دو کارخانه طلا در سیستان وبلوچستان آغاز به کار خواهند کرد

مهر/ مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان گفت: حداقل دو کارخانه طلای دیگر در استان امسال آغاز به کار خواهند کرد.
داود شهرکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان و بلوچستان در بخش صنعت به خوبی شکل گرفته طبق آمار، یکششم تولید کود شیمیایی کشور در این استان انجام میشود.
وی ادامه داد: بخشی از مواد اولیه این تولید، از همین منطقه تأمین میشود، امروز افتخار داریم که یکی از بزرگترین کارخانجات تولید کود شیمیایی کشور در سیستان و بلوچستان قرار دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این استان، ۸۰ درصد تور ماهیگیری کشور تولید میشود، هشت استان ساحلی در کشور وجود دارد که این یک مزیت خوب برای این استان بوده و بهخوبی از آن استفاده شده، در حال حاضر چهار کارخانه در استان در این زمینه فعالیت میکنند.
وی در ادامه به تولید کنسرو ماهی در سیستان و بلوچستان اشاره و گفت: این استان، بیش از ۸۰ درصد کنسرو ماهی کشور را تولید میکند و با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع آبزیان، به یکی از قطبهای مهم در این حوزه تبدیل شده است.
شهرکی با بیان اینکه در صنایع فلزی شرق کشور، بزرگترین واحد و دو واحد مهم سازههای فلزی به این استان اختصاص یافته، خاطرنشان کرد: این ظرفیتها به دلیل روند توسعهای که در استان طی شده، بهوجود آمده و به این سازهها و ظرفیتها نیاز داریم.
وی اضافه کرد: کارخانه فولاد که تا دو ماه دیگر در این استان به بهرهبرداری میرسد، نشاندهنده ورود صحیح سیستان و بلوچستان به عرصه پتروشیمی بوده، این استان صنعتی بوده و با توجه به ظرفیتهایی که دارد، بهخوبی از آنها بهرهبرداری شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان به اکتشافات معدنی و ذخایر موجود در استان اشاره کرد و گفت: با سیاستگذاریهای انجام شده، مسیر توسعه را در این خطه پهناور پیدا کردهایم.
وی افزود: تمرکز ما بر روی اکتشاف مواد معدنی هست، سیستان و بلوچستان، سومین استان دارای ذخایر طلای کشور محسوب میشود، بهگونهای که حداقل ۵۰ تن طلا در استان شناسایی شده است.
شهرکی بر اهمیت اکتشافات معدنی تأکید و ابراز امیدواری کرد: با تکمیل اکتشافات، امسال حداقل ۷۰ هزار متر حفاری انجام شود و ظرفیت خوبی از طلا را به کشور معرفی کنیم، هدف ما معرفی حداقل چهار ذخیره با حجم بالای ۱۰ تن طلا در این استان است تا بگوییم در سیستان وبلوچستان معدن طلا داریم.
وی همچنین به ظرفیت معدن مس چهلکوره اشاره و افزود: سیستان وبلوچستان استانی است که در زمینه مس حرفهای زیادی برای گفتن دارد و مطمئناً در سال آینده ذخیره قویتری از مس سرچشمه معرفی خواهد شد.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که ماده معدنی آنتیموان و کارخانه تولید شمش را داراست، همچنین با ذخیره ۵۰ میلیون تنی تیتانیوم، پس از کرمان، دومین استان دارای این ذخیره به شمار میآید.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خاطرنشان کرد: در حوزه منیزیت، که کشور ما بخشی از آن را به عنوان نسوز وارد میکند، دو استان منیزیتی داریم، خراسان جنوبی با حدود ۶۰ درصد ذخیره و سیستان و بلوچستان با حدود ۴۰ درصد؛ با تکمیل اکتشافات، ذخیره حدود ۳.۵ میلیونی منیزیت در استان به ۱۰ میلیون تن خواهد رسید و بدین ترتیب، استان ما به عنوان اولین تولیدکننده منیزیت کشور شناخته خواهد شد.
وی به ظرفیتهای غنی معدنی سیستان و بلوچستان اشاره و گفت: در حوزه سنگ آهن و آهن پلاسری، این استان دارای تقریباً ۱۶ معدن با ذخیرهای بالای ۵۰۰ میلیون تن است، در حال حاضر، ۱۵ معدن فعال در حوزه بزمان به استخراج سنگ آهن مشغول هستند، ما به عنوان استانی با معادن قوی، با اطمینان میگوئیم که معادن در اینجا به خوبی شکل گرفتهاند.
شهرکی ادامه داد: ما اولین کارخانه طلا را در سیستان و بلوچستان با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا داریم و تمامی مسائل زیستمحیطی با دانش روز بهطور جدی در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: حداقل دو کارخانه طلای دیگر امسال آغاز به کار خواهند کرد و دو کارخانه بزرگ مس جدید نیز در استان شکل خواهد گرفت، پیشنهاد ما در کنار پرداختن به مسائل حوزه شیلات، توسعه طرحهای صنعتی است که از مزیتهای استان به شمار میروند.