تایمز: یمن دست برتر را در نبرد با آمریکا دارد

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حوثیها همچنان تواناییهای نظامی و فناوری آمریکا و بریتانیا را به چالش میکشند و توانایی خود را برای بقا و مانور دادن با وجود تمام فشارها ثابت میکنند.
روزنامه انگلیسی تایمز در تحلیل جنگ آمریکا و اسرائیل با مقاومت یمن تأکید کرد که یمنیها دست برتر را دارند.
تایمز مینویسد: پس از گذشت بیش از یک سال از آغاز حمله نظامی غرب علیه حوثیها، این گروه همچنان توانایی تهدید کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ و هدف قرار دادن سرزمینهای اشغالی را حفظ کرده است. حوثیها همچنان تواناییهای نظامی و فناوری آمریکا و بریتانیا را به چالش میکشند و توانایی خود را برای بقا و مانور دادن با وجود تمام فشارها ثابت میکنند.
اخیراً یک جنگنده پیشرفته آمریکا برای فرار از موشکهای حوثیها از روی عرشه ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن» در دریای سرخ سقوط کرد و این ثابت میکند که حوثیها همچنان نیروهای آمریکایی را به چالش میکشند. آمریکا هزینهای بالغ بر ۷ میلیارد دلار را در ۱۵ ماه گذشته و در عملیات علیه یمن متحمل شده است.
با وجود آنچه واشنگتن آن را دستاوردهای نظامی مینامد، مانند ادعای انهدام ۶۹ درصد از سکوهای موشکهای بالستیک و ۵۵ درصد از سکوهای موشکهای کروز، حوثیها همچنان توانایی انجام حملات مؤثر را دارند. آنها
۱۹ پهپاد آمریکایی «ریپر» را که ارزش هر کدام ۳۰ میلیون دلار است، سرنگون کردهاند و به هدف قرار دادن کشتیهای تجاری با موشکها، هواپیماها و قایقهای بدون سرنشین ادامه میدهند.
این تهدید حوثیها پیامدهای اقتصادی جدی دارد. عبور کشتیها از تنگه بابالمندب بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. در سایه امتناع شرکتهای بیمه از پوشش کشتیها در این منطقه، فشار بر تجارت بینالمللی، به ویژه خطوط کشتیرانی افزایش مییابد. سیاست آمریکا در قبال حوثیها از اختلافات داخلی رنج میبرد. در حالی که حملات هوائی به مواضع این گروه ادامه دارد، دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به دنبال توافق هستهای جدید با ایران، حامی اصلی حوثیها است.
در همین حال، انگلیس از طریق مشارکت هواپیماهای «تایفون» وارد خط مقدم شده است و این مشارکت ممکن است با پیوستن ناو هواپیمابر
«پرنس آو ولز» که در حال آماده شدن برای عبور از کانال سوئز است، گسترش یابد.
نکته قابل توجه این است که حوثیها، با وجود محاصره و حملات، هنوز به تولید داخلی پیشرفته پهپادهای ارزان قیمت متکی هستند، که هزینه حملات آنها را در مقایسه با هزینه مقابله با آنها توسط نیروهای غربی بسیار پایین میآورد.
در سایه عدم وجود اراده بینالمللی برای اعزام نیروهای زمینی و احتمال محدود حمله زمینی بزرگ توسط سایر گروههای یمنی، به نظر میرسد گزینههای بازدارندگی محدود است. اگرچه این گروهها ممکن است به سمت پایگاههای حوثیها حرکت کنند، اما تجربه طولانی یمن با جنگهای داخلی نشان میدهد که دستیابی به یک پیروزی دشوار است.
گروه حوثی موفق شده است با بهرهگیری از حمایت ایران، انعطافپذیری سازمانی و سوءاستفاده از وضعیت از هم پاشیدگی منطقهای و بینالمللی، جایگاه خود را به عنوان یک بازیگر منطقهای غیرسنتی تثبیت کند.