نماد آخرین خبر

گزارش پالتیکو از کارزار مخفی زلنسکی برای قبضه قدرت

منبع
ايسنا
بروزرسانی
گزارش پالتیکو از کارزار مخفی زلنسکی برای قبضه قدرت

ایسنا/ دولت اوکراین به‌رغم ممنوعیت برگزاری انتخابات در دوران جنگ، در سکوت در حال آماده‌سازی یک کمپین «مخفیانه اما پرتنش» برای انتخابات ریاست‌جمهوری است.

نشریه آمریکایی در گزارشی تحلیلی فاش کرده است که با وجود ادعای رسمی مقامات کی‌یف مبنی بر تمرکز کامل بر جنگ، دولت اوکراین در سکوت در حال آماده‌سازی برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری است.
به گزارش نشریه «پالتیکو»، مقامات دولتی و منابعی در حزب حاکم «خدمت‌گزار مردم» تأیید کرده‌اند که تدارکات برای انتخابات آینده به‌صورت «مخفیانه اما پرتنش» آغاز شده است؛ این در حالی است که طبق قانون اساسی اوکراین، برگزاری انتخابات در زمان جنگ و در شرایط حکومت نظامی ممنوع است.
پالتیکو نوشته است که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین اخیراً در گفت‌وگویی با شبکه آکسیوس گفته بود هدف او «پایان دادن به جنگ» است و نه لزوماً حضور در دور دوم ریاست‌جمهوری. با این حال، به گزارش پالتیکو، تقریباً هیچ‌کس در اوکراین این سخنان را جدی نگرفته است. چهره‌های اپوزیسیون و حتی نمایندگانی از حزب حاکم معتقدند این اظهارات با عملکرد واقعی زلنسکی در تضاد است. معاون سابق نخست‌وزیر اوکراین در گفت‌وگو با پالتیکو گفت: «رفتار و اقدامات زلنسکی چیز دیگری می‌گوید. در سیاست، عمل مهم‌تر از حرف است.»
به گفته پالتیکو، نمایندگان حزب حاکم که ماه گذشته در یک نشست غیرعلنی با زلنسکی دیدار کرده‌اند، تأکید کرده‌اند که او هیچ نشانه‌ای از تمایل به کناره‌گیری از قدرت نشان نداده است. برعکس، او در آن نشست نسبت به پیروزی دوباره در انتخابات بسیار مطمئن بوده و از منتقدان، نمایندگان و حتی خبرنگاران به‌دلیل «عدم حمایت کافی از تصویر مثبت اوکراین در برابر غرب» انتقاد کرده است. پالتیکو می‌نویسد این رفتار نشانه بازگشت رقابت‌های حزبی به صحنه سیاسی کی‌یف است، حتی در شرایطی که جنگ ادامه دارد.
رسانه آمریکایی خاطرنشان می‌کند که این روند پس از تلاش نافرجام زلنسکی و مشاورانش برای کاهش استقلال ۲ نهاد مهم ضدفساد آغاز شد؛ اقدامی که به‌دلیل فشارهای داخلی و بین‌المللی لغو شد، اما از سوی مخالفان به‌عنوان بخشی از راهبرد دولت برای تضعیف نهادهای نظارتی و آماده‌سازی فضا برای انتخابات آینده تفسیر شد.
یکی از وزیران پیشین دولت اوکراین در گفت‌وگو با پالتیکو گفته است: «آنچه در ماه ژوئیه درباره نهادهای ضدفساد رخ داد، بخشی از یک کمپین پنهانی اما خشن بود تا مخالفان در انتخابات آینده در موقعیت ضعف قرار گیرند. سیاست در اوکراین بازگشته است و دیگر پنهان‌کردن آن ممکن نیست.»

والری زالوژنی، فرمانده سابق ارتش اوکراین و رقیب اصلی زلنسکی در انتخابات احتمالی
پالتیکو در ادامه می‌افزاید که دولت زلنسکی و مشاورانش از ابزارهای حقوقی برای فشار بر منتقدان استفاده می‌کنند؛ روشی که از آن با عنوان «جنگ حقوقی» یاد می‌شود. یکی از مقامات سابق اوکراین در گفت‌وگو با پالتیکو گفته است: «در واقع تاکتیک آن‌ها این است که اگر کسی علیه دولت حرف بزند، علیه او پرونده کیفری باز می‌کنند یا او را تحریم می‌کنند.» این فضای تهدید، به گفته این نشریه، باعث ایجاد ترس و خودسانسوری در میان فعالان سیاسی و رسانه‌ای شده است.
به نوشته این رسانه، استفاده از «جنگ حقوقی» در سیاست اوکراین موضوعی تازه نیست، اما در دولت زلنسکی شدت بیشتری گرفته است. این نشریه یادآور می‌شود که پس از پیروزی زلنسکی در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲۰ پرونده کیفری علیه «پترو پروشنکو» رئیس‌جمهور پیشین باز شد، از جمله پرونده‌ای به اتهام خیانت. اما اکنون، به گزارش پالتیکو، این روش به‌طور نظام‌مند و هدفمند برای خاموش‌کردن مخالفان سیاسی و حتی نهادهای ضدفساد به‌کار گرفته می‌شود.
رسانه آمریکایی به نقل از فعالان مدنی گزارش می‌دهد که سازمان امنیت اوکراین به ابزاری برای ارعاب کارکنان دفتر ملی مبارزه با فساد و دفتر دادستان ویژه مبارزه با فساد تبدیل شده است. در ماه ژوئیه، مأموران امنیتی دفاتر این ۲ نهاد را مورد بازرسی قرار دادند و و دست‌کم در ۸۰ نقطه از کشور به پرونده‌های حساس دسترسی پیدا کردند. فعالان ضدفساد به پالتیکو گفته‌اند که هدف زلنسکی و نهادهای اطلاعاتی بی‌اعتبار کردن کل نظام ضدفساد است تا کنترل دولت بر این ساختارها حفظ شود.
پالتیکو همچنین به نگرانی‌هایی در دفتر ریاست‌جمهوری اشاره می‌کند که از احتمال ورود «والری زالوژنی» فرمانده سابق نیروهای مسلح و رقیب بالقوه زلنسکی به عرصه انتخابات ناشی می‌شود. به گزارش این نشریه، تحقیقات  سازمان امنیت اوکراین درباره برخی ژنرال‌های سابق ممکن است به‌عنوان اهرم فشار سیاسی علیه زالوژنی مورد استفاده قرار گیرد. نتایج یک نظرسنجی که پالتیکو به آن اشاره کرده است نشان می‌دهد زلنسکی در دور نخست از رقابت‌ها پیشتاز خواهد بود، اما در صورت برگزاری دور دوم ممکن است در برابر زالوژنی با مشکل روبه‌رو شود.
این رسانه در پایان می‌نویسد که با وجود تداوم حکومت نظامی و ممنوعیت انتخابات در دوران جنگ، اقدامات اخیر دولت، از جمله تغییر در نهادهای دولتی و فشار بر مخالفان، نشانه‌ای از آمادگی زودهنگام برای انتخابات پس از جنگ است. به گزارش این نشریه، انتقاد اخیر زالوژنی از عملکرد زلنسکی در مقاله‌ای درباره عملیات نظامی اوکراین، می‌تواند نشانه آغاز رقابت انتخاباتی باشد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره