سهم چهار درصدی استان مرکزی از صدور بارنامههای کشور

ایرنا/ مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی، از صدور بیش از یک میلیون و ۴۵۵ هزار بارنامه در سال گذشته خبر داد و گفت: این تعداد، سهم چهار درصدی از کل بارنامههای صادر شده در سطح کشور است.
روحالله محسن زاده، با اشاره به وضعیت حمل و نقل کالا در استان افزود: صنعت حملونقل جادهای به تنهایی مشاغل مختلف فراوانی بصورت مستقیم و غیرمستقیم در استان مرکزی ایجاد کرده است، بنابراین با توسعه این بخش، پیشبینی میشود فرصتهای شغلی جدیدی در حوزههای رانندگی، خدمات باربری و جابهجایی کالا و مدیریت زنجیره تأمین به وجود آید.
وی بیان کرد: ۲۴ میلیون و ۱۷۴ هزار تن کالا سال گذشته توسط ناوگان حمل و نقل استان جابهجا شد که در این میان، کالاهای معدنی و ساختمانی با حدود هشت میلیون و ۲۸۲ هزار تن (۳۴ درصد) و کالاهای شیمیایی با حدود هفت میلیون و ۳۳۴ هزار تن (۳۰ درصد) بیشترین سهم را در محمولههای حمل شده داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی، با اشاره به میانگین ۱۶ هزار تن و ۶۲ کیلوگرم وزن هر بارنامه و متوسط مسافت ۳۸۷ و سه دهم کیلومتری هر محموله، اظهار داشت: ۸۲ درصد از بارهای حمل شده در این استان به مقاصد بروناستانی و تنها ۱۸ درصد آن بصورت دروناستانی جابهجا شده است.
محسنزاده عنوان کرد: تهران، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه و قم به ترتیب اصلیترین مقاصد بارهای خارج شده از استان مرکزی در سال گذشته بود.
وی گفت: شهرستانهای اراک، ساوه، دلیجان و زرندیه با سهم ۷۶ درصدی، کانونهای اصلی مبدأ بار در این استان محسوب میشود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی، در ادامه به وضعیت نیروی انسانی و شرکتهای حملونقلی اشاره کرد و افزود: تا پایان سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۳ هزار و ۱۵ راننده (بار، مسافر و وانتبار) دارای کارت هوشمند در این استان فعالیت داشتهاند و ۱۷۵ شرکت حملونقل کالا نیز در این حوزه مشغول به کار بودهاند.
محسنزاده بیان کرد: استان مرکزی با سهم چهار درصدی از کل جابهجایی بار کشور، یکی از قطبهای مهم لجستیکی و ترانزیتی ایران محسوب میشود که نقش کلیدی در زنجیره تأمین کالاهای اساسی و صنعتی ایفا میکند.
۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راههای روستایی تشکیل میدهد.