هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال برای طرحهای راه روستایی چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت

ایرنا/ مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به بهسازی جادهها گفت: یکهزار و ۳۱۰ میلیارد ریال برای طرحهای راه روستایی استان اختصاص پیدا کرده است.
سعید خدابخشی روز دوشنبه در نشست خبری تاکید کرد: ادامه اجرای طرحهای مرتبط با طرحهای راه روستایی چهارمحال و بختیاری به اختصاص اعتبارات بیشتر نیاز دارد.
وی افزود: ۲۸ طرح نظارتی با یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار در حوزه کنترل ترافیک و ۱۴ طرح مدیریت تردد به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال در چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است.
خدابخشی مجموع قراردادهای فعال ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری را ۱۶ هزار میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام و تامین منابع مالی مورد نیاز در دستور کار مسوولان این ادارهکل قرار دارد.
وی یادآور شد: طرحهای عمرانی راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری که از دیماه و بهمنماه سال گذشته آغاز شده است با هدف کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی جادهها به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سه ماه گذشته با همکاری شهرستانها عملیات آسفالتریزی، نصب علائم راهنمایی و رانندگی و تعمیرات ابنیه فنی به اجرا درآمده است.
وی گفت: تسریع در روند تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای عمرانی چهارمحال و بختیاری با مشارکت عمومی، حمایت رسانهها و همدلی بین دستگاههای اجرایی امکانپذیر است.
خدابخشی تاکید کرد: امیدوار است با اطلاعرسانی دقیق، شفاف و بهموقع و تأمین اعتبارات کافی، مسیر توسعه راههای استان هموارتر شود.
وی افزود: اطلاعرسانی صحیح از طرحهای عمرانی، زمینهساز تعامل گسترده میان مردم و دستگاههای اجرایی خواهد شد.
۳۰ قرارداد برای نگهداری راهها
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تاکنون ۳۰ قرارداد در زمینه تامین و نگهداری راههای استان منعقد شده است.
وی با اشاره به وجود ۱۳ نقطه حادثهخیز در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: از مجموع این نقاط چهار نقطه باقیمانده است که در سالجاری اصلاح میشود.
خدابخشی با اشاره به وجود سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ۷۰ درصد راههای این استان، روستایی است.
سن بالای ناوگان حمل و نقل
معاون حملونقل ادارهکل راهکاری و حملونقل راهداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از مجموع ۲۱ هزار و ۳۷۹ راننده فعال در استان تنها سه هزار و ۵۰۰ نفر در ناوگان حملونقل مسافری فعالیت دارند که در گذشته حدود پنج هزار نفر بوده است.
حسین مالکی فارسانی میانگین سن ناوگان مسافری چهارمحال و بختیاری را حدود ۳۰ سال سن اعلام و تاکید کرد: تولید خودروهای جدید در این بخش متوقف شده است و ۲ سال گذشته ۲۳۸ میلیارد ریال برای نوسازی این ناوگان اختصاص داده شد که تنها ۲۳ راننده موفق به دریافت این اعتبار شدند.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه دولت برای افزایش نرخ کرایهها افزود: با توجه به رشد قیمت نفت و هزینههای عملیاتی این افزایش تأثیر قابلتوجهی بر بهبود شرایط نداشته است.
مالکی تصریح کرد: هماکنون ۵۲ دستگاه اتوبوس جدید در کشور ثبت شده در حالی که واردات و تولید اتوبوسهای جدید با مشکلات جدی مواجه است.
وی یادآور شد: برای اربعین امسال مشکلی در رفتوآمد به مرز نداریم، اما مطالبههای رانندگان هنوز پرداخت نشده است.
وجود ۱۳ نقطه حادثه خیز
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان ۱۳ نقطه حادثهخیز دارد که اصلاح و بهسازی چهار نقطه باقیمانده است.
امین قوامی به انعقاد قراردادی به ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد ریال برای اصلاح ورودی فرخشهر به سمت بیمارستان امام علی (ع) اشاره و تاکید کرد: این طرح تا چهار ماه آینده تکمیل خواهد شد.
وی با اشاره به بازسازی و تعمیر ۳۳ دستگاه ماشینآلات سنگین راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری افزود: این استان ۶ هزار و ۶۰۰ پل دارد که اعتبارات تخصیصی براساس وضعیت و خرابی آنها است.
قوامی به طراحی سامانهای برای ارزیابی خرابیها و اولویتبندی اعتبارات براساس دادههای اسکن هر دو سال یکبار اشاره و تصریح کرد: برآورد اولیه این سامانه سه هزار میلیارد ریال است که شامل نقاط رانشی و دیگر مشکلات راهها است.
وی تکمیل طرحهای زیرساختی مهم مانند روگذرها و خطکشیهای جادهای چهارمحال و بختیاری در سالجاری و سال آینده را از اولویتهای ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای استان دانست و یادآور شد: امسال ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر خطکشی در راههای استان انجام شده است.
قوامی با اشاره به فعال بودن ۱۸ قرارداد در حوزه راهسازی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اجرای این طرحها بهعلت تخصیص نیافتن کامل اعتبارات محرومیتزدایی به تعویق افتاده و در انتظار تامین اعتبار است.
وجود ۸۰ دوربین نظارتی و ثبت تخلف
معاون فنی و راههای روستایی ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۴۰ دوربین نظارتی و ۴۰ دوربین ثبت تخلف در جادههای استان راهاندازی شده است.
مهدی مرتضویزاده تاکید کرد: ۲ نمازخانه در چهارمحال و بختیاری در گردنه گوشنگی و پلیسراه فرخشهر احداث شده است که بهزودی بهرهبرداری میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
در استان چهارمحال و بختیاری ۲۷۰ کیلومتر بزرگراه، ۷۵۸ کیلومتر راه اصلی، ۲۹۱ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۳۷۱ کیلومتر راه روستایی است که جاده ترانزیت شهرکرد به خوزستان (بروجن به لردگان) به عنوان یکی از محورهای شریانی و ترانزیت کشور در مسیر ارتباطی استانهای فلات مرکزی ایران به بنادر جنوبغرب و جنوب کشور است که روزانه بیش از ۴۲ هزار تردد در این محور انجام میشود که ۴۹ نقطه حادثهخیز در استان وجود دارد که بخشی از حوادث و تصادفات در این استان در مناطق حادثهخیز است که برطرف کردن و آشکارسازی این نقاط ضروری است.