نماد آخرین خبر

«هموطنز» به روایت حسین امانی: برنامه‌ای برای دیده شدن اقوام ایران

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
«هموطنز» به روایت حسین امانی: برنامه‌ای برای دیده شدن اقوام ایران

باشگاه خبرنگاران/ امانی در ابتدای این گفت‌وگو به ساختار کلی برنامه اشاره کرد و گفت: «فصل دوم برنامه «هموطنز» از بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شده است. این برنامه با محوریت اقوام ایرانی و به تهیه‌کنندگی من و کوروش دهقان و با اجرای کامران تفتی، شنبه تا دوشنبه ساعت ۲۰ از شبکه نسیم پخش می‌شود. بازپخش آن نیز در ساعات ۳، ۹ صبح و ۱۳ ظهر در نظر گرفته شده است.»

او با اشاره به اینکه برنامه «هموطنز» در فصل دوم بازتولید شده است، اظهار کرد: «تغییرات زیادی نسبت به فصل اول داشتیم. ما ۳۸ آیتم محتوایی در شهرستان‌ها شناسایی کرده‌ایم که بر اساس ویژگی‌های بومی و فرهنگی هر منطقه متفاوت هستند. در فصل اول به سراغ برخی شهرها رفتیم اما در فصل دوم تمرکز ما بر شهرهایی بوده که هم وسعت جغرافیایی کمتری دارند و هم کمتر در رسانه ملی دیده شده‌اند.»

ساختار ترکیبی و طراحی متفاوت برای هر شهر

به گفته امانی، ساختار کلی برنامه ترکیبی است و بر اساس ویژگی‌های هر شهر، محتوای آن نیز متفاوت طراحی می‌شود: «هر شهر ظرفیت‌های خاص خود را دارد. یک شهر به خاطر بازیگر یا ورزشکارش شناخته شده است، شهر دیگر صنایع‌دستی برجسته‌ای دارد. نگاه تیم سردبیری برنامه نیز متناسب با این تفاوت‌ها تنظیم می‌شود و ساختار هر قسمت بر همین اساس شکل می‌گیرد.»

مهمانان برنامه از دل همان شهرها

تهیه‌کننده «هموطنز» تأکید کرد که حتی تماشاگران داخل استودیو نیز از همان شهر محل سوژه برنامه انتخاب می‌شوند: «حدود ۹۰ درصد تولید برنامه در همان فضای بومی شهرها انجام می‌شود. افرادی که به استودیو در تهران می‌آیند هم توسط تیم پژوهش راستی‌آزمایی و سپس دعوت می‌شوند. تماشاگران، صنایع‌دستی، میراث فرهنگی، گردشگری و سایر نهادهای مرتبط همگی از همان شهر انتخاب می‌شوند. ما سلبریتی را نه صرفاً به عنوان چهره مشهور، بلکه به‌عنوان فرد موفق آن شهر دعوت می‌کنیم.»

تداوم پخش تا پوشش کامل شهرهای ایران

امانی درباره آینده برنامه گفت: «خودمان از بازخوردها راضی هستیم. هدف ما این است که برنامه تا زمانی ادامه پیدا کند که تمام شهرها و شهرستان‌های ایران در آن پوشش داده شوند. تا این هدف محقق نشود، برنامه را تمام‌شده نمی‌دانیم.»

چالش‌های تولید در هر شهر متفاوت است

او در پاسخ به پرسشی درباره چالش‌های تولید برنامه توضیح داد: «ساخت هر قسمت «هموطنز» به دلیل تنوع جغرافیایی، فرهنگی و اجرایی، چالش‌های خاص خود را دارد. ساخت این برنامه مانند برخی برنامه‌های دیگر نیست که بتوان بخشی از آن را تولید نکرد یا افراد را جابه‌جا کرد. ما باید همه مولفه‌ها را در یک روز در کنار هم داشته باشیم. همین مسئله چالش‌برانگیزترین بخش کار است.»

تعامل با مخاطب و انتخاب مهمانان غیرمشهور

امانی افزود: «ما سعی کرده‌ایم در فصل جدید از افرادی دعوت کنیم که تا پیش از این کمتر دیده شده‌اند. هدف این بوده که صدای افراد شهرها را بشنویم؛ چه آن‌هایی که تاکنون دیده نشده‌اند و چه آن‌هایی که چهره‌های شناخته‌شده شهر هستند. این تعامل مخاطبی نیز در ساختار برنامه گنجانده شده و حفظ شده است.»

بازخورد گسترده در فضای مجازی و کانال‌های محلی

در خصوص بازنشر و واکنش‌ها در فضای مجازی، امانی گفت: «بازخوردها در فضای مجازی بسیار خوب بوده است. افراد خودشان برنامه را در کانال‌های محلی به اشتراک می‌گذارند. برخی از این کانال‌ها در سطح شهرستان‌ها فعال‌اند و برنامه را منتقل می‌کنند. ما حتی از نظر میزان بازدید، جزو بهترین برنامه‌های حوزه وارداتی در سیمرغ بودیم.»

استفاده از موسیقی محلی در آیتم‌های برنامه

امانی همچنین درباره تنوع موسیقی در برنامه گفت: «موسیقی محلی نیز یکی از بخش‌های ثابت برنامه است. از سبک‌های موسیقی مختلف شهرهای ایران، به‌ویژه موسیقی فولکلور، در آیتم‌های مختلف استفاده می‌شود.»

برنامه‌ای منطبق با سند تحول رسانه ملی

در پایان، تهیه‌کننده «هموطنز» برنامه را در راستای اهداف سند تحول رسانه ملی دانست و گفت: «ما جزو معدود برنامه‌هایی هستیم که آنتن را بین شهرستان‌ها تقسیم کرده‌ایم. معتقدیم هر کسی در این سرزمین باید سهمی از آنتن داشته باشد. هدف ما دیده شدن اقوام، ظرفیت‌ها و مردمان کمتر دیده‌شده این سرزمین است.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar