استاندار: کاروانسراهای تاریخی خراسانشمالی احیا میشود

ایرنا/ استاندار خراسان شمالی گفت: کاروانسراهای تاریخی استان احیا و پس از آمادهسازی به بخش خصوصی یا دهیاری واگذار شود تا زمینهساز توسعه گردشگری و رونق اقتصاد باشند.
بهمن نوری روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات مجموعه های تاریخی رباط قره بیل، رباط قلی و رباط عشق، اظهار کرد: با توجه به اینکه این مجموعه های تاریخی در ورودی استان قرار دارند باید احیا و به دروازه استان تبدیل شود.
وی افزود: این مجموعه ها تاریخ منطقه، معرف فرهنگ و قومیت های منطقه و شناسنامه آن هستند و باید با انگیزه و جدیت بیشتر نسبت به آماده سازی آن اقدام شود.
نوری خطاب به مدیران کل میراث فرهنگی و اوقاف گفت: برای احیا و مرمت چنین مجموعه های تاریخی نباید منتظر استاندار باشید؛ نباید چنین فضاهایی رها باشند چرا که بلاتکلیفی آن، میراث تاریخی و فرهنگی را به یغما می برد.
وی تاکید کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه با کمک و همراهی میراث فرهنگی استان طرح های این مجموعه های تاریخی را آماده کنند تا پس از بررسی، مرمت و احیا شود و پس از آماده سازی در صورت لزوم به بخش خصوصی یا دهیاری واگذار شود.
استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: میراث ما باید ماندگار و احیا شود و مدیران باید با رعایت قانون فراخوان لازم را صادر و اجرای طرح را تسریع کنند.
تاکنون ۷۴۳ اثر خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که از این تعداد، ۵۲۳ اثر تاریخی، ۵۴ اثر طبیعی، ۱۰۹ اثر ناملموس، ۲۵ اثر منقول تاریخی و ۳۲ پرونده میراث ناملموس نیز با بهصورت مشترک در حیطه خراسان ثبت شده است.
استان خراسان شمالی با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد و این استان در حدفاصل ۲ قطب سیاحتی و زیارتی کشور قرار دارد و سالانه میلیون ها مسافر از این خطه گذر می کنند.