نماد آخرین خبر

انتقال آخرین دستاوردهای تحقیقاتی به کشاورزان کرمانشاهی در مراسم روز مزرعه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
انتقال آخرین دستاوردهای تحقیقاتی به کشاورزان کرمانشاهی در مراسم روز مزرعه

ایرنا/ مراسم «روز مزرعه» با محوریت انتقال یافته‌های پژوهشی به‌نژادی گندم آبی و کلزا و استفاده هوشمندانه در مصرف آب با حضور جمعی از روستاییان، بهره‌برداران و کشاورزان پیشرو استان روز دوشنبه در ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت شهرستان کرمانشاه برگزار شد.

جلال قادری رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در این مراسم هدف از برگزاری روز مزرعه را انتقال یافته های جدید تحقیقاتی به تولید کنندگان و بهره برداران و افزایش اطلاعات و دانش فنی آنها عنوان کرد و گفت: این مرکز به عنوان یکی از مراکز زیر مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی متولی تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی و نیز آموزش کشاورزی در استان کرمانشاه است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته این مرکز ۱۴۱ پروژه تحقیقاتی را به انجام رساند یادآور شد: بکارگیری دانش و مهارت کسب شده توسط فراگیران در عرصه های تولید در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و این مرکز در این راستا برخی از کارهای تحقیقاتی را در مزارع خود کشاورزان و با مشارکت آنها انجام می دهند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه دستاوردهای تحقیقاتی باید به کشاورزان و بهره برداران منتقل شود افزود: روز مزرعه بهترین فرصت برای انتقال آخرین یافته ها و دستاوردهای تحقیقاتی به کشاورزان است.

قادری اضافه کرد: این مرکز همه ساله ارقام مختلف گندم آبی را که متناسب با شرایط اقلیمی و خصوصیات بهتری نسبت به ارقام قبلی به ویژه مقاوم بودن به امراض و آفات و تنش های آبی را به کشاورزان معرفی می کنیم.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه ادامه داد: استفاده از ارقام اصلاح شده و استفاده هوشمندانه از آب و نیز کشت محصولاتی که نیاز آبی کمتری دارند می تواند نقش مهمی در افزایش عملکرد تولید کشاورزان داشته باشد.

قادری اضافه کرد: این مرکز شامل هشت بخش تحقیقاتی علوم زراعی و باغبانی، علوم دامی، بررسی های اقتصادی - اجتماعی و ترویجی کشاورزی، جنگل و مرتع، گیاه‌پزشکی، حفاظت خاک و آبخیزداری، خاک و آب، چغندرقند و ۶ ایستگاه تحقیقاتی، ۶ آزمایشگاه اختصاصی و ۲ سایت آموزشی (ماهیدشت و سرپل ذهاب) است.

وی همچنین اضافه کرد: با توجه به افزایش متوسط دما و امکان کاهش دما که در این مناطق ممکن است به بیش از ۴۰ درجه نیز برسد کشاورزان باید از آبیاری شبانه برای محصولات خود استفاده کنند و از استفاده از سیستم آبیاری کلاسیک در دشت ها به دلیل افزایش هددروی آب استفاده نکنند.

به گزارش ایرنا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به عنوان یکی از مراکز زیر مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی متولی تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی و نیز آموزش کشاورزی در استان کرمانشاه است که پس از حدود پنج دهه فعالیت در قالب ساختارهای متفاوت اداری، در سال ۱۳۹۴ با مرکز آموزش جهادکشاورزی کرمانشاه ادغام و پس از آن تحت نام "مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه" فعالیت می کند.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی قطب مهم کشاورزی ایران است.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today