نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

ترامپ: ممکن است از اوکراین پشتیبانی هوایی کنیم

منبع
تسنيم
بروزرسانی
ترامپ: ممکن است از اوکراین پشتیبانی هوایی کنیم

تسنیم/دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که واشنگتن ممکن است برای حمایت از توافق صلح اوکراین پشتیبانی هوایی ارائه دهد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین را رد کرد اما اظهار کرد واشنگتن ممکن است به عنوان بخشی از توافق برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، پشتیبانی هوایی ارائه دهد.

یک روز پس از آنکه ترامپ در نشست فوق العاده در کاخ سفید با حضور ترامپ، رهبران اروپایی و زلنسکی، وعده ارائه تضمین های امنیتی به اوکراین را برای پایان دادن به جنگ مطرح کرد، مسیر این صلح همچنان نامعلوم است در حالی که آمریکا و متحدانش آماده هستند تا بررسی کنند که حمایت نظامی از اوکراین شامل چه مواردی خواهد بود.

ترامپ در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: وقتی که صحبت از امنیت می شود، اروپایی ها می خواهند نیروی زمینی مستقر شود. ما می خواهیم با چیزهایی مخصوصا، احتمالا از طریق هوایی، به آنها کمک کنیم.

ترامپ توضیح بیشتری در این باره نداد اما بعدا در مصاحبه‌ای، سبک مذاکره خود را در تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین، بیشتر غریزه‌ای توصیف کرد.

وی اذعان کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، ممکن است در نهایت نخواهد توافق کند. اما ما می خواهیم درباره رئیس جمهور پوتین در هفته های آینده اطلاعات بیشنری بدست آوریم.

این در حالی است که ماهیت کمک نظامی آمریکا طبق یک توافق صلح، نامشخص است. حمایت هوایی ممکن است اشکال بسیار زیادی داشته باشد مانند سیستم های دفاع موشکی یا جت های جنگی که منطقه پرواز ممنوع ایجاد می کنند.

در همین حال کارولین لویت سخنگوی کاخ سفید تایید کرد که پشتیبانی هوایی یک گزینه و احتمال است اما مانند ترامپ، او نیز جزئیات بیشتری در این باره ارائه نداد.

وی افزود: رئیس جمهور اظهار کرده که نیروهای نظامی زمینی آمریکا در اوکراین مستقر نخواهند شد اما ما می توانیم با هماهنگی کمک کنیم و شاید اشکال دیگر تضمین های امنیتی را به متحدان اروپایی خود ارائه دهیم.

بعد از نشست اخیر رهبران آمریکا و اوکراین با همراهی سران کشورهای اروپاییزلنسکی درباره طرح تضمین های امنیتی گفت: شرکای ما احتمالاً در مورد ضمانت‌های امنیتی تصمیم خواهند گرفت و جزئیات بیشتر و بیشتری وجود خواهد داشت. رئیس جمهور اوکراین گفت که این برنامه‌ها ظرف هفت تا ده روز رسمی خواهند شد. وی مشارکت ایالات متحده آمریکا در تضمین های امنیتی را مهم دانست.

به گفته رئیس جمهور اوکراین، در اجلاس واشنگتن دی سی پیشنهادی مورد بحث قرار گرفت که بر اساس آن اوکراین در ازای تضمین‌های امنیتی، سلاح‌های آمریکایی را خریداری خواهد کرد.

مارک روته، دبیرکل ناتو، هم اعلام کرد که در اجلاس واشنگتن، تضمین‌های امنیتی بر اساس ماده 5 پیمان ناتو مورد بحث قرار گرفت. این ماده تصریح می‌کند که حمله به یک کشور عضو، حمله به همه اعضا تلقی می‌شود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره