 تاکنون، بیش از دو میلیون مهاجر افغان از کشورهای همسایه، بهویژه ایران و پاکستان، به افغانستان بازگشتهاند. بازگشت این جمعیت گسترده در شرایطی صورت میگیرد که افغانستان همچنان با بیثباتی اقتصادی، بحران انسانی و کمبود خدمات عمومی مواجه است.
این نهاد افزوده است که بهدلیل کاهش شدید بودجه، فعالیتهای خود در حوزههایی مانند معیشت، سرپناه و حمایت مالی از بازگشتکنندگان را بهطور چشمگیری محدود کرده است.