معاون وزیر بهداشت: سرمایهگذاری در علم کلید توسعه پایدار است

ایرنا/ اراک - ایرنا - معاون فرهنگی، هنری و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت علم و دانش در توسعه پایدار، گفت: با ارتقای سطح دانش و فناوری، میتوان به بهبود کیفیت زندگی، تقویت سلامت عمومی و در نهایت توسعه همهجانبه دست یافت.
دکتر مسعود حبیبی شامگاه پنجشنبه در آیین تجلیل از اساتید برگزیده دانشگاه علوم پزشکی اراک، افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار در تمام بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناگزیر به تقویت سطح علمی کشور هستیم.
وی با بیان اینکه رکن اصلی توسعه علمی توجه به جایگاه اساتید و معلمان است، ادامه داد: پاسداشت مقام معلم و استاد در فرهنگ دینی و ملی ما از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به این مهم بیش از پیش توجه کرد.
معاون فرهنگی، هنری و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: کشوری به توسعه علمی دست مییابد که به اساتید و معلمان خود توجه میکند و ما هم اگر میخواهیم به توسعه علمی دست یابیم باید زحمات و تلاشهای معلمان و اساتید خود را ارج نهیم و زمینه آرامش این قشر را فراهم کنیم پ.
استاندار مرکزی هم ضمن تبریک روز معلم گفت: توجه به امور اساتید دانشگاههای علوم پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این افراد نقش حیاتی در آموزش و پژوهش در عرصههای پزشکی و بهداشتی دارند.
مهدی زندیهوکیلی افزود: اساتید باید از حمایتهای مالی، آموزشی و پژوهشی برخوردار باشند تا بتوانند به بهبود کیفیت آموزش و تحقیقات در دانشگاهها کمک کنند.
وی ادامه داد: در سفر وزیر بهداشت به استان مرکزی درخواست راهاندازی رشته داروسازی در استان ارائه شد که مورد توجه مقام عالی وزارت قرار گرفت و امید است این مهم به زودی محقق شود.
کاهش چشمگیر مهاجرت نخبگان و پزشکان در سال گذشته
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سال ۱۴۰۲ بیش از هشتهزار و ۵۰۰ نفر از نخبگان و پزشکان متخصص، فوق تخصص و عمومی از کشور خارج شدند اما در سال گذشته این مهم به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
دکتر سیدمحمد جمالیان افزود: مهاجرت پزشکان و نخبگان یک زنگ خطری را به صدا درآورد که باعث شد به صورت ویژه در دستور کار وزارت بهداشت قرار بگیرد که برنامههای تدوین شده باعث کاهش چشمگیر مهاجرت این قشر از کشور شد.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تا جایی که امکان داشت وضعیت هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی به خوبی دیده شد اما همچنان فاصله پزشکانی که در مجموعه دولت کار میکنند با پزشکانی که از طریق مطب فعالیت میکنند بسیار زیاد است که باید مورد توجه قرار داشته باشد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همکاری دولت و مجلس و نگاه ویژه دکتر ظفرفندی به مجموعه پزشکان باعث افزایش تعرفهها شد که بخشی از نارضایتیهای این قشر را کاهش داد.
دکتر جمالیان بیان کرد: همه تلاش دولت و مجلس رسیدگی به مطالبات کادر درمان و به خصوص اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی است اما در مقابل از این قشر انتظار میرود نسبت به تقویت کیفیت آموزش پزشکی توجه ویژه داشته باشند چرا که آینده پزشکی کشور بستگی به ارائه آموزشهای هر چه بهتر اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی دارد.