نماد آخرین خبر

نفس تازه بجنورد با توسعه فضای سبز

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نفس تازه بجنورد با توسعه فضای سبز

ایرنا/ درختان تازه‌کاشت، بوستان‌های در حال ساخت و رنگ سبزی که به تدریج بر پیکر شهر نشسته، همه گواهی است بر تولد دوباره شهر، بجنورد می‌خواهد سبز شود و در فضایی مملو از آرامش شهروندان را به طبیعت مهمان کند.

میان روزمرگی‌های پرهیاهوی شهری در دل خیابان‌های پرتردد و ساختمان‌هایی که سر به فلک کشیده‌اند، آنچه بیش از همه دلتنگش می‌شویم، نفس کشیدن در سایه‌ درختی است که بی‌هیچ منتی برای ما سایه می‌افکند، نسیمی است که از میان برگ‌های سبز می‌وزد و بوی زندگی را در مشام ما زنده می‌کند.

فضای سبز نه فقط چند متر مربع چمن و چند درخت کاشته‌ شده در گوشه‌ای از شهر است؛ بلکه پناهگاهی‌ است برای کودکانی که در میان بازی‌هایشان خنده‌هایشان را به باد می‌سپارند، برای سالمندانی که زیر سایه‌ درختی آرام می‌گیرند و برای قلب‌های خسته‌ای که به دنبال لحظه‌ای آرامش هستند.

بجنورد، شهری با اقلیمی کوهستانی که در سایه خشکسالی ها، رنگ و بوی کم آبی به خود گرفته، سال‌ ها است با چالش کم‌آبی و کمبود فضاهای سبز مواجه است، اما مردمانش هنوز به رویش سبز در دل خاک امیدوارند.

امسال با اختصاص بیش از ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضای سبز این امید رنگ واقعیت به خود گرفته است از کوچه‌های محله جوادیه گرفته تا میدان عیوض‌خان، صدای قدم‌های طبیعت به گوش می‌رسد، طبیعتی که با پارک‌های جدید و طرح‌های گسترده قرار است چهره شهر را دگرگون کند.

۲ هزار میلیارد ریال برای هوای پاک

فضای سبز همیشه نمادی از زندگی، تنفس تازه و آرامش است و در شهرهایی مانند بجنورد که شهرنشینی ریشه دوانده و شهروندان از طبیعت فاصله گرفته‌اند، این فضاها اهمیت دوچندان پیدا می‌کنند تا آثار گرد و غبار را زدوده و زنگار دود خودروها را بشوید.

امسال ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضای سبز در بجنورد تخصیص یافت

امسال ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضای سبز در مرکز استان خراسان‌شمالی تخصیص یافته است، این اعتبار نه تنها برای کاشت درختان و ایجاد پارک‌ها بلکه برای حفظ هوای پاک و بهبود شرایط زیستی شهروندان در نظر گرفته شده است.

رییس کمیسیون سیما و منظر شهری شورای اسلامی شهر بجنورد در این خصوص گفت: سرانه فضای سبز اکنون در این شهر به ۱۲ متر مربع برای هر نفر می‌رسد. این میزان استاندارد است که نباید دست کم گرفته شود.

مهدی معلم افزود: سرانه فضای سبز در کشور برای اقلیم‌های مختلف بین هفت تا ۱۲ مترمربع است، بنابراین ما اکنون در جایگاه قابل قبولی قرار داریم اما این کافی نیست و در پی گسترش این فضا هستیم.

این اظهار نظر نه تنها بیانگر وضعیت موجود بلکه نشان‌دهنده امید به آینده‌ای سبزتر برای بجنورد است و با افزایش فضای سبز، نه تنها زیبایی شهر افزوده می‌شود بلکه این محیط‌های سبز به مکانی برای آرامش و دوری از اضطراب‌های روزمره تبدیل خواهند شد.

افزوده شدن ۱۵ هکتار فضای سبز در یک سال

سال گذشته، دستاورد بزرگی برای توسعه فضای سبز بجنورد رقم خورد به گونه ای که ۱۵ هکتار به مساحت فضای سبز مرکز استان افزوده شد فضایی که حالا به مکانی برای استراحت و بازی کودکان، دورهمی‌های دوستانه و فرصتی برای استنشاق هوای تازه برای شهروندان تبدیل شده است.

سال گذشته، دستاورد بزرگی برای توسعه فضای سبز بجنورد رقم خورد و ۱۵ هکتار به مساحت فضای سبز بجنوردمرکز استان افزوده شد

این طرح‌ها شامل فضاهایی در جوادیه، معراج، شهریار، انتهای بهارستان، گلستان شهر و میدان عیوض‌خان می‌شود که اکنون نه تنها چشم‌اندازی زیبا به شهر بخشیده‌اند بلکه به افزایش روحیه مثبت و نشاط عمومی نیز کمک کرده‌اند.

سال جاری نیز طرح‌های بزرگی در دست اجرا است که از جمله آنها می‌توان به بوستان‌های تختی، پارک خطی رضوی، پارک ۴۲ متری پیامبر اعظم، پارک الغدیر و توسعه فضای سبز در جوادیه و گلستان شهر اشاره کرد. این طرح ها به تدریج به فضای سبز مرکز استان افزوده خواهند شد و ارمغان بهتری برای مردم خواهند داشت.

پارک خطی رضوی یکی از طرح های چشمگیر است که به عنوان یک نماد از همبستگی و ارتباط میان مردم و طبیعت به حساب می‌آید.

آب، چالش اصلی در توسعه فضای سبز

مدیریت مصرف آب از دغدغه‌های اصلی مسوولان شهری محسوب می شود و در مناطق خشک مانند خراسان‌شمالی، تامین منابع آبی برای توسعه فضای سبز همیشه چالشی بزرگ بوده است.

معلم در این باره می‌گوید: تلاش ما این است که آبیاری فضای سبز با استفاده از پساب صورت گیرد و البته خوشبختانه در حال حاضر مشکلی برای تامین آب مورد نیاز برای فضای سبز شهر وجود ندارد.

این برنامه‌ها و راهکارها نه تنها به کاهش هزینه‌های آبیاری کمک می‌کنند، بلکه نقش موثری در حفظ منابع طبیعی و مدیریت بهتر آب خواهند داشت.

یکی از تغییرات مهمی که در مدیریت فضای سبز شهر بجنورد در دست اقدام است، تغییر الگوی کشت است و معلم در این خصوص می گوید: کاشت چمن که گیاهی پرآب‌طلب است به تدریج کاهش خواهد یافت و به جای آن گیاهان مقاوم‌تر و کم‌آب‌ طلب کاشته می‌شود.

فضای سبز نه تنها به زیبایی شهر می‌افزاید، بلکه به کیفیت زندگی مردم کمک می‌کند و امید به آینده‌ای بهتر را زنده می‌کند و این طرح ها به ما یادآوری می‌کنند که هر مترمربع فضای سبز یک گام بزرگ به سوی یک آینده پایدار و سالم‌تر است.

بجنورد مرکز خراسان‌شمالی با 233 هزار نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر