مواد لازم:
- برنج 3 پیمانه
- گوشت (گوشت آماده برای کباب) 200 گرم
- ماست 2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- زعفران یک قاشق غذاخوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- هل (پودر) به میزان لازم
- گوجه فرنگی گوجه فرنگی به میزان لازم
- آب 1 چهارم پیمانه
- کره 50 گرم
طرز تهیه:
۱. برنج رو حتما به مدت ۲ ساعت با آب و مقدار کمی گلاب (جدای از مواد اولیه) خیس کنید.
۲. برنج رو با مقداری نمک و روغن داخل قابلمه به مرحله آبکشی برسونید و آبکش کنید.
۳. ۲۰۰ گرم گوشت رو برای کباب آماده کنید (با پیاز،تخم مرغ،فلفل،نمک،زردچوبه،زعفران و ... مخلوط کنید و خوب ورز بدید)
۴. قالب مناسبی رو انتخاب کنید و خوب چربش کنید.
۵. اول گوجه رو پوست بگیرید و حلقه ای برش بزنید و بعد اون رو ته قالب قرار بدید.
۶. گوشت رو به شکل دلخواه دربیارید و روی گوجه ها بذارید.
۷. حالا ماست،روغن مایع،زعفران و گلاب و مقداری پودر هل سبز رو با یک پیمانه از برنج آبکش شده مخلوط کنید و اون رو روی گوشت بریزید و با پشت قاشق کاملا صاف کنید.برنج سفید آبکش شده رو هم روی مواد بریزید و با قاشق خوب صاف کنید.
۸. ۱ چهارم پیمانه آب جوش رو با ۵۰ گرم (یک قالب کوچک) کره مخلوط کنید و اون رو روی همه قسمتهای برنج بریزید.
۹. روی قالب فویل بکشید و یک ساعت اون رو داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید.
نکات:
1 ) زیبا ترین قالب برای این کار قالب گل آفتابگردان هست ولی از همه نوع قالبی میتونید استفاده کنید.
2 ) اگر قالب ندارید از یک تابه برای تهیه این کار استفاده کنید ولی دقیقا به همین روش.
3 ) سعی کنید اول گوجه و گوشت رو داخل قالب بذارید و بعد برنج رو آبکش کنید چون اگر برنج آبکش شده سرد بشه برنج به خوبی دم نمیکشه.
4 ) اگر دوست دارید مقدار بیشتری از برنج رو به صورت ته چین زعفرانی تهیه کنید.