نماد آخرین خبر

ماجرای رهاسازی پسماند عفونی یکی از بیمارستان‌های اهواز چه بود؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ماجرای رهاسازی پسماند عفونی یکی از بیمارستان‌های اهواز چه بود؟

ایسنا/ در چند روز اخیر ویدیویی مبنی بر سوزاندن و رهاسازی پسماند عفونی بیمارستان امام(ره) اهواز در محدوده شهرستان کارون، در فضای مجازی منتشر شد؛ بازتاب گسترده این ویدیو و اظهار نظر شهروندان درباره آن موجب شد مسئولان مختلف نسبت به این مساله واکنش نشان دهند. 

مهرداد شریفی، سرپرست مرکز بهداشت خوزستان در این باره اظهار کرد: همه بیمارستان‌ها به دستگاه امحای پسماند مجهز هستند و پسماندها را بی‌خطرسازی می‌کنند و برای اطمینان از صحت عملکرد دستگاه‌ها و با همکاری آزمایشگاه معتمد محیط‌زیست استان خوزستان، آزمون‌های کنترل کیفی به صورت ماهیانه انجام می‌شود.

وی افزود: همه بیمارستان‌های اهواز با سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز قراردادی دارند و بعد از بی‌خطرسازی، پسماندها توسط خودروهای این سازمان جمع‌آوری می‌شوند اما اینکه این پسماند سر از بیابان‌ها و جاهای دیگر در می‌آورد، چالشی است که باید سازمان مدیریت پسماند شهرداری در این زمینه پاسخگو باشد.

اعلام جرم مرکز بهداشت درباره رهاسازی زباله‌های عفونی

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: این ویدیو توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کارون منتشر شده است در حالی که این اداره یکی از متولیان نظارت بر این مساله است و به جای انتشار این کلیپ باید با مقصران برخورد می‌کرد.

وی افزود: طبق بررسی‌ها این پسماندها بی‌خطرسازی شده بودند اما به جای دفن در سایت صفیره، از مسیرهای روستایی سر درآورده‌اند بنابراین مرکز بهداشت شرق اهواز در این خصوص اعلام جرم کرده است تا با دستگاه‌هایی که در این زمینه قصور کرده‌اند، برخورد شود.

پسماندهای عفونی رهاشده، بی‌خطرسازی نشده بودند

محمود ثابت‌قدم مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز هم با بیان اینکه پسماندهای پزشکی طبق قانون مدیریت پسماند جزو پسماندهای ویژه شناخته می‌شوند، اظهار کرد: طبق قانون، مسئولیت مدیریت اجرایی این گونه پسماندها بر عهده تولیدکننده است. پسماندهای عفونی حاصل فعالیت مراکز درمانی است و هر پسماندی که در محیط بیمارستان تولید می‌شود، اعم از اتاق‌های عمل جراحی، بخش‌های مراقبت ویژه، داروخانه، بخش‌های بستری و ... جزو پسماندهای پزشکی محسوب می‌شوند.

وی در مورد چگونگی مدیریت این گونه از زباله‌ها افزود: طبق درخواست‌های بیمارستان‌ها از شهرداری مبنی بر جمع‌آوری و حمل زباله‌های پزشکی، سازمان مدیریت پسماند از طریق پیمانکاران بخش خصوصی اقدام به تهیه خودروهای ویژه حمل پسماندهای پزشکی می‌کند و برای این کار لازم است مراکز بیمارستانی ابتدا نسبت به بی‌خطرسازی آن اقدام کنند و پس از بی‌خطرسازی توسط بیمارستان، پسماند به سایت صفیره حمل و به صورت بهداشتی دفن می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز در خصوص ویدیوی منتشرشده در فضای مجازی گفت: طبق قوانین و تاکید دستگاه‌های نظارتی، این سازمان مجاز به بارگیری و حمل پسماندهای پزشکی که بی‌خطرسازی نشده‌اند، نیست و در ویدیوی منتشر شده به طور واضح مشخص است که هیچگونه عملیات بی‌خطرسازی روی پسماندهای مد نظر انجام نشده است و از این رو این بیمارستان امام و دانشگاه علوم پزشکی اهواز باید در خصوص خروج این پسماندها بدون بی‌خطرسازی از محیط بیمارستان توضیحات لازم را ارائه کنند.

ثابت‌قدم در مورد پرداخت هزینه‌های مربوط به جمع‌آوری و حمل پسماندهای عفونی که توسط روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور به آن اشاره شده بود، توضیح داد: در حال حاضر تقریبا تمامی بیمارستان‌های سطح شهر اهواز به سازمان مدیریت پسماند شهرداری، بدهی دارند و در این میان، تمامی بیمارستان‌های دولتی نه تنها مطالبات امسال بلکه بدهی‌های سال گذشته خود را نیز پرداخت نکرده اند و تنها تعدادی از این بیمارستان‌ها در سال گذشته بدهی‌های سنواتی خود را تسویه کرده‌اند.

وی افزود: با این وجود، سازمان مدیریت پسماند با در نظر گرفتن اهمیت موضوع و همچنین حفظ سلامتی شهر و شهروندان اهواز اقدام به جمع‌آوری، حمل و دفن بهداشتی زباله‌های پزشکی کرده و با وجود تمام مشکلات، اجازه نداده است در این زمینه وقفه و نقصانی ایجاد شود. 

آخرین خبر خوزستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan.today

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره