نماد آخرین خبر

رزمایش مشترک مصر و ترکیه اسرائیل را نگران کرد

منبع
فارس
بروزرسانی
رزمایش مشترک مصر و ترکیه اسرائیل را نگران کرد

فارس/ رزمایش نظامی مشترک مصر و ترکیه پس از ۱۳ سال توقف، نه‌تنها نشانه‌ای از گرم شدن روابط دو کشور است، بلکه به گفته تحلیلگران، پیامی آشکار برای اسرائیل و متحدانش در منطقه دارد.

حسین هریدی سفیر پیشین و معاون سابق وزیر خارجه مصر، در واکنش به اعلام رزمایش نظامی مشترک میان مصر و ترکیه پس از ۱۳ سال توقف، گفت: «تردیدی نیست که این همکاری در چارچوب پاسخ به سیاست‌های تهاجمی و توسعه‌طلبانه اسرائیل در خاورمیانه صورت می‌گیرد و پیام مستقیمی به رژیم صهیونیستی، ایالات متحده و نیروهای حامی آنهاست». او تأکید کرد که مسیر آشتی میان مصر و ترکیه دیگر محدود به اقتصاد یا سیاست خارجی نیست، بلکه به یکی از حساس‌ترین حوزه‌ها یعنی هماهنگی امنیتی و نظامی نیز گسترش یافته است. هریدی افزود: «این رزمایش‌ها نشان‌دهنده ورود روابط مصر و ترکیه به مرحله‌ای جدید با ابعاد دفاعی و امنیتی است و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های آتی باشد، هرچند فعلاً در چارچوب دفاع و بازدارندگی باقی می‌ماند». در همین حال، مردخای کدار تحلیلگر اسرائیلی و پژوهشگر فرهنگ عرب، درباره نقش مصر در منطقه و اعلام رزمایش با ترکیه هشدار داد و گفت: «مصر باید موضع خود را روشن کند؛ آیا با اسرائیل است یا با حماس؟» او در برنامه تلویزیونی «امشب» در شبکه عبری افزود: «نمی‌توان همزمان از حماس حمایت کرد و در مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها به اسرائیل کمک رساند. مصر باید تصمیم بگیرد: یا با تروریسم حماس یا با صلح اسرائیلی؟»

رسانه‌های اسرائیلی نیز توجه ویژه‌ای به رزمایش دریایی مشترک مصر و ترکیه با عنوان «دریای دوستی» داشته‌اند که از امروز دوشنبه آغاز شده و تا ۲۶ سپتامبر در شرق مدیترانه ادامه خواهد داشت. این رزمایش نخستین بار در سال ۲۰۰۹ برگزار شد و تا سال ۲۰۱۳ ادامه داشت، اما به‌دلیل تنش‌های سیاسی میان قاهره و آنکارا متوقف شد. ازسرگیری آن اکنون نشانه‌ای از بهبود روابط دوجانبه و تمایل مشترک برای تقویت همکاری‌های امنیتی و دفاعی در منطقه تلقی می‌شود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره