نماد آخرین خبر

ژنرال لبنانی: حمله به دوحه پیامی به ترکیه است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ژنرال لبنانی: حمله به دوحه پیامی به ترکیه است

ایسنا/کارشناس مسائل نظامی و راهبردی لبنانی معتقد است حملات هوایی رژیم صهیونیستی به دوحه با هدف ترور رهبران مقاومت فلسطین نبود، بلکه اهداف دیگری را دنبال می‌کرد.

ژنرال «منیر شحاده» هماهنگ کننده سابق دولت لبنان در سازمان ملل (یونیفیل) و رئیس سابق دادگاه نظامی این کشور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به قطر اظهار داشت: پس از اظهارات چند هفته پیش «توماس باراک»، فرستاده آمریکا در یک شبکه ماهواره‌ای مشخص شد که از زمان طوفان الاقصی، اسرائیل دیگر توافقنامه «سایکس-پیکو» را که بر اساس آن کشورهای عربی به کشورها و مرزبندی های کنونی تقسیم بندی شدند، به رسمیت نمی‌شناسد. وقتی آقای باراک این را می‌گوید، بدان معناست که اسرائیل دیگر هیچ یک از مرزهای کشورهای همسایه خود را به رسمیت نمی‌شناسد.

وی ادامه داد: من معتقدم که حملات هوایی اسرائیل به دوحه با هدف ترور رهبران مقاومت فلسطین نبوده، بلکه تجاوزی به توافقنامه سایکس-پیکو، حمله‌ای به کشورهای عربی و پیامی به همه این کشورها مبنی بر اینکه دیگر هیچ خط قرمز یا ممنوعیتی وجود ندارد، بوده است.

کارشناس نظامی و راهبردی لبنانی تصریح کرد، رژیم اسرائیل پایتخت‌های کشورهای عربی را بمباران خواهد کرد و اسرائیل بزرگ به تدریج در حال شکل‌گیری است. اگر این سکوت اعراب ادامه یابد، اسرائیل در همه جهات گسترش خواهد یافت تا اسرائیل بزرگ تحقق یابد.

حمله به دوحه پیامی به ترکیه است

وی اظهار داشت: من همچنین معتقدم که بمباران قطر پس از آن صورت گرفت که اسرائیل انبارهای مهمات سوریه در حمص و پالمیرا را بمباران کرد. این انبارها حاوی مهماتی بودند که ترکیه در اختیار حاکمیت سوریه قرار داده بود تا بتواند کنترل خود را بر خاک سوریه گسترش دهد.

سرتیپ منیر شحاده تصریح کرد: بمباران انبارها در حمص و پالمیرا و بمباران قطر، همچنین پیامی برای این دو کشور دارد که به طور جدی با پروژه اسرائیل برای تجزیه سوریه مخالف هستند. ترکیه نمی‌تواند تجزیه سوریه را بپذیرد، زیرا تجزیه سوریه کل منطقه را تجزیه خواهد کرد. تجزیه سوریه به معنای ایجاد یک دولت کُردی در شمال شرقی سوریه خواهد بود. ما می‌دانیم که درگیری کردها و ترکیه تا کجا پیش رفته است.  بنابراین، خطر استراتژیک و ملی برای ترکیه در صورت تأسیس یک دولت کردی در شمال شرقی سوریه، عراق و حتی کردهای ایران را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین، دو کشوری که بیشترین مخالفت را با پروژه تجزیه سوریه دارند، ترکیه و قطر هستند. حمله به دوحه همچنین پیامی برای این دو کشور به همراه دارد.

ژنرال منیر شحاده گفت ما تکرار می‌کنیم که پیام به همه کشورهای عربی این است که اسرائیل می‌تواند به هر مکانی در اطراف خود دست پیدا کند و چراغ سبز آمریکا را برای وحشیگری در سراسر منطقه به منظور دستیابی به رویای خود، یعنی اسرائیل بزرگ دارد.

اسرائیل به کشورهای عربی حمله کرده نه ایران

ژنرال بازنشسته لبنانی در خصوص ضرورت وجود یک اقدام جمعی از سوی کشورهای اسلامی عنوان داشت: در مورد کشورهای عربی، ما مطلع شدیم که به زودی اجلاس سران عرب برگزار خواهد شد. من معتقدم که نتیجه‌ای از این اجلاس حاصل نخواهد شد. یعنی باید یک اقدام امنیتی فوری توسط کشورهای عربی صورت می‌گرفت، به این معنی که این کشورهای عربی باید به سمت شرق یعنی به چین یا روسیه روی می‌آوردند تا با آنها هماهنگی امنیتی صورت دهند، زیرا تمام پایگاه‌های آمریکایی مستقر در منطقه قادر به محافظت از کشورهای عربی نبوده‌اند.

وی در ادامه توضیح داد: ما می‌دانیم که آمریکا دهه‌هاست که در ذهن کشورهای عربی این ایده را القا می‌کند که ایران شیطان و محور شرارت است. بنابراین، به بهانه اینکه از این کشورها در برابر آن محافظت کند، پایگاه‌های نظامی را در تمام کشورهای عربی احداث کرد. با این حال، این اسرائیل بود که این کشورها را بمباران کرد و پایگاه‌های آمریکایی نتوانستند از قطر در برابر حملات محافظت کنند.

ژنرال منیر شحاده در پایان گفت: پس نقش این پایگاه‌ها چیست؟ آمریکا در تمام کشورهای عربی، به ویژه کشورهای خلیج فارس، مستقر شده است. هدف آن محافظت از این کشورها در برابر تجاوز خارجی نیست، بلکه محافظت از رژیم‌های عربی در برابر مردمشان است، زیرا آمریکا مادر فتنه و کودتاها است.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره