نماد آخرین خبر

حال ناخوش اهالی روستای کرکهرک قصرشیرین

منبع
ايرنا
بروزرسانی
حال ناخوش اهالی روستای کرکهرک قصرشیرین

ایرنا/ اهالی روستای کرکهرک در شهرستان مرزی و گرمسیر قصرشیرین با مشکلاتی از جمله افت فشار و قطعی‌ چند روزه آب شرب بخصوص در فصل گرم مواجهند.

اهالی کرکهرک گفتند، نیازهای آنها در طول سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده و اینک نیازمند نگاه و مساعدت ویژه مسوولان برای حل مشکلاتشان هستند.

روستای کرکهرک مرکز دهستان نصرآباد از توابع بخش مرکزی قصرشیرین در دامنه جنوبی کوه‌های بازی دراز و از نظر آب و هوایی گرمسیری و دارای تابستانی گرم و خشک است که به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی مداوم بعد از جنگ تحمیلی آب رودخانه روستا خشکیده ولی آثار چندین نهر هنوز باقی است.

روستای کرکهرک ۱۰۳ خانوار با ۳۱۷ نفر جمعیت دارد که داشتن سواد دانشگاهی از ویژگی های منحصر بفرد اهالی این روستا است بطوریکه فرزندان اهالی همگی تحصیل کرده‌ و دانش آموخته مراکز علمی مختلف هستند ولی با این وجود نمی‌خواهند که روستا را ترک کنند و دنبال آبادی آن هستند.

با وجود گذر خط انتقال آب سامانه گرمسیری از کنار روستای کرکهرک هنوز مردمان منطقه از آب این طرح بی بهره هستند از این روی زمین های خود را به کشت دیم اختصاص داده اند؛ این در حالیست که زمین منطقه از مرغوب ترین زمین های استان کرمانشاه برای رونق تولید محصولات کشاورزی است.

سامانه گرمسیری «بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک تاریخ کشور» به منظور مدیریت آب‌های سطحی و تامین آب شرب و کشاورزی و عمران و آبادانی فرصتی برای پیشرفت و توسعه مناطق مرزی غرب کرمانشاه است.

سامانه بزرگ گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است.

اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.

بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۹۸ به بهره برداری رسید و در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد؛ این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می‌گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می‌شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

همچنین مشکل دیگر اهالی روستای کرکهرک ضعف پوشش آنتن دهی تلفن همراه و رومینگ بوده که نیازمند تقویت دکل مخابراتی روستای «بره بور انجیربان» است، ترمیم نوار حفاری سطح روستا، حیاط کشی فضای مدرسه، تیغه زنی بین مزارع نیز از دیگر مشکلات اهالی روستا است.

مسوولان شهرستان قصرشیرین در ادامه برنامه هر هفته یک روستا پای درد دل اهالی کرکهرک نشستند و به بررسی مشکلات حوزه های مختلف پرداختند که چندین مصوبه برای برون رفت از این مسائل به دنبال داشت.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ورود به این روستا ضمن سرکشی از بخش های مختلف در جمع مدیران و تعدادی از نمایندگان روستاییان مسائل و مشکلات‌ مردم را مورد بررسی و رسیدگی قرار داد و راهکارهایی برای بهبود شرایط و ارتقای سطح خدمات‌رسانی ارائه داد.

محمد شفیعی در رابطه با رفع مشکل آب شرب منطقه گفت: برای آبرسانی به روستای «کرکهرک» از توابع بخش مرکزی این شهرستان ۹ کیلومتر خط لوله طی ۲ سال گذشته با سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار احداث شده که آب را از خط اصلی آب شرب قصرشیرین به این روستا انتقال دهد که اکنون پمپاژ طرح ضعیف بوده و قرار شد که یک ایستگاه پمپاژ ثانویه در مسیر احداث شود تا بتوان آب را به مخزن و خطوط آبرسانی منتقل کرد.

وی اظهار کرد: آب روستای کرکهرک و سه روستای چم امام حسن در انتهای حوزه استحفاظی قصرشیرین به سمت گیلانغرب از خط انتقال شهرستان گیلانغرب تامین می شد و همین باعث کم آبی و چالش برای اهالی روستا بخصوص در فصل تابستان است و گاها چند روز با افت فشار و یا قطعی آب شرب دست و پنجه نرم می کنند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین تصریح کرد: با اجرای آبرسانی از قصرشیرین به منظور تامین آب این روستا شاهد رفع مشکل خواهیم بود و قرار شد که با احداث ایستگاه پمپاژ ثانویه توسط اداره آبفا و مساعدت فرمانداری که هزینه ای معادل ۵۰۰ میلیون تومان دارد تا تیرماه شاهد مشکل آب شرب منطقه برای همیشه مرتفع و آب روستای کرکهرک از قصرشیرین تامین خواهد شد.

شفیعی گفت: همچنین قرار است که با تقویت دکل مخابراتی روستای بره‌بور شاهد رفع آنتن دهی خطوط تلفن همراه منطقه و همچنین حل مشکل رومینگ باشیم.

وی ادامه داد: مصوباتی نیز در رابطه با دیوار کشی فضای مدرسه، ترمیم نوار حفاری روستا، تیغه زنی بین مزارع کشاورزی نیز در دستور کار مسوولان قصرشیرین قرار گرفت.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین هدف از برگزاری این دیدارها را تبادل نظر و ارائه راهکار در خصوص حل مسائل و مشکلات مردم روستا عنوان کرد و گفت: همه مسوولان باید به درد دل مردم گوش دهند و در راستای مرتفع نمودن مشکلات پیش قدم باشند چرا که مردم حق دارند در موضوعات مختلف مطالبه‌گر باشند و مدیران و مسوولان شهرستان هم وظیفه دارند پاسخگوی مطالبات باشند.

شفیعی تاکید کرد: نگاه ویژه ای به مسایل و مشکلات روستاها و برطرف کردن نیاز مرزنشینان قصرشیرین داریم.

بخش مرکزی قصرشیرین ۲۶ روستا دارای سکنه و ۲۶ روستای خالی از سکنه و بخش سومار هم دارای چهار روستای دارای سکنه و ۹ روستای با سکنه شناور و فصلی است.

طرح هادی در ۶۰ درصد از مجموع روستاهای دارای سکنه شهرستان قصرشیرین شامل ۲۴ روستا در بخش مرکزی و یک روستا در بخش سومار اجرا شده است.

شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲ بخش مرکزی و سومار و افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد.

این شهرستان ۵۶ روستا دارد که ۳۶ روستای آن هم اکنون خالی از سکنه است.

۳۶ روستای بازسازی نشده نوار مرزی قصرشیرین قبل از جنگ تحمیلی بیش از ۹ هزار نفر جمعیت داشت.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today