پروژه های بزرگی که زمان توسعه و ساختشان با سایپا آریا برابر بوده است

آخرین خودرو/ در این مطلب آخرین خودرو پروژه های بزرگی که زمان توسعه و ساختشان با تولید سایپا آریا برابر بوده است را معرفی خواهیم کرد.
یکی از گله های که همیشه مردم نسبت به خودروسازان داخلی داشته اند زمان توسعه و تولید طولانی خودرو بوده است. در خودروسازی ایران به دلیل تغییرات مدیریتی و ساختاری، پروژه های توسعه محصول همیشه به حاشیه رانده شده اند یا با سرعت پایینی روند تحقیقات و توسعه شان پیش رفته است. سیاست مدیریت دولتی نیز تاثیر به سزایی در این امر داشته است. ساخت خودرو با سرعت پایین باعث خواهد شد که خودروی نهایی به دلیل روند کند توسعه و به روز نبودن برنامه استراتژی محصول، الزامات روز را نداشته باشد و در بدو ورود به بازار نیاز به بروزرسانی پیدا کند. شرکت سایپا نیز همانند بیشتر شرکت های داخلی از این قاعده مستثنی نیست. سایپا در سال ۱۳۹۹ خودرو آریا را به نمایش گذاشت و قول عرضه هرچه زودتر این محصول را به بازار داد. اما سالها آمد و رفت ولی آریا به بازار نیامد. درحال حاضر ۵ سال از معرفی اولیه سایپا آریا می گذرد ولی هنوز این خودرو به تولید انبوه نرسیده است. به تازگی خبرهایی از نسخه های آزمایشی این خودرو مخابره می شود که بنا به این خبرها، همچنان مشکلاتی فنی در این خودرو وجود دارد و با توجه به گزارشات، بنظر نمی رسد سایپا آریا به زودی بتواند به بازار ورود پیدا کند . در این مطلب آخرین خودرو قصد داریم مدت زمان توسعه این خودرو را با چندین پروژه بزرگ صنعتی مقایسه کنیم.
تسلا سایبرتراک
تسلا سایبرتراک برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در نسخه آزمایشی معرفی شد. این خودرو به دلیل فناوری های بکار رفته در آن و ویژگی ها متمایز کننده ای که نسبت به خودروهای دیگر داشت، مدت زمان تحقیق و توسعه پنج ساله را تجربه کرد. سایبرتراک در نهایت در سال ۲۰۲۴ با مدل های مختلف به بازار ورود پیدا کرد. در کمال ناباوری تسلا سایبرتراک با حجم انبوهی از تکنولوژی های مختلف، مدت زمان کمتری نسبت به تولید سایپا آریا در فاز تحقیق و توسعه سپری کرده است.
بوگاتی ویرون
ویرون، خودروی دهه، در سال ۱۹۹۹ پروژه آن تعریف شد و مهندسان بوگاتی و فولکس واگن شروع به تحقیق و توسعه پروژه آن کردند. این خودرو توان رسیدن به سرعت ۴۰۷.۵ کیلومتر بر ساعت را دارد. ویرون در نهایت بعد از ۶ سال به تولید عمومی در آلزاس فرانسه رسید. زمان تحقیق و توسعه بوگاتی ویرون در حال حاضر تنها یک سال از آریا بیشتر بوده است.
آئودی R8
آئودی R8 تایپ ۴۲، اولین نسل از سری R8 آئودی در سال ۲۰۰۱ از پروژه آن رونمایی شد. این خودرو در سال ۲۰۰۳ نسخه آزمایشی آن از کارخانه خارج شد و در نهایت سال ۲۰۰۶ این سوپرکار از برند ارباب حلقه ها، آئودی به بازار آمد.
برج خلیفه
برج خلیفه بلند ترین بنای ساخته شده توسط انسان است که در سال ۲۰۰۴ سنگ بنمای آن نهاده شد. این برج عظیم ۸۲۸ متر ارتفاع دارد و ۱۶۳ طبقه را در خود جای داده است. ساخت این برج ۶ سال طول کشید و در نهایت سال ۲۰۱۰ گشایش شد. برج خلیفه از پروژه های بزرگی بود که زمان توسعه و ساختشان با سایپا آریا، در حال حاظر یک سال اختلاف دارد.
بنز EQS
بنز EQS را می توان نسخه لوکس خودروهای برقی بنز دانست. پروژه توسعه این خودرو در پی نیاز مرسدس بنز به خودروی لوکس برقی در سال ۲۰۱۶ آغاز شد. در سال ۲۰۱۹ نسخه کانسپت بنز EQS در نمایشگاه خودرو آلمان به نمایش گذاشته شد. این خودرو در نهایت سال ۲۰۲۱ به تولید انبوه رسید و سال ۲۰۲۲ به مشتریان تحویل داده شد.
در آخر می توان گفت سایپا آریا با روند کند توسعه دیگر جذابیت زمان معرفی را ندارد. سایپا برای تطبیق پذیری این محصول با بازار خودرویی پرتلاتم ایران مجبور به بروزرسانی موتور آن شد. اما در بحث طراحی خارجی، این خودرو از ظاهری به نسبت قدیمی بهره می برد و در برابر رقبای خود قدیمی تر به نظر می رسد. انتظار می رفت آریا به دلیل اشتراکات فنی بالا با شاهین روند سریعی از توسعه را تجربه کند اما این گونه نشد. بسیاری احتمال می دهند که شاید سایپا نتواند در سال ۱۴۰۴ نیز این خودرو را به بازار عرضه کند. البته بر اساس شنیده ها از روند توسعه محصول سایپا، به نظر می رسد اواسط سال جاری سرانجام عرضه این خودرو را ببینیم.