نقشآفرینی زنان کرد در رونق کارآفرینی؛ از قالیبافی تا برند چرم ملی

مهر/ مادر و دختری کارآفرین در سنندج با تکیه بر پشتکار و حمایت خانوادگی، کارگاه چرمدوزی موفقی راهاندازی کردهاند و ضمن کسب درآمد، زمینه اشتغال و آموزش هنرجویان را نیز فراهم آوردهاند.
کارآفرینی، تجلی ارادهای مصمم برای دستیابی به پیشرفت است. در این میان، زنان ایران زمین همواره نقشی پررنگ و مؤثر ایفا کردهاند و با خودباوری، چرخهای اقتصاد خانواده و جامعه را به حرکت درآوردهاند.
حضور پررنگ زنان در عرصههای مختلف و پیشرفتهای حاصل شده از طریق کارآفرینی در شهر و روستا، رونق چشمگیری به اقتصاد بخشیده است.
همکاری و همدلی؛ رمز موفقیت بانوان کارآفرین
همدلی و همیاری بانوان در ایجاد کسب و کار و کمک به تأمین هزینههای زندگی، هنری است که زنان این سرزمین در دهههای اخیر به خوبی از خود نشان دادهاند و به شکوفایی رسیدهاند.
شیرین فتحی، مادر ۴۵ ساله سنندجی، به همراه دخترش لیلا عبدالقادری ۲۵ ساله، کارشناس حقوق، از سال ۱۳۹۸ با ارادهای قوی، فعالیت هنری درآمدزایی را آغاز کردند.
این مادر کارآفرین کرد زبان میگوید: انجام کار هنری نیازمند انگیزه است و او در ابتدا به توصیه مادرش به قالیبافی روی آورد.
فتحی خاطرنشان کرد: با وجود عدم علاقه به ادامه قالیبافی، چند تخته قالی بافت.
وی افزود: در نهایت، با تشویق دخترش در دوره چرمدوزی ثبت نام کرد و با وجود چالشهای فراوان، کارگاه خود را با تجهیزات مدرن تأسیس کرد.
پشتکار و حمایت خانوادگی؛ ضامن پیشرفت
این بانوی کارآفرین سنندجی تأکید کرد: با حمایت خانواده و همراهی دخترش به موفقیت دست یافته و این اتحاد، موجب سربلندی او شده است.
فتحی اذعان داشت: امروز در این کارگاه، با پشتیبانی همسر و همراهی فرزندان، به ویژه دخترش، علاوه بر کسب درآمد برای خود، چند نفر دیگر نیز از آموزشهای نوین بهرهمند شده و توانستهاند از طریق فروش آنلاین و خانگی به درآمدزایی برسند.
عبدالقادری دختر این مادر کارآفرین نیز در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: انجام کار هنری نیازمند پشتکار است و باید با حمایت هنرمندانه اعضای خانواده، بدون خستگی در این مسیر گام برداشت تا به موفقیت رسید.
وی تصریح کرد: با دیدن اراده مادر و حمایتهای او، توانسته در این راه موفق شود و با وجود رقابت زیاد و بازار محدودتر برای این هنر، در نهایت به یک برند موفق و قابل قبول در سطح بازار دست یابد.
این دختر کارآفرین کردستانی بیان کرد: در ابتدا، محصولاتشان با استقبال مواجه نشد، اما با تغییر روش کار، در نهایت توانستند محصولاتی مطابق با سلیقه بازار ارائه دهند.
عبدالقادری افزود: سبک کارشان امروزیتر شده و با ارائه انواع وسایل چرمی و استفاده از مواد اولیه باکیفیت، بازار فروش خوبی دارند.
وی عنوان کرد: محصولاتشان علاوه بر استان کردستان، در سایر استانهای کشور از جمله اصفهان و تهران و حتی در بازار خارجی نیز مورد استقبال قرار گرفته است.
آموزش و کارآفرینی؛ توانمندسازی بانوان و شکوفایی اقتصاد
این کارآفرین سنندجی اظهار داشت: در این کارگاه، علاوه بر تولید انواع محصولات چرمی، به آموزش علاقهمندان این هنر نیز میپردازند و بیشتر هنرجویانشان در منزل به تولید و فروش محصولات خود مشغول شدهاند و در حال حاضر، پنج نفر در کارگاه آنها کارآفرین شدهاند.
عبدالقادری دلسوزی در کار را مقدمه پیشرفت دانست و افزود: همین امر موجب رشد روزافزون کارها میشود.
وی اظهار داشت: امروزه زنان باید پیشرفت کنند و بتوانند با کار هنری، علاوه بر کسب درآمد، حرفی برای گفتن داشته باشند.
آموزش و فراهم کردن زمینه کسب و کار بدون سرمایه برای بانوان، در راستای کاهش ریسکها و آسیبهای اجتماعی و مالی، اشتغالزایی، ایجاد استقلال مالی و کمک به گردش اقتصاد خانواده و ارتقای خودباوری، موجب عزت زنان و جامعه است.
آموزش و تسهیلگری در زمینه راهاندازی و توسعه کسب و کارهای کوچک میتواند کمک شایانی به اقتصاد کلان داشته باشد.
کارآفرینی جنسیت نمیشناسد و دور از انتظار نیست اگر بگوییم بخش عمدهای از کارآفرینی، حتی اگر به صورت غیرمستقیم و حمایتی از مردان باشد، بر دوش زنان است.
این داستان، نمونهای الهامبخش از نقش زنان در به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و خلق دنیایی زیباتر بود.