معاون آبفای کشور: بوشهر نیازمند بهرهگیری حداکثری ظرفیتهای موجود در بخش آب و فاضلاب است

ایرنا/ معاون توسعه مدیریت، منابع انسانی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با توجه به مشکلات بوشهر در بخش آب و فاضلاب باید توجه به مسائل تأمین آب در این استان بطور جدی مورد تاکید قرار گیرد و همافزایی بیشتر دستگاههای اجرایی برای بهرهگیری حداکثری ظرفیتهای موجود در بخش آب و فاضلاب و حل مشکلات این استان ضروری است.
هوشنگ مولایی روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل سابق و جدید شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: با توجه به سابقه فعالیتهای عمرانی و شهرسازی در استانهای مختلف کشور، تجربههای موفقی در این حوزهها وجود دارد که میتواند در حل مشکلات بوشهر به کار گرفته شود زیرا این استان برغم سهم بالای خود در اقتصاد ملی، از نظر شاخصهای زیرساختی، بویژه در بخش تأمین آب، با مشکلات جدی مواجه است.
وی ادامه داد: بر خلاف بسیاری از استانها که مرکز استان در وضعیت بهتری نسبت به شهرستانها قرار دارد، در بوشهر مرکز استان بیشترین چالش را در تأمین آب تجربه میکند؛ این مساله نارضایتی عمومی ایجاد کرده و ضرورت دارد که با یک انسجام مدیریتی و همافزایی دستگاهها به آن پاسخ داده شود.
مولایی با اشاره به آغاز برنامه هفتم توسعه اظهارکرد: این برنامه نقشه راه پنجسالهای برای تمامی دستگاهها و سازمانها است و برای بخش آب و فاضلاب، رشد ۸ درصدی در نظر گرفته شدهاست که اگرچه رقم بالایی به نظر میرسد، اما با توجه به نیاز استانهایی چون بوشهر، شاید این رشد نیز کافی نباشد.
وی افزود: در برنامه هفتم، ۹.۲ میلیارد مترمکعب برای تأمین آب شرب استان بوشهر اختصاص یافته است، اما برای پایداری تأمین آب، لازم است تمرکز از منابع زیرزمینی به سمت استفاده از آبشیرینکنها منتقل شود، طرحهای خوبی در این زمینه در استان بوشهر در دست اجراست.
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: امروز نیز نزدیک به همین مقدار با ۲۰۰ میلیون مترمکعب کمتر تولید میکنیم اما باید بارگذاری آب آشامیدنی از آب زیرزمینی به سمت آب سطحی از جملهشیرین سازی آب دریا منتقل شود.
وی با بیان اینکه ۱۱۰ طرح آبی در استان بوشهر در دست اجراست، امیدواریم با اتمام این طرحها در بازه زمانی چهار ساله، شاهد بهبود چشمگیر وضعیت تأمین آب این استان باشیم.
مولایی بیان کرد: مشکلات آب استان بوشهر باید برطرف شود زیرا این مساله حیاتی است و مردم در سختی قرارگرفتهاند.
مولایی همچنین با اشاره به چالشهای حوزه منابع انسانی در بخش آب و فاضلاب گفت: در زمان حاضر حدود ۶۰ هزار نفر در این صنعت فعالیت میکنند که بخش قابل توجهی از آنها حدود ۴۰ هزار نفر نیروهای شرکتی هستند و ۲۰هزار نفر قرارداد مستقیم داریم و لازم است برای ارتقای جایگاه و امنیت شغلی آنها تدابیری اندیشیده شود.
وی با قدردانی از عملکرد ابوالحسن عالی، خواستار همکاری و حمایت همهجانبه مدیران استانی از مدیر جدید آب و فاضلاب استان بوشهر شد و تاکید کرد: با مشارکت و همبستگی، میتوان عقبماندگیها را جبران و مسیر توسعه پایدار منابع آبی را هموار کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر با تأکید بر اهمیت نقش شرکت آب و فاضلاب در توسعه زیرساختهای استان گفت: این شرکت با تکیه بر توان نیروی انسانی و رعایت اصول بنگاهداری، توانسته به یکی از شرکتهای موفق در کشور تبدیل شود.
شاپور رجایی افزود: این شرکت نهتنها در پرورش نیروهای متخصص و متعهد موفق بوده، بلکه توانسته در بخشهای مختلف از جمله تأمین و توزیع آب شرب نیز عملکرد مطلوبی ارائه دهد.
وی بیان کرد: انتظار میرود برنامهای دقیق و منسجم برای مدیریت تولید و مصرف آب در استان بوشهر تدوین شود تا بتوان ضمن تأمین پایدار منابع، عدالت در توزیع خدمات را نیز محقق ساخت.
رجایی افزود: برغم تلاشهای صورتگرفته، هنوز در برخی مناطق استان با مشکلات زیرساختی و نارضایتیهایی از سوی مردم مواجه هستیم؛ بخش قابل توجهی از این مشکلات ناشی از ناترازی میان توزیع و مصرف و نیز فرسودگی شبکهها است که باید در اولویت اقدامات مدیران قرار گیرد زیرا در تامین مشکل جدی نداریم.
وی با اشاره به لزوم انسجام درونسازمانی و بینسازمانی، بیان کرد: یکی از نقاط قوت شرکتهای موفق در حوزه وزارت نیرو، پیوستگی و هماهنگی سازمانی است؛ تقویت این انسجام، تضمینکننده موفقیت در خدمترسانی خواهد بود.
رجایی از تلاشهای مدیران سابق قدردانی کرد و خطاب به مدیرعامل جدید گفت: انتظار داریم در پایان دوره مدیریتیتان، چندین مدیر توانمند از بدنه شرکت به عنوان گزینههای اصلی مدیریت در سایر استانها نیز معرفی شوند، این مهم تنها با تقویت نظام جانشینپروری، توانمندسازی منابع انسانی و رعایت نظامات مدیریتی میسر خواهد شد.
سرپرست جدید شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با تأکید بر نقش مشارکت جمعی و انسجام سازمانی در ارتقای کیفیت خدماترسانی، گفت: دست یاری به سوی همه همکاران دراز میکنم تا با همدلی بتوانیم آرامشی پایدار در حوزه آب برای مردم استان فراهم کنیم.
علی بردستانی افزود: بر اساس ماده یک قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب، مسئولیت اصلی ما ایجاد، بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات مرتبط با توزیع آب شرب و همچنین جمعآوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در محدوده قانونی شهرها و روستاها است.
وی تأکید کرد: امروز شرکت آب و فاضلاب بیش از هر زمان دیگر نیازمند کار جمعی، برنامهریزی منسجم و تعهد سازمانی است تا بتواند پاسخگوی نیازهای اساسی مردم در حوزه خدمات آب باشد.
بردستانی با اشاره به شعار سال شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با عنوان «کار»، بیان کرد: این شعار برگرفته از سه مؤلفه کلیدی شامل کیفیت خدمات، اقتصاد و رضایتمندی مردم است و مبنای ارزیابی عملکرد ما نیز بر همین اساس خواهد بود.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: با رعایت اصول بهرهوری، حفظ انسجام درونسازمانی و تقویت ارتباط با ذینفعان، امیدوارم در پایان دوره مسئولیت، کارنامهای درخور مردم این استان ارائه شود.
در این نشست از زحمات ابوالحسن عالی مدیرعامل پیشین شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تقدیر و علی بردستانی به عنوان سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر معارفه شد.