نماد آخرین خبر

رسانه عبری: تکمیل نابودی تونل‌های غزه ۲ سال دیگر طول می‌کشد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
رسانه عبری: تکمیل نابودی تونل‌های غزه ۲ سال دیگر طول می‌کشد

ایسنا/مقامات نظامی رژیم صهیونیستی برآورد کرده‌اند که تکمیل روند شناسایی و نابودی تونل‌های غزه ممکن است حدود دو سال دیگر به طول بینجامد.

 ارتش رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ نسل کشی علیه غزه، حدود دو سال و نیم پیش، تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار متر مکعب از مخلوط خاک و آب را در بیش از ۱۵۰ کیلومتر از تونل‌های نوار غزه ریخته است و همچنان عملیات خود را برای یافتن و نابودی تونل‌های بیشتر ادامه می‌دهد. مقامات نظامی اسرائیل برآورد کرده‌اند که این ماموریت ممکن است حدود دو سال دیگر به طول بیانجامد.

کانال ۱۲ تلویزیون عبری افزود پیش از آغاز مرحله دوم توافق آتش‌بس با حماس، ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون تنها حدود نیمی از تونل‌های غزه را تخریب کرده است.

یک مقام نظامی تصریح کرد: ما با پافشاری شدید، علیه ساختار زیرزمینی حماس در حال جنگ هستیم و برآورد می‌کنیم که نابودی کامل تمام تونل‌ها دو سال دیگر طول خواهد کشید.

از ابتدای جنگ، مشخص بود که تونل‌های استراتژیک حماس یکی از پیچیده‌ترین نقاط ضعف برای ارتش اسرائیل محسوب می‌شوند. تل‌آویو مدعی است حماس از این تونل‌ها برای اهداف مختلف استفاده کرده که از جمله آنها پنهان کردن رهبران خود و جلوگیری از ترور هوایی آنها برای ماه‌ها و همچنین مخفی شدن در برابر نیروهای زمینی صهیونیست و نگه داشتن اسرای اسرائیلی داخل تونل‌ها است.

طی جنگ، ارتش اسرائیل با چالشی بی‌سابقه در جهان روبه‌رو شد و برای شناسایی و نابودی تونل‌هایی که صدها کیلومتر طول و عرض دارند، توانایی‌های ویژه‌ای را توسعه داد. ارتش در سال گذشته نیز فعالیت‌های گسترده نظارتی برای مقابله با زیرساخت‌های زیرزمینی انجام داده و مدعی شده است که به کمک توانایی‌های اطلاعاتی دستاوردهای قابل توجهی محقق کرده است.

مقام نظامی اسرائیلی گفت: «ما تونل‌ها را با ترکیب خاک و آب پر می‌کنیم و حجم عظیمی از این مواد را تزریق می‌کنیم. تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار متر مکعب از این مواد را در بیش از ۱۵۰ کیلومتر تونل ریخته‌ایم و حتی اگر تونل‌ها به‌طور کامل نابود نشود، آسیب قابل توجهی به دشمن وارد می‌کنند.»

با آغاز مرحله دوم توافق، ارتش اسرائیل معتقد است حماس در خصوص هر فعالیت مرتبط با بازسازی تونل‌ها با احتیاط بسیار عمل می‌کند و فعلا اقدام به حفر مجدد نکرده و نمی‌خواهد اقداماتی انجام دهد که موجب تعویق مرحله دوم توافق شود. با این حال، اسرائیل مدعی است حماس برخی اقدامات محدودی را برای تعمیر ساختارهای زیرزمینی انجام می‌دهد تا بخشی از تجهیزات و سازه‌های باقی‌مانده را حفظ کند.

ارتش رژیم اسرائیل در هفته‌های اخیر حفاری‌های اکتشافی را در برخی مناطق انجام داده تا تونل‌های کشف‌نشده را بیابد.

مقام نظامی صهیونیست برآورد کرد که حداقل دو سال دیگر طول خواهد کشید تا ارتش بتواند «تهدید استراتژیک» ناشی از تونل‌ها را از بین ببرد.

وی تاکید کرد: «ماموریت پیچیده‌ای پیش رو داریم که نمی‌توان در زمان کوتاه به پایان رساند. صدها کیلومتر تونل وجود دارد و تصور اینکه بتوانیم در مدت کوتاه این پرونده را ببندیم، کاملا اشتباه است».

با این حال، وی تصریح کرد که برخی تونل‌ها عمدا هدف قرار نمی‌گیرند، زیرا ارتش صهیونیستی معتقد است که تهدید واقعی ایجاد نمی‌کنند و اهمیت چندانی ندارند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره