فرماندار: ۴۳ هکتار گلخانه در بروجرد احداث میشود

ایرنا/ معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: براساس سند توسعه و پیشرفت شهرستان ۴۳ هکتار گلخانه در چهار سال آینده باید در بروجرد احداث شود.
قدرت اله ولدی روز دوشنبه در جلسه بررسی طرح های اولویت دار و پیشران حوزه جهاد کشاورزی شهرستان در فرمانداری بروجرد اظهار کرد: در نتیجه پیگیری های انجام شده در شهرستان انتظار می رود که سرمایه گذاری در بخش گلخانه ای به بالای ۱۱۰ هکتار برسد.
وی با بیان اینکه براساس توافق صورت گرفته با شرکت اتکا ۱۰ هزار میلیارد ریال در بخش گلخانه ای شهرستان انجام می شود، اضافه کرد: با این مقدار سرمایهگذاری وضعیت دامپروری و محصولات گلخانهای رشد قابل توجهی خواهد یافت.
معاون استاندار با اشاره به برآورد تامین مالی چهار هزار میلیارد ریالی در سال ۱۴۰۴ و پنج هزار میلیارد ریالی در سال ۱۴۰۵ به عنوان رقمی ناچیز خواستار افزایش بودجه طرح های کشاورزی بروجرد شد و افزود: جهاد کشاورزی با این مدیران توانمند و متخصص باید بتواند با همکاری دستگاههای زیرمجموعه بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در ۲ سال آینده سرمایه گذاری در بخش های مختلف داشته باشد.
ولدی بیان کرد: پیگیری های لازم با شرکت اتکا برای سرمایه گذاری در یک طرح گلخانه ای حدود ۷۲ هکتاری با حجم سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال انجام شده و در مرحله بستن تفاهم نامه است و با توجه به اینکه سه هزار و ۵۷۰ هکتار از زمین های کشاورزی زیر پوشش سد آبسرده می رود باید از هم اکنون این نکته در طرح ها و برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.
وی با گلایه از عملکرد برخی واحدهای جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص پروژههای راکد و غیرفعال اضافه کرد: چگونه ممکن است طرحی از ۲۳ سال پیش هنوز به نتیجه نرسیده باشد و الان جز طرحهای اولویتدار قرار گیرد؟ سازمان جهاد کشاورزی استان موظف است وضعیت این طرحها را مشخص و پاسخ مکتوب ارائه دهد.
فرماندار بروجرد همچنین بر لزوم برخورد قانونی با مالکان طرحهای کشاورزی که با ایجاد انحراف در اجرای پروژهها، از زمینهای واگذار شده سوء استفاده کردهاند، تاکید کرد: اگر زمینی به کسی داده شده تا کار اقتصادی کند، باید ظرف زمان مقرر اقدام نماید در غیر این صورت باید زمین از او گرفته شود.
ولدی با تاکید بر برنامه ریزی دقیق برای تسریع در اجرای پروژههایی در حوزه جهاد کشاورزی گفت: تعیین زمین توسط منابع طبیعی برای ایجاد شهرکهای جدید گلخانهای و سرمایه گذاری توسط شرکت شهرکهای کشاورزی ظرف ۱۰ روز آینده و آغاز فرایند سرمایهگذاری صورت گیرد به طوری که پیگیری و تعیین تکلیف وضعیت زمینهای واگذار شده برای احداث گلخانه تا دوم خردادماه، با همکاری نیروی انتظامی (فراجا) انجام تا در صورت عدم پیشرفت، جایگزینی زمین اعمال شود.
فرماندار بروجرد یادآور شد: علاوه بر این احداث و بهرهبرداری از ۱۵ هکتار گلخانه توسط جهاد کشاورزی ظرف ۲ سال آینده باید انجام شود.
ولدی با اشاره به اهمیت پروژههای گلخانهای و شهرکهای دامپروری به عنوان طرح های اولویتدار اقتصادی، اظهار کرد: مدیران شهرستانی باید در راستای سند راهبردی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.
وی همچنین از برگزاری تور رسانهای در پایان خردادماه در حوزههای مختلف خبر داد و رسانهها را یار شماره یک مدیران در راستای توسعه شهرستان خواند.
ولدی با تاکید بر اینکه مردم بروجرد لیاقت به سرانجام رسیدن پروژههای دیرینه را دارند، تصریح کرد: مدیران دستگاههای اجرایی همه همراه و همدل هستند تا طرحهای مختلف را به سرانجام برسانند، طرح های حوزه کشاورزی اختصاص در فرمانداری و زیرمجموعه معاونت برنامهریزی پیگیری میشود.
فرماندار بروجرد با اشاره به محدودیت منابع آبی شهرستان، از انتقال مجوز ۲ حلقه چاه به حوزه گلخانهای خبر داد و بر لزوم رفع موانع در این مسیر تاکید کرد.
وی با بیان اینکه نباید انفرادی فکر کرد، اظهار کرد: با نگاهی فرابخشی باید به گونه ای عمل کرد تا شهرستان بروجرد در مسیر توسعه قرار گیرد.
جهش تولید در کشاورزی لرستان با سرمایهگذاری هلدینگهای بزرگ محقق میشود
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، با اشاره به لزوم دستیابی به رشد ۵.۵ درصدی در بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه، بر اهمیت بهرهوری و سرمایهگذاریهای کلان در این حوزه تاکید کرد
سید عماد شاهرخی با اشاره به پیشبینی افزایش جمعیت کشور به بیش از ۱۳۰ میلیون نفر در سال ۱۴۳۰ و لزوم تولید ۱۸۰ میلیون تن محصول، اظهار کرد: دستیابی به این اهداف با برنامههای بهرهوری بخش کشاورزی میسر خواهد شد.
وی ادامه داد: اراضی کشاورزی محدود است و با مسائل جنبی احتمال کاهش آنها نیز وجود دارد، بنابراین باید به بهرهوری برسیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه پیشبینیها نشان میدهد منابع آبی نیز تا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت، اضافه کرد: اشتغال در بخش کشاورزی در استان ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است و با اعتبارات قطرهچکانی نمیتوان به اهداف مورد نظر رسید و باید با آسان کردن مسیر سرمایه گذاری به ایجاد اشتغال در این حوزه پرداخت.
شاهرخی با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی اضافه کرد: سرمایهگذاری بخش خصوصی در سال گذشته ۶ همت بوده و امسال باید ۹.۵ همت در کشاورزی سرمایهگذاری شود، پس راهی جز ورود هلدینگهای بزرگ نیست و باید زمینه سرمایهگذاری فراهم شود.
وی بر لزوم همکاری در تامین زمین برای سرمایهگذاران تاکید کرد و افزود: هر کسی بتواند حتی یک اشتغال ایجاد کند، جای تقدیر دارد، چون ایجاد شغل سخت است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: کار در بخش کشاورزی ریسکپذیرتر و سرمایهگذاری در این حوزه ارزشمند است، در حالی که صنعت وضعیت بهتری دارد. باید تا حد امکان موانع سرمایهگذاری را رفع کنیم.
شاهرخی با بیان اینکه رویکرد این سازمان در بخش کشاورزی فقط پیشرفت روتین سالانه نیست، اظهار کرد: رویکرد ما تولید جهشی است تا به طورمثال در حوزه گلخانه از ۱۲۰ هکتار به ۵۰۰ هکتار پیشبینی شده برسیم.
مدیرجهاد کشاورزی بروجرد، در اظهاراتی از وضعیت نامناسب برخی پروژههای اقتصادی این شهرستان انتقاد کردو گفت: سردخانه 2 مداره در شهرک صنعتی بروجرد یکی از این موارد است این پروژه که در سال ۱۳۹۳ آغاز شده، با وجود نیاز به سرمایهگذاری زیاد و ظرفیت ۶ هزار تنی، پس از سالها همچنان نیمهکاره رها شده و پیشرفت فیزیکی این طرح تنها ۱۵ درصد بوده و فقط سوله و اسکلت آن ساخته شده است.
جواد گودرزی با اشاره به طرح پرواربندی ۲۰۰ راسی گاو بیان کرد این پروژه را انحراف در طرح خواند و اعلام کرد به جای پرواربندی، در محل آن باغ و ویلا ساخته شده به این صورت که در کنار دامداری کوچکی، یک ویلای بزرگ ساخته شده که نشاندهنده عدم توجیح این طرح است.
وی با اشاره به سه طرح پیشران و طرح شهرک دام بروجرداظهار کرد: شهرک دام با ظرفیت پنج هزار راس گاو شیری، پیشرفت ۱۰۰ درصدی دارد و طرح شهرکهای گلخانهای شب ماه یک و 2 نیز زیرساختهای این شهرکها انجام شده و آماده جذب سرمایهگذار است.