نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دیدنی-خواندنی

گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
گوناگون/ آب زمین از کجا آمده است؟ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

خبرآنلاین/ تکه‌سنگی فضایی که در سال ۲۰۱۲ از دل یخ‌های قطب جنوب بیرون کشیده شد، حالا ممکن است دیدگاه دیرینه‌ی دانشمندان درباره‌ی منشأ آب زمین را زیر و رو کند. بر پایه‌ی پژوهشی تازه، برخلاف تصورات پیشین، زمین احتمالاً از همان آغاز پیدایش، مواد لازم برای پدید آمدن آب را درون خود داشته است.
 
شهاب‌سنگی که در سال ۲۰۱۲ در قطب جنوب پیدا شد، این احتمال را مطرح کرده که زمین ممکن است با موادی شکل گرفته باشد که برای ساخت آب لازم‌اند. ترکیب شیمیایی این شهاب‌سنگ می‌تواند درک دانشمندان از چگونگی پیدایش آب روی زمین را دگرگون کند. پژوهشگران نشانه‌هایی از سولفید هیدروژن در نوعی از شهاب‌سنگ‌ها یافته‌اند که به آن‌هایی شباهت دارند که تصور می‌شود زمین اولیه از آن‌ها تشکیل شده است. اگر این اجرام سنگی در فضای بیرونی سرشار از هیدروژن باشند، این امکان وجود دارد که زمین از ابتدا موادی برای تولید آب در اختیار داشته، نه اینکه بیشتر آبش را از برخوردهای تصادفی با سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها در دوران اولیه‌ی خود به‌دست آورده باشد.

ترکیب شیمیایی زمین شبیه به اجرام سنگی بدون آب موسوم به کندریت انستاتیتی است، که همین موضوع نشان می‌دهد ممکن است زمین از چنین موادی ساخته شده باشد. سال‌ها دانشمندان معتقد بودند که این بدان معناست که آب زمین باید از اجرامی در بخش‌های بیرونی منظومه شمسی آمده باشد که به زمین برخورد کرده‌اند. اما این برخوردها به‌طور کلی کم‌احتمال‌اند، زیرا به هندسه‌ی خاص منظومه شمسی وابسته‌اند؛ به این معنا که گرانش مشتری دنباله‌دارها و شهاب‌سنگ‌ها را به سمت نواحی داخلی منظومه می‌فرستد. آلساندرو موربیدلی، دانشمند حوزه‌ی شکل‌گیری سیارات در «کالج دو فرانس» در پاریس که در این پژوهش نقشی نداشته، این موضوع را توضیح داده است.

آب زمین از کجا آمده است؟

اما مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ نشان داد که اگرچه کندریت‌های انستاتیتی حاوی آب نیستند، اما هیدروژن دارند. از نظر نظری، هیدروژنی که این اجرام حمل می‌کرد می‌توانست با اکسیژن موجود در زمین اولیه واکنش دهد و مقدار زیادی آب تولید کند. با این حال، مشخص نبود که این هیدروژن به چه شکلی در آن‌ها وجود دارد. جیمز برایسون، دانشمند علوم سیاره‌ای از دانشگاه آکسفورد و یکی از نویسندگان این پژوهش، به همراه همکارانش این احتمال را مطرح کردند که هیدروژن ممکن است درون شهاب‌سنگ‌ها به گوگرد متصل شده باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره