آیینی در مدح مجاهدان عرصه تعلیم و تربیت دامغان

ایرنا/ معلمان جهادگران عرصه تعلیم و تربیت، با عشق و ایثار به آیندهسازان کشور درس علم و اخلاق میآموزند و طی آیینی به مناسبت روز معلم از تلاشهای شماری از آنان در دامغان قدردانی شد.
آیین بزرگداشت مقام معلم شامگاه یکشنبه با قدردانی از معلمان نمونه و کارکنان تخصصی برتر و پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت در سالن همایش دانشگاه دامغان برگزار شد.
امام جمعه دامغان در این آیین گفت: تربیت شاگردان صالح ذخیره آخرت معلمان است و از قدردان تلاشهای این قشر در تربیت نسل آینده هستیم.
حجتالاسلام محسن رستمیان افزود: معلمان با تربیت شاگردان صالح، نقشی بیبدیل در ساختن جامعه ایفا میکنند.
تحول در آموزش و پرورش با اجرای برنامه هفتم توسعه
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تحقق اجرای برنامه پنجساله برنامه هفتم توسعه با تحول بزرگ در آموزش و پرورش همراه است.
علیرضا علیزاده با اشاره به تصویب بودجههای کلان برای پرداخت مطالبههای فرهنگیان، جذب معلمان بازنشسته و نوسازی مدارس و همچنین جایگاه ویژه آموزش و پرورش در برنامههای توسعه کشور، ادامه داد: اگر برنامه پنجساله هفتم توسعه بهدرستی اجرایی شود، تحولی عظیم در تمامی ارکان آموزش و پرورش رخ خواهد داد.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای سلامی با تاکید بر نگاه ویژه مجلس به مسایل آموزش و پرورش گفت: در بودجه سال ۱۴۰۴، حمایت از معلمان و ارتقای کیفیت آموزشی ازجمله پرداخت مطالبههای فرهنگیان بازنشسته و استخدام هزاران نیروی جدید در مدارس، در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: امسال برای نخستینبار، سهمیهای از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض کالاهای آسیبرسان به آموزش و پرورش اختصاص یافته تا مشکلات مالی این حوزه کاهش یابد.
علیزاده بیان کرد: ۱۳ طرح نوسازی مدارس در دامغان در دست اجراست که تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل هزینه شد و قرار است یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز اختصاص یابد تا برخی از این طرحها تا پایان سال ۱۴۰۴ بهبهرهبرداری برسد.
معلمان مشعلداران تمدن
همچنین فرماندار دامغان با تاکید بر نقش کلیدی معلمان در تربیت نسل آینده، آنان را پرورشدهندگان روحیه و شخصیت دانشآموزان دانست.
علیرضا نوچهناسار افزود: معلمان، مشعلداران تمدن و ادامهدهندگان راه استاد شهید مطهری هستند.
وی ادامه داد: شهید مطهری همواره بر ارتباط موثر با نسل جوان تاکید داشته و معتقد بود که وظیفه معلم تنها آموزش علم نیست؛ بلکه پرورش روحیه و شخصیت دانشآموزان نیز از مسوولیتهای خطیر آنان است.
فرماندار دامغان گفت: امید میرود بتوانیم در چارچوب سیاستهای دولت، گامهای مؤثری برای ارتقای منزلت فرهنگیان، توسعه زیرساختهای آموزشی، تحقق عدالت آموزشی و بهبود معیشت معلمان برداریم.
تعلیم و تربیت فصل مشترک تمامی فعالیتهای نظام
مدیرکل آموزش و پرورش سمنان گفت: تعلیم و تربیت، فصل مشترک تمامی فعالیتهای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
قاسم شریفی افزود: معلمان بزرگترین سرمایه هر جامعهای هستند که با علم و اخلاق خود آینده را میسازند و الگوی عملی و رفتاری برای آیندهسازان ایران اسلامی هستند.
وی ادامه داد: پیشکسوتان فرهنگی، ولینعمتان حوزه تعلیم و تربیت هستند و امروز بهعنوان خادم کوچک مجموعه بزرگ آموزش و پرورش به دنبال اجرای سیاستهای ابلاغی دولت چهاردهم بهویژه اجراییسازی سند تحول بنیادین و توسعه عدالت آموزشی هستیم که تنها فضای فیزیکی را شامل نمیشود و این توسعه را با کیفیتبخشی فعالیتها در مدارس کامل خواهیم کرد.
شریفی با اشاره به سه راهبرد کاربردی و کلیدی آموزش و پرورش استان سمنان مبنی بر اجرای سند تحول بنیادین در ۶ ساحت تربیتی، توسعه فرهنگ هوش مصنوعی در مدارس استان با رویکرد توانمندسازی نیروی انسانی و دانشآموزان و توجه به مدیریت راهبری مدرسه گفت: بر این باوریم که مدیر مدرسه، وزیر آموزش و پرورش در آموزشگاه است و باید به این نقش نگاه ویژهای شود.
فرهنگیان در خط مقدم جهاد تربیت
مدیر آموزش و پرورش دامغان هم با اشاره به نقش بیبدیل معلمان در جهاد تربیت، تصریح کرد: مشارکت همگانی نشاندهنده عزم ملی برای پاسداشت مقام معلم و ترویج فرهنگ دانشاندوزی است.
حسن بصیری افزود: معلمان پرچمداران مبارزه با جهل و الگوهای راستین ایثار هستند، آنان با عشق و ازخودگذشتگی در دل تاریکیهای جهل، نور امید و دانایی میافشانند.
به گزارش ایرنا، دامغان در شرق استان سمنان قرار دارد و حدود ۱۴ هزار دانش آموز دامغانی زیر نظر یکهزار و ۱۰۰ فرهنگی از پیش دبستانی تا پایه دوازدهم، به تحصیل مشغول هستند.