از مشکلات آموزش و چالشهای نهضت ملی مسکن تا درگیری مزارع با ملخ کوهان دار

باشگاه خبرنگاران/ مسئولین دستگاههای اجرایی امروز در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای خراسان جنوبی به بررسی برخی مشکلات استان پرداختند.
هاشمی رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی و نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: دیروز پنجاه و یکمین نطق در مجلس را داشتم و تلاش کردم دغدغههای مردم و بیشتر مشکلات معلمان و کارگران و وجه مشترکشان که بازنشستگان است را بیان کنم، زیرا باید در سطوح مختلف سیاست گذاری، قرارداد ها، نظارتها و ارزیابی به این قشر توجه ویژه شود.
او افزود: در زمینه کارگران خوشبختانه اصلاح قانون کار را داریم و باید تلاش کنیم تا امنیت شغلی کارگرانی که با مشکل مواجهاند بیشتر شود؛ شدت فعالیتهای نیروهای کار ما بیشتر شده، بیکاری زیاد شده، افزایش حوادث ناشی از کار در کارگاههای خرد و بزرگ در ماههای اخیر را داشتیم و اخراج کارگران با قراردادهای موقت افزایش پیدا کرده است.
هاشمی بیان کرد: نشستی با مردم که در نهضت ملی مسکن مشکل داشتند برگزار کردیم، این موضوع در سطح کشور مشکلاتی دارد که باید در سیاست گذاری به آنها توجه شود؛ جلساتی قبلاً گرفته شد و دیدیم که از بُعد اجرایی در ۷ مورد میتوانیم کمک کنیم که یک مورد قابل پیگیری نبود، اما ۶ مورد دیگر وجود داشت که میتوانست کمکی به مردم باشد.
رئیس مجمع نمایندگان و نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط خاص که متقاضیان هرچه داشتند برای هزینه در نهضت ملی فروختند باید به دور از هرگونه مسائل جانبی بررسی کنیم تا ببینیم چه کاری میتوان برای کم کردن فشار روی مردم انجام داد؛ به طور مثال در بحث آماده سازی مبلغی میتوان کسر کرد؛ سود دوران مشارکت نیز باید بررسی شود که تأخیر پرداخت متقاضیان علت افزایش بوده است یا تعلل کارفرما.
او عنوان کرد: نظر بنده در مورد استیضاح وزیر راه این است که عملکردشان قابل قبول نیست، زیرا در بخشهای مختلف همکاری کمی برای رفع مسائل داشتند و یا باید یک مورد را بارها پیگیری یا یادآوری کنیم، البته منکر عملکردشان در برخی موارد نیستم به طور مثال دستور دادند یک پرواز به پروازهای استان در دوشنبه یا جمعه اضافه شود که باید برای اجرایی شدن آن پیگیریهای زیادی انجام شود.
بیشتر بخوانید
- بررسی حقوق کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست
هاشمی تصریح کرد: شما اگر نیمه شرقی را با نیمه غربی ایران مقایسه کنید یک تفاوت معنادار در بزرگراه، آزادراه، کارخانجات، ریلها و... احساس میکنید در صورتی که استان ما استان استعداد، زمین، طبیعت و انسان هاست و این ظرفیتها کم نظیراند؛ اما باید همه تلاش کنیم، شرق باید تلاش کند، در فرآیندهای مجلس گاها خطاهایی بوده باید بدون حاشیه تلاش به رفع آن کنیم و در کل با همکاری شاهد پیشرفتهای خوبی باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان و نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جلسهای با سازمان انرژی اتمی برای آزادسازی برخی پهنههای معدنی که بلوکه هستند داشتیم، مطالعات این محدودهها توسط دستگاههایی با دقت بیشتری انجام شده و سرمایه گذاران خوبی هم برای آن پیدا شده است؛ کارهای خوبی در حال انجام است و این جلسه برکات خوبی برای استان خواهد داشت.
او گفت: در مورد بحث فرهنگیان نیز در یکسری مشاغل دولت میتواند فوق العاده ویژه را که ۲۰ درصد است تا ۵۰ درصد افزایش بدهد و از آنجایی که در مورد فرهنگیان و آموزش تأکید کردیم باید به آموزش عمومی خصوصا دبستان توجه خاصی کرد و وقتی از فرهنگیان غفلت میکنیم تمام قسمتها وارد چالش میشود، زیرا فرهنگیان مهمترین رکن جامعه است، اما باز هم فوق العاده ویژه برایشان ۲۱ درصد است.
هاشمی افزود: در خصوص سلامت و بیمه بازنشستگان و یا افزایش حقوق سنواتی باید توجه ویژه شود؛ از مسائل مختلف معیشتی فرهنگیان نباید غافل شد، زیرا غفلت از این قشر غفلت از آینده خود کشور است.
آفت ملخ کوهان دار به ۶۰ هزار هکتار از مزارع استان رسیده است
نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: آفت ملخ کوهان دار به طاقهای استان حمله کرده و این آفات ناشی از استمرار خشکسالی بیش از ۲۰ ساله در استان است؛ این آفت دوره رشد متفاوت دارد ولی در گروههای مختلف سنی به مزارع حمله میکنند و همین موضوع کار دشوار کرده است.
او افزود: بهرهبرداران و کشاورزان در شناسایی هرچه سریعتر ورود این آفت میتوانند به ما کمک کنند، درگیری این آفت در ۶۰ هزار هکتار به صورت تکهای را داریم و تاکنون توانستیم ۱۴ هزار هکتار از اراضی را مدیریت کنیم؛ برای مدیریت درست این آفت نیازمند اطلاع رسانی درست و تأمین دستگاه لازم هستیم.
نصرآبادی بیان کرد: اگر این آفت در مراحل اول شناسایی شود کار راحتتر است بنابراین از مردم و دهیاران میخواهیم که زودتر موارد را به ما اطلاع رسانی کنند؛ این آفت بین استان ما و خراسان رضوی مشترک است و در حال جابجایی هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: از سیستمهای ماهوارهای برای شناسایی زودتر این آفتها میتوان استفاده کرد، اما این امکانات را در استان نداریم.
او عنوان کرد: البته این آفت برای محصولات کشاورزان مشکلی ایجاد نمیکند.
یکی از کشاورزان از منطقه شورستان سربیشه در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: از سال ۱۴۰۱ پیگیر درگیری مزارع خود و دیگران با آفتهای ناشناخته هستم؛ یک مزرعه زرشک در ابتدا از مزارعم کاملاً خشک شد که به جهاد کشاورزی مراجعه کردم، اما نتیجهای نگرفتم، مجدداً سه ماه بعد مزرعه سیر به طور کامل خشک شد و با مراجعه به جهاد قرار شد که کارشناسان به مزرعه مراجعه کنند، اما خبری نشد و مجبور شدم که کارشناس خصوصی بیاورم.
او افزود: مجدداً مزرعه عدس و پارسال نیز مزرعه سیب زمینی آلوده شد و امسال نیز مزرعه سوم درخت زرشک به طور کامل خشک شد؛ در نهایت نمونهای از درخت را به جهاد کشاورزی برای پیگیری بردند که گفتند برای بازدید میآیند، اما امروز ماشین ندارند، اعلام کردم که با وسیله شخصی خودم کارشناسان را به محل مزرعه میبرم، اما گفتند که امکان قبول این مورد را ندارند؛ هیچ خبری نشد تا اینکه جمعه هفته پیش با فرماندار صحبت کردم، چون تمام مزارع گندم، سیر و دیگر مزارع مردم در حال نابودی است. در اینجا ضعف از کشاورز نیست و از شما میخواهیم که نمایندهای از سمت صدا و سیما به همراه جهاد کشاورزی به این منطقه مراجعه کرده و عمق فاجعه را ببینند، زیرا موضوع برای امروز نیست و ۳ سال است که درگیر این مورد هستیم.
اکبری سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: در مورد آفت ملخ کوهان دار، این آفت از یک جای خاص تغذیه میکند و مشکلی برای سایر گیاهان ایجاد نمیکند، دستگاههای سمپاش برای این آفت دادیم.
او افزود: در بستر دولت آفتها را به دو بخش عمومی و خصوصی تقسیم کردند که در مورد آفت عمومی وظیفه داریم که کمک کنیم، در مورد آفتهای اختصاصی کشاورز باید مراجعه کرده و نمونه گیاه بیاورد تا بررسی برای نوع این آفت صورت بگیرد؛ در گاهی موارد قانون میگوید که موظفید برای فلان آفت از دولت پول بگذارید و ما هم باید به باغ مراجعه کرده و موضوع را بررسی کنیم.
اکبری بیان کرد: کلینیک گیاه شناسی و سایر موارد مرتبط برای بررسی آفتها را داریم و در مورد مشکل این کشاورز اگر همکار جهاد واقعاً مراجعه نکرده باشد موضوع پیگیری شده و خسارت پرداخت میکنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس وظیفهبندی که داریم نمیتوانیم تک تک روستاها را برای بررسی برویم بنابراین از کشاورزان میخواهیم که در ابتدای درگیری مزارع با مشاهده کوچکترین علامت، نمونهای از آفات را به جهاد کشاورزی آورده و قبل اینکه تمام محصول از بین برود همکاران ما موظف به بازدید هستند.