نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

امارات قصد دست کشیدن از یمن را ندارد

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای مهار اختلاف ریاض و ابوظبی، صحنه میدانی یمن روایت دیگری دارد؛ تحرکات شورای انتقالی جنوب و درگیری در اطراف کاخ ریاست‌جمهوری عدن، از شکنندگی اوضاع امنیتی جنوب یمن خبر می‌دهد.

با وجود کاهش شدت رویارویی میان عربستان سعودی و امارات در یمن و فروکش کردن تقابل علنی دو کشور، اما در عرصه میدانی شرایط همچنان پر تنش گزارش می‌شود.
جنوب و شرق یمن در سه ماهه گذشته شاهد تحولات وسیعی بود، از هجوم عناصر شورای انتقالی جنوب (همسو با امارات) برای اشغال برخی استان‌ها تا حمله هوایی عربستان به تجهیزات زرهی اماراتی و در نهایت اعلام ابوظبی مبنی بر خروج از یمن و در نهایت انحلال شورای انتقالی جنوب، تحولاتی بود که بسیاری را شگفت‌زده کرد.
اکنون به گفته منابع یمنی «شورای انتقالی جنوب» که پیش از این تحت فشار سعودی‌ها انحلال خود را اعلام کرده بود، حاضر به پذیرش وضع موجود نیست و همچنان به تحرکات خود علیه دولت تحت حمایت ریاض در عدن، ادامه می‌دهد.
طبق این گزارش، تحولات میدانی در استان‌های جنوبی یمن نیز حاکی از آن است که شورای انتقالی جنوب و رهبر آن، عیدروس الزبیدی، تن به واقعیت‌های جدید نداده‌اند؛ به‌گونه‌ای که هواداران خود را به برگزاری اعتراض‌هایی علیه کابینه جدید به ریاست شایع الزندانی فرا خوانده‌اند.
در همین چارچوب، احمد الشلفی، نویسنده و روزنامه‌نگار یمنی، به وبگاه عربی‌21 گفت که هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر پایان اختلاف عربستان و امارات دیده نمی‌شود. به گفته او، فضای رسانه‌ها و همچنین شبکه‌های اجتماعی وابسته به دو طرف همچنان پر تنش است.
الشلفی اظهار داشت شرایط جنوب یمن به‌ویژه در عدن بسیار شکننده است و همواره نگرانی از انفجار ناگهانی شرایط وجود دارد.
وی افزود نیروهایی که پیش‌تر زیرمجموعه شورای انتقالی بودند، مانند نیروهای «العاصفه» و «الحمایه الرئاسیه» و دیگر گروه‌ها، هر از گاهی از بازگشت سخن می‌گویند.
به گفته او این تحرکات همچنین بازتاب‌دهنده موضع امارات نیز هست که خود را همچنان قادر به اثرگذاری بر پرونده یمن می‌داند.
تلاش بحرین و مصر برای حل اختلافات عربستان و امارات
از سوی دیگر در عرصه دیپلماتیک کشورهای مختلفی از جمله بحرین و مصر و حتی آمریکا تلاش دارند اختلاف میان عربستان سعودی و امارات را کاهش دهند.
در این راستا خبرگزاری فرانسه هفته گذشته نوشت که منابع خبری از تلاش‌های بحرین و مصر برای کاهش تنش میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی خبر دادند. 
به گفته منابع منطقه‌ای با وجود این‌که روابط دیپلماتیک بین دو کشور رسماً قطع نشده، اما از هفته آخر دسامبر 2025 تاکنون هیچ تماس سطح بالای دیپلماتیکی میان دو طرف انجام نشده است.
یک مقام عربی خلیج فارس بدون افشای نام خود، گفت: «بحرین هدایت تلاش‌های میانجی‌گری میان عربستان و امارات را برعهده دارد تا سوءتفاهم‌های موجود حل شود.»
در این راستا سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین در تاریخ 23 بهمن، با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در ریاض و با شیخ محمد بن زاید، رئیس امارات، در ابوظبی دیدار کرد.
پیش از آن در تاریخ 16 بهمن نیز «محمد بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، در قاهره با همتای مصری خود بدر عبد العاطی و رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح سیسی، دیدار کرد و روز بعد عبد العاطی با همتای اماراتی خود عبدالله بن زاید تماس گرفت. به گفته برخی منابع مصر پیام‌های عربستان را به امارات منتقل کرده است.
در همین راستا، ریاض الغیلی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی یمنی، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که تنش علنی و رسانه‌ای میان عربستان و امارات نسبت به اوج بحران کاهش یافته، اما این به معنای پایان رقابت راهبردی میان دو کشور نیست.
الغیلی توضیح داد آنچه رخ داده بیشتر شبیه گذار از تقابل آشکار به مدیریت آرام نفوذ است و شاید بازآرایی مواضع در صحنه‌های دیگر منطقه، به‌ویژه در شرق آفریقا.
از سوی دیگر در تمامی سال‌های بعد از سقوط علی عبدالله صالح، شورای انتقالی جنوب به بازیگری تبدیل شده که از ساختار امنیتی، شبکه‌های منافع و پایگاه بسیج برخوردار است.
از این رو، از دست دادن برخی استان‌ها به معنای فروپاشی سیاسی این شورا نیست و این گروه همچنان توانایی بسیج حامیان خود را دارد، چنان که در شامگاه پنج شنبه در عدن شاهد بودیم.
شامگاه پنج‌شنبه حامیان شورای انتقالی جنوب تلاش کردند وارد کاخ ریاست‌جمهوری المعاشیق در عدن شوند که منجر به درگیری با نیروهای امنیتی شد.
منابع و ساکنان محلی گزارش دادند که هواداران شورای انتقالی جنوب در اطراف و مقابل دروازه کاخ معاشیق در اعتراض به استقرار دولت وابسته به ریاض در عدن تجمع کرده و چندین مرتبه تلاش کردند وارد کاخ شوند اما با نیروهای محافظ کاخ درگیر شدند.
ویدئوهای منتشرشده نیز نشان می‌دهد عناصری که پرچم جدایی‌طلبی در دست داشتند، در صدد عبور از یکی از موانع امنیتی کاخ بودند؛ در حالی که خودروهای زرهی وابسته به نیروهای حفاظت ویژه کاخ ریاست‌جمهوری در محل حضور داشتند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره